Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

    ada owang kenal dia ni???

    penyanyi Alda 24 tahun, dr. indonesia da mninggal dunia...
    suke bangat lagu "aku tak biasa" nyanyian dia ni...
    mmg feveret abeh, suke gile n antara lagu2 mesti bawak...

    ni link lagu dia...

    http://www.youtube.com/watch?v=zmF_EpFnvTU






    Alda Risma Meninggal: Diduga Over Dosis

    Laporan Wartawan KCM Eko Hendrawan Sofyan,Tri Wahono

    JAKARTA, KCM - Penyanyi Alda Risma yang tenar lewat lagu Aku Tak Biasa, ditemukan meninggal di Hotel Grand Menteng Matraman, Jakarta Timur, pada pukul 19.00 WIB. Diduga, kematian penyanyi kelahiran 23 November 1982 ini akibat over dosis. Hingga berita ini diturunkan, belum ada keterangan resmi, baik dari pihak berwajib maupun pihak keluarga.

    Satu-satunya keterangan yang didapat oleh KCM, baru berupa surat keterangan dari kepolisian bernomor 98/VER/XII/2006/Sektro.MTM yang berbunyi, perihal visum et repertum mayat atas nama Risma binti Farid berusia 24 tahun, warga Jalan Sukasari I/ RT 002/RW 02/ Nomor 1 Kelurahan Sukasari Kecamatan Bogor Timur, dinyatakan telah meninggal, Selasa 12 Desember jam 19.00 WIB.

    Salah satu petugas di RSCM bernama Sofyan mengaku, mayat atas nama tersebut dikirim dari RS Mitra Internasional, Jatinegara, Jakarta Timur. "Mayatnya sendiri baru diterima pukul 23.00 WIB. Meninggalnya kenapa, saya kurang tahu," ujar Sofyan.

    Pengamatan KCM di RSCM, kondisi mayat tampak mengeluarkan busa dari hidung dan memar-memar di beberapa bagian tubuh. Saat berita ini ditulis, pihak RSCM sedang melakukan pemeriksaan sidik jari dan ciri-ciri mayat.

    Sejauh ini belum ada perintah otopsi. Pihak RSCM akan menanyakan terlebih dahulu kepada pihak keluarga, keberatan atau tidak untuk dilakukan otopsi. Namun hingga Rabu pukul 01.45 WIB, belum ada pihak keluarga yang datang menjenguk.

    Pada bulan Oktober 2005, Alda sempat dikabarkan over dosis dan sempat mendapat tindakan medis berupa pertolongan pertama di klinik Hotel Arya Duta. Setelah itu Alda langsung dilarikan ke Rumah Sakit Graha Medika, Kebon Jeruk, Jakarta Barat. Pada 18 Juni 2006, Alda juga menjadi bahan berita ketika dirawat di RS Pantai Indah Kapuk akibat kecelakaan mobil yang menyebabkan dirinya luka parah
    seksi jgn ikut, tp sore dia mmg beshhh...
    Last edited by miss_comot; 18-12-06, 12:52 PM.

  • #2
    Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

    Al-fatihah
    Semoga rohnya di tempatkan di kalangan orang yang beriman...


    Haku minat bangat lagu 'Aku Tak Biasa'

    Teringat pulaks kat penyanyi ngetop 'Nike Ardilla', dia pun meninggal dalam usia muda kan?
    Pastu sorang lagiks, haku lupa arh nama dia ... hrms
    Last edited by Slash; 18-12-06, 12:47 PM.

    Comment


    • #3
      Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

      a'ah kak para,
      tingat kt nike ardilla gak, taim dia eksiden keta dulu2....
      langgar pokok kalo xsalah....

      sowang lg?? sape ek???
      xdpt catch up...

      akak,
      Alda ni islam ye???
      td takut nk taip Allahyarhamah...

      Al-Fatihah...

      ...


      pesanan unt. sume
      jauhi dadah!!! dadah mbunuh!!!!


      JAKARTA, KCM - Kematian Alda diduga karena over dosis. Dugaan ini berdasar pada bukti pemeriksaan forensik luar. Bambang menemukan luka-luka memar yang diduga bekas suntikan.

      Selanjutnya, jenazah Alda akan dimandikan di RSCM, kemudian akan segera di rumah duka di Sukasari I, RT 002/RW 02 Nomor 1 Kelurahan Sukasari, Kecamatan Bogor Timur.
      Last edited by miss_comot; 18-12-06, 12:48 PM.

      Comment


      • #4
        Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

        islam eh?

        sian mude2 lagi dah drug overdose
        terbeliak aku tengok dia seksi nauu

        Comment


        • #5
          Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

          Dadah durjana kau penghancur bangsa.
          Kau musuh rakyat.
          Kau musuh negara.

          *Best yek lagu ni...

          Comment


          • #6
            Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

            wawa cuba tgk betul2 kat penanda mayat tuh...
            dia tulih islam...
            then nama dia pun bukan alda...
            risma binti farid...

            Takziah dan alfatihah...

            Comment


            • #7
              Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

              eh....lagu tu sedap giler
              sora dia tu seksi bangat
              mmg dia seksi pun
              over dos?
              dia makan pil per sampai over dos?
              bunuh diri ker nii?

              Comment


              • #8
                Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

                alos la... terjojol bijik mata aku kejap tengok lagu dari youtube tu...

                sekian
                aku yang baik..

                Comment


                • #9
                  Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

                  Originally posted by TodakPaya
                  alos la... terjojol bijik mata aku kejap tengok lagu dari youtube tu...

                  sekian
                  aku yang baik..

                  tak sangka plak dia tu seksi giler yerk
                  slain myanyi dia tu model pakaian dalam wanita ker?
                  ish....ish...ish...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

                    dia popular satu lagu je kan?..kat mesia?.. seksi eh.. huhu.. kalo pandai cari ade vclip yg tak seksi cam wawa paste tu

                    Comment


                    • #11
                      Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

                      Dalam youtube pun dah ada pulak klip baru pasal
                      dia nih. Klip dlm hotel yg diorang jumpa mayatnye.
                      Tah la...konon roh dia tak aman. Macam tak elok
                      pulak diorang siap masukkan dlm youtube kan...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

                        mati overdose eh ?.. hmm.... tak terkata plak aku...

                        Comment


                        • #13
                          Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

                          Originally posted by umikniey
                          over dos?
                          dia makan pil per sampai over dos?
                          bunuh diri ker nii?
                          ada byk kesan2 luke sbb suntikan....
                          lebih dr. 20 suntikan lama & baru.....
                          polis tgh siasat n nk gali kubur balik, siasat ni kes rela or dibunuh....
                          sbb kt hotel tu ada boipren dia...
                          lokasi kejadian, bilik 432 Hotel Grand Matraman, Jakarta Timur

                          tp family alda xkasi gali kubur balik....

                          Originally posted by angellish
                          wawa cuba tgk betul2 kat penanda mayat tuh...
                          then nama dia pun bukan alda...
                          risma binti farid...
                          ye is,
                          nama dia Alda Risma Elfariyani
                          nama jadik artis, alda risma....risma pon leh...

                          .....

                          nana,
                          a'ah ada byk video klip dia yg xseksi....
                          tp xcarik lak, hehehe...

                          dulu suke kumpul koleksi lagu karaoke dia ni...
                          mmg suke gileeee....

                          Originally posted by AQZ
                          Dalam youtube pun dah ada pulak klip baru pasal
                          dia nih. Klip dlm hotel yg diorang jumpa mayatnye.
                          Tah la....
                          huhuhuhu, sempat nengok bbrp saat....
                          tp cepat2 tutup...ekekekkeke!!!!
                          Last edited by miss_comot; 22-12-06, 06:14 PM.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

                            sori mod, amik 2 petak...

                            ...

                            AMARAN!!!!!
                            sume ni pengajaran unt. kite....
                            jauhi dadah...


                            .....


                            gambar mayat Alda...

                            http://liputan6.com/view/7,134032,1,0,1166070614.html



                            berita n gambar dadah2 yg btaburan di bilik hotel...

                            http://liputan6.com/view/2,134116,1,0,1166331054.html



                            berita lagi...

                            http://www.liputan6.com/view/8,13427...166782587.html
                            Last edited by miss_comot; 22-12-06, 06:25 PM.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Penyanyi Alda Meninggal Dunia...

                              oh ternganga jap aku tgk berita cenel indon nih
                              dgn slambanyer kasik press amek gamba mayat
                              ish pastu dengan kondom, dadah pastu ada ramai laki dengan arwah masa saat2 terakhir arwah
                              berdosa lak klu pk bende tak baik

                              aa korg tengok jer la berita tu yer
                              'momot aku lock dulu, klu ada apa2 apdet pasal kes arwah ko pm aku, aku bukak dan ko post
                              spekulasi buleh bawak ke fitnah, simpan sendrik la pendapat masing2 ye huhu

                              Comment

                              Working...
                              X