Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Lagu hindustan yang best...

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Lagu hindustan yang best...

    salam sumerr..


    ops.. aku bukan peminat hindustan yerr..

    ni aku nak mintak pendapat kengkawan sumer pasal lagu hindustan mana yang best dan popular.
    tak kisah la lama atau baru.
    aku nak dolod pastu compile dalam cd pastu nak kasik abah aku pasang dalam kete dia.
    tulong kasik tajuk, filem dan kalau boleh penyanyi ek..

    makasehh..

  • #2
    adik aku cakap lar..bukan aku ekekeke...lagu dlm citer RAAZ semua best...sekali diingatkan bukan aku yg cakap...

    Comment


    • #3
      banyak lagu yg best..masalahnyer mami nih tak ingat tajuk lagu..kekadang tajuk pelem pung terbabas nak ingat...kalau mami ingat mami kasi tau...tajuk pelem diantaranya...
      KAHBI KUSHI KAHBI GHAMM
      RAAZ
      CHALTE CHALTE
      MOHABBATEIN

      Comment


      • #4
        kalau untuk abah ko..

        mungkin lagu-lagu hindi zaman lama sesuai kot?

        antara lagu yg menjadi poojaan mak & abah aku.. (+ aku laa.. )

        1. Chalte-chalte - nyanyian Kishore Kumar dari filem yg sama tajuknya.
        2. Yaa Don Ki barat - lagu filem tu jugak aa..
        3. Dil Hil Dil Mein - dari filem Dola Dola
        4. Mujhe Kuch Kehna Hai - Bobby (lagu terperangkap atas bukit....)
        5. Hum Tum Ek Kamre Mein - Bobby

        Lagu hindi zaman sekarang ;

        bermula dari filem Dilwale Dulhaniya Le Jayenge. boleh kata semua lagu-lagunya best! antara lagu-lagunya:
        [list=1][*]Ghar Aaja Pardesi[*]Ho Gaya Hai Tujhko To Pyar[*]Mehndi Laga Ke Rakhna[*]Mere Khwabon Mein[*]Ruk Ja O Dil [*]Tujhe Dekha[*]Zara Sa Jhoom Loon Main[/list=1]

        Lagu dari Filem Kuch-Kuch Hota Hai :[list=1][*]Koi Mil Gaya[*]Ladki Badi Anjani Hai[*]Saajanji Ghar Aaye[*]Yeh Ladka Hai Deewana[*]Ladki Badi Anjani Hai[*]Kuch Kuch Hota Hai [*]Mehndi Laga Ke Rakhna[/list=1]

        Lagu dari Filem Mohabbatein :[list=1][*]Chalte Chalte [*]Humko Humise Chura Lo [*]Soni Sonia [/list=1]

        Misc :


        1. Bole Chudiyan - Kabhie Kushi Kabhie Ghum
        2. Sil Sila Yeh Chahatka - Devdas
        3. Mar Dala - Devdas
        4. Ishq - Devdas
        5. Chalak-Chalak - Devdas
        6. Dola Re Dola - Devdas

        huh.. setakat itu je lee..,

        kalau nak lagi kene laa tanya orang lain pulak.. ..

        Comment


        • #5
          banyak sebenarnya....

          bagi peminat2 cerita hindustan lama2....

          saya syorkan citer2 lakonan Shammi Kapoor , Shashi Kapoor dan Rajesh Khanna....
          yang kebanyakannya nyanyian Mohd Rafi, Kishore Kumar,Lata Mageshkar dan Asha Bhosle....

          filem2 yang best lakonan diorang pada saya: -

          1. Jaanwar
          2. Andaz
          3. An Evening In Paris
          4. Junglee
          5. Mere Jeevan Saathi
          6. Aradhana
          7. Pyar Ka Mausam
          8. Aa Gale Lagja
          9. Kati Patang
          10. Teesri Manzil....dll

          citer baru plak.....lakonan Shahrukh Khan dan Amir Khan pun ok gak....

          1. Kuch2 Hota Hai
          2. Kabhi Kushi Kabhi Gham
          3. Mann
          4. Dilwale Dulhaniya Le Jayenge
          5. Dil To Pagal Hai
          6. Mohabbatein...dll

          Comment


          • #6
            ohooo.... ader plak topik nih.... aku nie bukan le die hard.. tapi kire maut gak arr....

            meh aku listkan aku nyer top 10 hindi best compilation...

            1) Tera mujse - Aa Gale Lag Ja
            2) Mere Mehbob Mere Sanam - duplicate
            3) Ore kaachi - Asoka
            4) Ankhein Khuli - Mohabbatein
            5) Mehndi laga Ke rakna - Dilwale Dunhania ye jayenge
            6) Mera mann - Mann
            7) har Dil jo Pya karega - har Dil jo Pya karega
            8) Tum agar saamne - Raaz
            9) Dholna - Dil to Pagal Hai
            10) The medley - Muje Dosti karoge

            Mohabbat..??? kya Mohabbat he...??? (Intro citer Dil to pagal hai yg cukup aku suker tengok... )...

            Comment


            • #7
              Lagu dalam Moske Doske Karoge (tul ke aku eja, kalo salah betuikan ekkk...)
              Dalam tu, lagu dia best sebab dia gabung semua lagu (amik sikit˛)
              antara lagu yg dia gabung - Kabhi Kushi Kabhi Gham, kuch˛ hota hai, Kahona Pyar hai dan byk lagila yang best˛ tajuk dia tak tau la plak... sape tau tajuk dia inform la kat sini...

              Comment


              • #8
                Kiriman asal oleh Putri_HerO
                Lagu dalam Moske Doske Karoge (tul ke aku eja, kalo salah betuikan ekkk...)
                Dalam tu, lagu dia best sebab dia gabung semua lagu (amik sikit˛)
                antara lagu yg dia gabung - Kabhi Kushi Kabhi Gham, kuch˛ hota hai, Kahona Pyar hai dan byk lagila yang best˛ tajuk dia tak tau la plak... sape tau tajuk dia inform la kat sini...
                laa.. kan ke aku dah tulis no 10 nu... the medley...

                :realmuzik na jahu sona jaane.... na janu heera moorti.. ye mere iska mekee....

                Comment


                • #9
                  ye ke... heheh tak prasan lee :P sorry ekk...

                  Comment


                  • #10
                    lagu tu menggabungkan aper ekk.. emm aku dengar jap...

                    memule ader lagu bobby... pastuu le jayenge.. pstu tak ingat dah... emm pastu ade banyak laa lagu lama... bhramacari...yg paling best....

                    dan diikuti lagu ka hona pyar hai, andaz, kuch kuch hotai.....

                    Comment


                    • #11
                      aku suka lagu peletum peletum dalam citer bobby tuh... lawak ader ker umoq 16 tahun beso gitu gayanyer.... hahahahahhah

                      Comment


                      • #12
                        lagu lama .....
                        citer yaa do kibarat including churaliya
                        citer aa ga ley lagja

                        lagu baru...byk gaks....salah satu...citer anil kapoor & aiswarya...dah lupa tajuk citer tu....

                        Comment


                        • #13
                          Kiriman asal oleh the_na
                          [lagu baru...byk gaks....salah satu...citer anil kapoor & aiswarya...dah lupa tajuk citer tu.... [/B]
                          tak silap mami tajuk pelem tuh HAMARA DILL PASAEE(grasa macam silap ejaa nihh...tolong pebetui nooo)

                          Comment


                          • #14
                            HAMARA DIL APKE PAAS HAI....

                            Comment


                            • #15
                              Kiriman asal oleh red_line
                              HAMARA DIL APKE PAAS HAI....

                              yeh..i like this song very much...

                              Comment

                              Working...
                              X