Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

    Setakat nih yg paling aku ingat dan terngiang2 jerk

    Filem : Seniman Bujang Lapok
    Scene : Sebelum tido
    Dialog : (dialog ini hanya lebih kurang)

    Sudin : Besar tuh tak besar la jis, panjangnya membawa kepada 7 kaki, ......

  • #2
    Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

    bagi aku lak..banyak dialo yg aku hengat...antaranya yg lucu

    Filem : Seniman Bujang Lapuk
    Scene : nak screen test jd pelakon


    sudarmaji:tuan director..dia ni gagah tuan, sekali dia makan boleh habis 5 pinggan

    tuan director@ ahmad nisfu: itu bukan gagah, itu gelojoh bodoh...ini mcm nak jadi hang tuah.aikk hang tuah pakai sepatu..sudah suruh dia pulang.

    pelakon extra : tuan..kalau sy tak dpt jd hang tuah kasi la sy jd hang jebat.

    director @ ahmad nifsu: (tepuk dahi) nak jadi hang jebat..ko tgk(sambil tunjuk bdn pelakon extra)..sekali org ketisss...berterabur tulang rusuk kau..

    Comment


    • #3
      Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

      ini yang saya ingat.....
      terutamanya bila sekali sekala naik beca masa pegi Banda Hilir, Melaka....

      lebih kurang camni yg saya ingat....

      Penarik beca : Ini 5 sen, mana cukup, mana lagi 5 sen ?
      Ajis : Apa pasal tak cukup ?
      Penarik beca : Janji 30 sen, baru dapat 25 sen, lagi 5 sen ?
      Ajis : Dia orang duduk 1st class, saya duduk 2nd class, 2nd class bayar separuh
      Penarik beca : Jangan begitu, 1st class baik, 2nd class baik, sama juga sampai, saya penat berkayuh..

      Ajis : Sampai tu memang sampai, tinggal lagi azab saya yang tanggung lebih...dia orang duduk atas tilam saya duduk atas papan, sampai naik kematu punggung saya ni, lain kali taruh tilam, saya kasi 10sen.

      Penarik beca : Apa la punya orang...kalau tiga lagi macam kau orang terpaksa kami bikin Union.

      Comment


      • #4
        Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

        Masa dia baca roseyatimah punya surat tu lah kelakar -
        "sekali syair daa..."

        si ajis baca bunyi syair
        si sudin baca bunyi arab
        si ramlee baca langsung tak da bunyi...

        Comment


        • #5
          Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

          tajuk: pendekar bujang lapok
          scene: tengah belajar ilmu mambang
          dialog:

          hai mambang air mambang tanah mambang api mambang mabuk minum brandi...

          Comment


          • #6
            Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

            citer doremi rasanya...
            scene Allahyarham P.Ramlee gado ngan Allahyarham A.R Tompel...

            ada sorang mamat dtg...
            nie kepala bapak dia, nie kepala bapak dia plak, kalau berani pijak ah...

            Comment


            • #7
              Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

              Originally posted by supin_supian View Post
              citer doremi rasanya...
              scene Allahyarham P.Ramlee gado ngan Allahyarham A.R Tompel...

              ada sorang mamat dtg...
              nie kepala bapak dia, nie kepala bapak dia plak, kalau berani pijak ah...
              tu citer labu labi...

              ni kepala bapak ko yang ni kepala bapak aku... hah pijak la kalau berani

              pijak... pijak....

              Comment


              • #8
                Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

                Originally posted by kambinggila View Post
                tu citer labu labi...

                ni kepala bapak ko yang ni kepala bapak aku... hah pijak la kalau berani

                pijak... pijak....
                ooOOoo...
                muahaha...
                haku x hengat...
                haku taruk jer la...

                Comment


                • #9
                  Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

                  lagi dialog pelem p.ramlee yg aku ingat :-

                  Filem : Seniman Bujang Lapuk
                  Scene : Dlm Umah Sewa, tgh nak jual barang

                  aziz : apek...ini berapa ringgit (sambil letakkan timbunan surat khabar lama.

                  apek : ninggit a'aaa(sambil belek timbunan paper lama ).....30 sen ooooo

                  aziz : mana..lu gila 30 sen ..wa beli 1 keping 15 sen

                  apek : lu beli pakai kuping...wa beli pakai bolong..mana boleh sama o'oooo

                  azizi : eee 30 sen mcm-mcm crita dalam ni

                  apek : wa beli bukan mau baca celite...
                  Last edited by mami_jarum; 05-10-07, 11:33 AM.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

                    cerita: ali baba
                    scene: ali baba tengah nyanyi lagu kesian lepas kena paksa kerja ngan bini dia..

                    kerja berat takut.. reput tulang....

                    Comment


                    • #11
                      Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

                      pah, mana butang baju aku pah.....(cara dia cakap)...muahahaha...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

                        cerita: pendekar bujang lapok

                        babak 1
                        ajis: woi siapa di bawah woi..aku dia atas
                        (masuk dlm perigi)
                        ajis: woi siapa dia atas woi..aku di bawah..
                        sambil duduk baca mentera..

                        hai mambang tanah, mambang api ,mambang angin, mambang perigi...(ada suara gelak)

                        ajis: kau gelakkan aku mambang..

                        skali kuali jatuh dlm perigi..

                        ajis: kalau kena bocor kepala aku mambang...

                        Comment


                        • #13
                          Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

                          Filem: Laksamana Do Re Mi

                          Menteri Pasola: Siapa kau?
                          Do: Aku bapak tiri laki mak kau

                          Filem: Seniman Bujang Lapok

                          Lepas bunyi motor "rempit". Ramlee tepuk bahu mamat owner motor tu
                          Ramlee: "Sedare nak jual motor ye? Kitorg tak mau beli lah"
                          ~ fuh... pedas ayat tu

                          Comment


                          • #14
                            Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

                            cerite 3abdul

                            sabrina: lagu aper?
                            pramlee: perempuan gila anak saudagar penipu!

                            *pedas siot si sarimah dgr*

                            Comment


                            • #15
                              Re: Filem P.Ramlee : dialog yang lucu

                              "alkisah, tersebut lah kisah....sang kancil datang beramai ramai melawat ke bawah duli yang maha mulia sultan firaun"

                              "mana firaun pakai sultan"

                              "entah...."

                              eheh.

                              Comment

                              Working...
                              X