Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Kord Gitar..

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kord Gitar..

    kepada sesape yg tau main gitar tu...kasi2 la kord lagu yg bes pd masa kini tu....lagu lelama ke...kasi je......

  • #2
    Re: Kord Gitar..

    ko nak lagu apa tu Mr Cool?

    aku ada banyak simpanan.. tapi dah dalam bentuk word doc laa..

    dan sebahagiannya dalam kepala aku..

    Comment


    • #3
      Re: Kord Gitar..

      korang ade tak address web site mane2 yang ade kompulkan kord2 gitar lagu melayu la especially..bley gak layan time boring2

      Comment


      • #4
        Re: Kord Gitar..

        Originally posted by morpheuzneo
        ko nak lagu apa tu Mr Cool?

        aku ada banyak simpanan.. tapi dah dalam bentuk word doc laa..

        dan sebahagiannya dalam kepala aku..
        aku pun nak........ dah bertahun tak main gitar........ terletak je gitar aku atas almari...... kord gitar satu benda pun aku tak ingat dah........

        bagi le aku sekali.........

        ni email aku......... mito7@bikerider.com

        Comment


        • #5
          Re: Kord Gitar..

          Nih tab terbaru..


          ella feat tam spider -
          dunia batinku

          D.......................F#m
          selaluku bayangkan bagaimanakah
          .......Bm..................E
          agaknya rasa ditempatmu
          Em.............................A
          disamping kekasih yang membelai
          ...................D..................G
          hati dan perasaanmu oh kawanku


          D
          malu ku nak cerita
          F#m......................Bm.......................E
          kerana ku tak mahu kau sampai baca rahsiaku
          .....Em.......................A
          biarlah tak siapa yang tahu
          ......Em..............A
          gejolak didunia batinku



          Dm...........Gm
          zahir kau lihat
          C............F
          bukan segala-gala
          Em..........Gm
          bibir tersenyum
          C............F
          menutup jiwa yang luka


          Dm..........Gm
          zahir kau lihat
          C............F
          hanya antara lapis
          Dm..........A#...............C.........A
          mataku sinar bergenang tangis


          D
          memang nasib bercinta
          F#m ....................Bm...................................E
          kerap terhenti disimpang hidup, rindu dan cahaya
          ...Em..............A
          kekasih yang setia
          ...Em......................A.................Dm A Bm E
          kekasih yang amat sempurna cintanya


          Dm...........Gm
          zahir kau lihat
          C............F
          bukan segala-gala
          Em..........Gm
          bibir tersenyum
          C............F
          menutup jiwa yang luka


          Dm..........Gm
          zahir kau lihat
          C............F
          hanya antara lapis
          Dm..........A#...............C.........A
          mataku sinar bergenang tangis
          ...D........Bm.....................A
          demi cinta yang benar...
          ......E
          oooo..
          Gila susah nak buat spacing dalam BDN..
          huaargh..huarrgh.. !

          Mmg melemahkan semangat nak post kod-kod lagu gitar dalam ni..
          Last edited by morpheuzneo; 25-07-06, 05:42 PM.

          Comment


          • #6
            Re: Kord Gitar..

            satu lagu je...... lain tarak??

            hua hua hua hua

            Comment


            • #7
              Re: Kord Gitar..

              Nih tab terbaru..
              tab? itu chord ler...



              lagu MAMA (SPIDER)...
              baru carik malam tadi!
              sori aku x ingat lirik... :gelaks:

              Bm - D - G - A
              Bm - D - G - A
              G - Bm - G - A
              Bm - D - G - A
              Last edited by rio; 26-07-06, 12:24 PM.

              Comment


              • #8
                Re: Kord Gitar..

                Aku nak test pembetulan yg telah di buat oleh admin.. Aku paste kod lagu ni.. Aku suka betul album ni!

                search & wings gemuruh intro; am,f(2x),g,c,em,am,f,g,am am f g am di dalam gerimis, penuh rahmat, dia tersungkur f g cendawan akrab, sesegar pagi c e dan permai damaikan f g c em am g nun di pinggir rimba, lantas mendambakan f g am cinta sempurna, dari jiwa, bakal surinya f g am di dalam kelambu, mendung ungu, dia tersalut f g c em am g kilauan kayangan, pedoman, ikhtiar dan arah f g c em am g persis aku tak mengangankan, hidup sederhana f g am menyamai, hari-hari, mimpi-mimpi nya.. C g dm am **sendiri meratapi sekalungan sengsara c g am e dan menelan siksa pahit maung pada pujangga f g e f terbukti kasihnya hanya sengatan berbisa am e am menguntum gerigis besi kaca dan pawaka am g f e tak tersedar menyeresapi ke pusat keinsanan am g f e membibitkan titis-titis sepekat warna darah dan dosa ....2x solo(am..c,g,em,am,f,g..am,f,em,a) (repeat **)
                isshk.. tak repair lagi..

                penat aku edit semua structure dia.. jadi satu baris jugak .. dan semua uruf kecik..

                Comment


                • #9
                  Re: Kord Gitar..

                  ntah betul ke tak ni... baru 1st time try carik! :gelaks:

                  SEDANG INGIN BERCHENTA (DEWA 19)

                  Bm....................Em
                  setiap ada kamu mengapa jantungku ini
                  A....................................D................F#m
                  berdetak lebih kencang seperti genderang mau perang

                  (ulang je untuk verse lain)

                  reff:
                  ................Bm.....A........D
                  aku sedang ingin bercinta karena
                  ..................Bm.......A........D
                  mungkin ada kamu di sini aku ingin



                  sape ada chord RANJANG MAWAR (WINGS)?
                  Last edited by rio; 26-07-06, 06:00 PM.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Kord Gitar..

                    Bengang - Manterra

                    Intro : Am G C Am


                    Am G
                    Pintu sepiku yang bertahun terkunci
                    F E
                    Tepaksa aku bukakan perlahan-lahan
                    Am G
                    Kerana ku khuatir, bisikan yang berbalah
                    F E
                    Denganku seharian, akan meneggelamkan
                    Am G C Am
                    Keakuan... aaa... aaa... aaa



                    Am G
                    Andai terjadi mana lagi tempatku
                    F E
                    Nak aku pahutkan mimpi sediakala
                    Am G
                    Menunaikan janjiku, pada diri sendiri
                    F
                    Untuk ku miliki
                    E Am
                    Cinta dulu asalnya, aku yang punya



                    C G
                    Mana datang cahaya
                    Dm Am
                    Bukanlah tajuk cerita
                    F G Am
                    Siapa pun kau ku sudi terima
                    C G
                    Biarpun dosa semalam
                    Dm Am F
                    Sebesar gunung menembus awan
                    F E Am
                    Yang penting hatiku dapat kau tawan



                    F E Am
                    Yang penting hatiku dapat kau tawan

                    Comment


                    • #11
                      Re: Kord Gitar..

                      Hanya Kau Yang Mampu - Aizat AF5

                      E B
                      Ku cuba redakan relung hati,
                      G#m C#m
                      Bayangmu yang berlalu pergi,
                      A B
                      Terlukis di dalam kenangan,
                      G#m C#m
                      Bebas bermain di hatiku..

                      E B
                      Cerita tentang masa lalu,
                      G#m C#m
                      Cerita tentang kau dan aku,
                      A B
                      Kini tinggal hanya kenangan,
                      G# C#m
                      Kau abadi di dalam hatiku..

                      A B
                      Harusnya takkan ku biarkan engkau pergi,
                      G# C#m
                      Membuat ku terpuruk rasa ingin mati,
                      A B
                      Derita yang mendera kapan akan berakhir,
                      G#m C#m
                      Hanya engkau yang mampu taklukkan hatiku

                      E B
                      Cerita tentang masa lalu,
                      G#m C#m
                      Cerita tentang kau dan aku,
                      A B
                      Kini tinggal hanya kenangan,
                      G# C#m
                      Kau abadi di dalam hatiku..

                      A B
                      Harusnya takkan ku biarkan engkau pergi,
                      G# C#m
                      Membuat ku terpuruk rasa ingin mati,
                      A B
                      Derita yang mendera kapan akan berakhir,
                      G#m C#m
                      Hanya engkau yang mampu taklukkan hatiku

                      A B
                      Aku cinta ohhhhhhh...
                      G# C#m
                      Aku cinta ohhhhhhh...
                      A B
                      Aku cinta ohhhhhhh...
                      G# C#m
                      Aku cinta ohhhhhhh...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Kord Gitar..

                        hoho.. dasat ni.. sape ek ni
                        Last edited by dassler; 16-05-08, 09:28 AM.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Kord Gitar..

                          Perangkap Cinta - Ayie dan Berd (juga dikenali sebagai Permintaan Terakhir - Nyanyian dari Penjara).

                          Untuk cerita selanjutnya... leh pergi sini... dan di sini...

                          Standard Tuning

                          Intro:

                          Dm C A Dm 2X A

                          Dm C
                          Bertahun sudah ku menunggu dirimu
                          A Dm
                          akhirnya kau menjadi milikku
                          Dm C A Dm
                          sukarnya untuk ku melupakan mu kerna kau ku cintai selalu..

                          Chorus :
                          Gm C Dm
                          Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu..
                          Bb C Dm
                          datang kembali mengenang cinta dahulu..
                          Dm Gm
                          mengapa ini semua harus berlaku..
                          C F
                          apakah ini semua kerna diriku..
                          Bb A
                          sedangkan aku cuma watak dalam percintaan..
                          Bb C Dm
                          tak sanggup... aku melepaskan mu...

                          Gm C Dm
                          Kau ibarat terperangkap di tengah lautan...
                          Bb C Dm
                          tak tahu mana arah untuk kau menuju...

                          Dm C A Dm 2X Bb C F Bb C A Dm

                          ulang chorus

                          Gm C Dm
                          Kau ibarat terperangkap di tengah lautan...
                          Bb C Dm
                          tak tahu mana arah untuk kau menuju...

                          Dm C
                          Andai kau pinta untuk melepaskan mu...
                          A Dm
                          terpaksa aku turutkan....
                          Dm C A Dm B C Dm A-Dm End
                          Mungkinkah ini suatu pengajaran di dalam percintaan..............

                          Comment


                          • #14
                            Re: Kord Gitar..

                            Maha Karya Cinta - Faizal OIAM

                            Am Dm
                            Begitu berat melangkah
                            E Am
                            Melihat kau bersamanya
                            Am Dm
                            Adakah aku yang salah
                            E Am
                            Atau hanya helah saja

                            Dm E Am
                            Ku masih mencintai diri kamu
                            Dm F
                            Bila kau menjauh
                            E
                            Ku rindu

                            Am G
                            Kau bagaikan udara
                            F Dm E Am
                            yang membantu aku untuk terus hidup di atas dunia
                            Am G
                            Tanpa mu ku lemah
                            F
                            Pasti aku tak berdaya
                            Dm E Am E
                            Kerna kau maha karya cinta ... ohhhhh

                            Am Dm
                            Biarpun kau tidak mahu
                            E Am
                            Menerima kasih daku
                            Am Dm
                            Ku kan setia bersama mu
                            E Am
                            Sehingga ke akhir waktu

                            Dm E Am
                            Ku masih menyayangi diri kamu
                            Dm F
                            Bila kau berlalu
                            E
                            Ku rindu ..

                            Am G
                            Kau bagaikan udara
                            F Dm E Am
                            yang membantu aku untuk terus hidup di atas dunia
                            Am G
                            Tanpa mu ku lemah
                            F
                            Pasti aku tak berdaya
                            Dm E
                            Hanya engkau maha karya

                            C G F
                            Kau takkan dapat aku lupakan
                            C G F C
                            Kerna kaulah punca cinta kita
                            G F Dm
                            Mengajar aku erti bahagia
                            E
                            Temanilah ku semula

                            Am G
                            Kau bagaikan udara
                            F Dm E Am
                            yang membantu aku untuk terus hidup di atas dunia
                            Am G
                            Tanpa mu ku lemah
                            F
                            Pasti aku tak berdaya
                            Dm E Am E
                            Kerna kau maha karya cinta ... ohhhhh

                            Am Dm
                            Terima pesanan daku
                            E Am
                            Yang akan terus menunggu ...

                            Comment


                            • #15
                              Re: Kord Gitar..

                              Wah lagi2 evil

                              Tab lagu canon ader tak?

                              Comment

                              Working...
                              X