Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Filem Melayu 80an

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Filem Melayu 80an

    kat mana aku nak carik filem2 nih???

    1. Jasmine 1 dan 2 (Jamil sulong)
    2. Mekanik (othman hafsham)
    3. Matinya seorang patriot
    4. Adik Manja (???)

    ade few films yg aku x ingat/tak tau tajuk.. lakonan Zami ismail, aku ingat ade blakon dekat ladang lembu.. pastu budak anta susu lembu kat rumah2 naik beskal..

    arhhh aku x ingat siot!!!

    nak tgk balik filem ala2 kultus nih.. sbb dulu xde kesempatan sbb blom lahir lagi.. nak harap tayang kat tv susah tuh.. ade stengah dah kene banned filem2 nih.. balik2 filem pramlee jekk..

    filem skarang.. x yah cite la.. buat sakit hati jekk..

  • #2
    Re: Filem Melayu 80an

    80an... zaman hafsham, rahim razali & datuk jins mmg keren. walau ada jugak sepicisan pengarah sentul macam skang! macam filem2 badul zaman ni aku still bleh in... tapi bila dia direct dgn stail zaman ni untuk masa skang loya plak aku tengok filem2nya.

    malam tadi aku tengok secara marathon, 5 vcd filem melayu berturut2 untuk "LEARN FROM IDIOTS!" haha...
    i know what u did last raya, sh3, tak ori tapi ok & cinta luar biasa.

    last sekali baru tengok ahlock cafe... untuk meneutralkan kembali otak aku, filem ni cool!

    Comment


    • #3
      Re: Filem Melayu 80an

      kat speedy ada banyak koleksi movie melayu 80-an..cuber kau cek tengok....

      Comment


      • #4
        Re: Filem Melayu 80an

        Assalamualaikum ..

        ah lock cafe best ekk, rio ..
        aku perasan kat sinih ada lagi filem˛ melayu 80an ..
        tak silap aku citer mekanik ada, yang lenlain tak perasan ah ..
        filem˛ dedulu best gaks untuk dilayan ..
        dedulu masa hujung 90an, selalu gaks TV1 tayang filem˛ 80an kann ..
        aku ada gaks nengok, layan seh citer dia orang ..

        Comment


        • #5
          Re: Filem Melayu 80an

          Araphats ~ Nanti saya try cari kat area sini. Ada satu kedai tu byk gak citer melayu 80an ni. Sbb saya pernah beli citer Jejaka Perasan kat kedai tu. Kalau ada , saya PM awak nanti.

          Comment


          • #6
            Re: Filem Melayu 80an

            errrk....biar betul ko kata Ah Lock Cafe tuh cool.....

            bagi aku itulah antara filem yg aku paling benci dari tahun lepas....punyalah semangat aku tengok wayang pesal jangkakan something new macam kebanyakan filem generasi pembikin filem Indie tempatan, hasilnya aku dapati satu filem yang tidak menjadi....sangat buruk......AKu terasa bagaikan tengok sitcom mingguan yang dipadat-padatkan......aarrrggghhhh :kai:

            Comment


            • #7
              Re: Filem Melayu 80an

              Originally posted by GAIA
              errrk....biar betul ko kata Ah Lock Cafe tuh cool.....

              bagi aku itulah antara filem yg aku paling benci dari tahun lepas....punyalah semangat aku tengok wayang pesal jangkakan something new macam kebanyakan filem generasi pembikin filem Indie tempatan, hasilnya aku dapati satu filem yang tidak menjadi....sangat buruk......AKu terasa bagaikan tengok sitcom mingguan yang dipadat-padatkan......aarrrggghhhh :kai:
              aku setuju.. sib baik aku tak pegi tengok wayang cite nih.. dengan joke ala-ala phua chu kang tapi tak jadi.. tah hapa hapa tah.. baik aku tengok phua chu kang.. bleh gak aku gelak..

              kalau takat adik manja ngan mekanik tu ada kat speedy aku rasa.. tapi tengok speedy la bukan semua.. kalau kat kl nih banyak yg aku biasa pegi dah tutup. kat danau kota tutup.. kat keramat permai tutup.. mana lagi speedy yang ada lambak cite lelama aa?

              Comment


              • #8
                Re: Filem Melayu 80an

                ok yg tuh dah jumpa..

                citer Jasmin ni cambest jekk... tapi x nah tgk lagi nih.. dgr citer kene banned.. sbb keluarga asal Jasmin x kasik malaysia tayang ciiter nih.. hmmm

                Comment


                • #9
                  Re: Filem Melayu 80an

                  GAIAA aka OCA...

                  aku tak kata ALC tu best, cuma cool. mungkin cuma pada persepsi aku pasal aku antara pengagum reggie lee. at least kira boleh la aku layan selepas hampir termuntah tengok 4 filem sebelum tu.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Filem Melayu 80an

                    mami tercari cerita ABANG arahan rahim razali..bukan ABANG 92 tau....tajuk ABANG lakonan noor kumalasari/Ogy/Ahmad Tarmimi

                    Comment


                    • #11
                      Re: Filem Melayu 80an

                      hmm...aku nak menambahkan lagi serabut kepala korang untuk carik filem 80-an adala...aku masih tercarik2 citer macam 'Perjanjian Syaitan', 'Saka' dn sewaktu dengannya. Macam tak ada jer...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Filem Melayu 80an

                        filem horror tahun 80an tuh.. lagi payah nak carik..

                        Comment

                        Working...
                        X