Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Skydive May

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Skydive May

    ok, last time banez ada tanya pasal ni.

    aku jumpa 2 tempat.

    (1) http://www.skydivemalaysia.com.my/

    ada AFF (accelerated free fall), tandem, stafic line.


    (2) http://skydivekl.com/

    ada static line je.

    currently aku rasa mcm nak try AFF dan price (1) rasanya reasonable.

    Planned jump dalam bulan Mei tapi bergantung kepada availability lah. Nanti aku call tanyakan.
    Sesapa rasa nak join bleh inform, will try to get the tentative from (1)

  • #2
    Re: Skydive May

    Teringin gak nak join..Malam nanti baru tengok link tu..Online pakai phone, coverage kat umah kurang..



    Sent from my ADelle StreakTalk 2

    Comment


    • #3
      Re: Skydive May

      Rega dia yg xtahan tu...haha

      Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

      Comment


      • #4
        Re: Skydive May

        aku memang berminat....jom la pegi ramai2....

        dah tgk pricing, ok lah...mahal lagi trening boset yg aku attend yg ntah pape tu....
        Last edited by ibanez_712; 29-01-13, 08:40 AM.

        Comment


        • #5
          Re: Skydive May

          Boset tu jadah apa plak?

          Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

          Comment


          • #6
            Re: Skydive May

            korang buat tandem skydive la ye? price dia dasat gak.

            Comment


            • #7
              Re: Skydive May

              Tu la price dia tu lepas aku naik kinabalu plus via feratta tu

              Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

              Comment


              • #8
                Re: Skydive May

                Planning for AFF sol. Price tu bagi aku reasonable la. Not sure if cheapest in asean.

                Sent from my Ray using Tapatalk 2

                Comment


                • #9
                  Re: Skydive May

                  lokasi dia kat mana ni...naik helikopter ke kapal terbang?

                  Comment


                  • #10
                    Re: Skydive May

                    Originally posted by rimau_kumbang View Post
                    lokasi dia kat mana ni...naik helikopter ke kapal terbang?
                    kapal torbang la...helicopter nak pegi offshore boleh la....ekekeke

                    Comment


                    • #11
                      Re: Skydive May

                      baru lepas call (1) azlan. dia suggest static line jump instead of AFF. full course for AFF is rm12k.

                      isi perbualan
                      -date - may , pick a date. ground class akan buat seminggu sebelum jump.
                      -venue - segamat, claimed to have better facility.
                      -fee - as per site. rm1150 for static line jump

                      can we get the ball rolling?

                      may which week yang korang prefer ?
                      ground class - 4th may - jump 11,12 may
                      ground glass - 18 may - jump 25, 26 may

                      application need to be sent at least 2 weeks before jump.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Skydive May

                        aku no problem...so lepas ni dpt lesen utk skydive tak?

                        Comment


                        • #13
                          Re: Skydive May

                          nak dpt lesen skydive kena complete aff full course. berminat jugak tu. berminat. dah dpt title skydiver, next jump murah rm250 per jump. ha

                          Comment


                          • #14
                            Re: Skydive May

                            amik lesen full tu jom...dah alang2.....

                            Comment


                            • #15
                              Re: Skydive May

                              12k tu nk alang2 pon

                              Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

                              Comment

                              Working...
                              X