Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [Filem] Battleship [from the maker Transformer] release april 2012



    APRIL 11, 2012


    Battleship is an upcoming 2012 American science fiction naval war film based on the classic children's game by Hasbro, the same company that made Transformers. The film was directed by Peter Berg and will be released by Universal Pictures. The film stars Taylor Kitsch, Alexander Skarsgård, Brooklyn Decker, Rihanna, and Liam Neeson.

    james cameron plak kritik
    James Cameron is talking about Hollywood’s ‘story crisis’ and specifically cites the upcoming ‘Battleship’ by Peter Berg as an example of bad filmmaking – due to its board game roots.
    James Cameron is talking about Hollywood’s ‘story crisis’ and specifically cites the upcoming ‘Battleship’ by Peter Berg as an example of bad filmmaking – due to its board game roots.
    It’s not much of a secret that creativity has all but left the building known as Hollywood. Besides just terribly unoriginal movies, there are too many sequels, too many remakes, and too many movies about toys, roller coaster rides, and board games. Indeed, this has been the state of things for the majority of the past decade (2007 notwithstanding).

  • #2
    Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

    best. banyak scene letop2.

    tapi ending ada kureng sket. intro takyah panjang sangat .

    ceh , macam direktor dah.

    Comment


    • #3
      Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

      antara cite terbaik penah aku tengok sebab scene letup2 yang best.cite xde meleret sangat cuma intro agak panjang tapi boleh terima lagi

      Comment


      • #4
        Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

        Originally posted by mr_naza View Post
        antara cite terbaik penah aku tengok sebab scene letup2 yang best.cite xde meleret sangat cuma intro agak panjang tapi boleh terima lagi
        Belum ada peluang nak nonton lagi,

        Apa yang dimaksudkan dengan "intro yang agak panjang"?, boleh menyebabkan tertidur terlebih dahulu ker?

        Comment


        • #5
          Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

          xde la tertidur tapi cite pasal hero camne blh terjebak ke perlawanan kapal... tapi intro dia agak menghiburkan jugak

          Comment


          • #6
            Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

            traces of DNA dari transformers sangat kuat dalam ini cerita.. sound efek dia pun dah ble rasa dah hehehehe... kena cari ni cerita ni...

            Comment


            • #7
              Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

              aiyaa...tgk trailer mmg iras2 tenpomer...

              Comment


              • #8
                Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

                Originally posted by ekzos_pipe View Post
                traces of DNA dari transformers sangat kuat dalam ini cerita.. sound efek dia pun dah ble rasa dah hehehehe... kena cari ni cerita ni...
                mmg ade DNA transformers cuma yang ni manusia ngan alien...xde robot2 yang buat manusia terjerat

                ---------- kemaskini 12-04-12 10:38 AM ----------

                Originally posted by ibanez_712 View Post
                aiyaa...tgk trailer mmg iras2 tenpomer...
                jangan sama kan nanti tgk xsyiok...kene tgk cite lain dari tenpomer cuma produksi yang sama ngan tenpower

                Comment


                • #9
                  Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

                  aliend dia macam hero dalam game crysis.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

                    aku tunggu Voltron ke Mospaeda ke ke cit.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

                      Originally posted by EncikPali View Post
                      aliend dia macam hero dalam game crysis.

                      Ado melibatkan alien jugak kor?

                      Comment


                      • #12
                        Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

                        Originally posted by cikfen View Post
                        Ado melibatkan alien jugak kor?
                        ado...tula org jahat cite ni

                        Comment


                        • #13
                          Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

                          alien mesti robot - hasbro style

                          Comment


                          • #14
                            Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

                            Originally posted by mnajem View Post
                            aku tunggu Voltron ke Mospaeda ke ke cit.
                            voltron mcm ada dgr cerita production nak buat 2011 dulu, yang mospaeda ni tak dgr cerita la, tp 2007 dulu ada nak buat cerita robotech ni, tp mcm tengelam je.. writer utk adapt ke live action silih berganti.. yg antara terlibat dalam project ni Tobey Maguire - star ceta spenderman.

                            http://en.wikipedia.org/wiki/Robotec...ve-action_film

                            Comment


                            • #15
                              Re: Battleship [from the maker Transformer] release april 2012

                              rihanna ada berlakon dalam citer ni x silap



                              :: oh, ya la. Memang ada.
                              Last edited by Ahn; 12-04-12, 10:53 PM.

                              Comment

                              Working...
                              X