Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

    bila ?

    Comment


    • #47
      Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

      malam ni........................

      Comment


      • #48
        Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

        mana nak download ni?

        Comment


        • #49
          Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

          aku layan kat rumah je

          Comment


          • #50
            Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

            Originally posted by Awang Goneng View Post
            mana nak download ni?
            donlod hape ?

            dota? warcraft III? map? warkey? mh?

            Comment


            • #51
              Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis



              mari membuli bot

              Comment


              • #52
                Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                malam ni berdota 2 jom....

                Comment


                • #53
                  Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                  bandwidth P1 low, 1hb nanti baru aktif balik

                  Comment


                  • #54
                    Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                    Originally posted by ibanez_712 View Post
                    malam ni berdota 2 jom....
                    ok..
                    aku maen dari oren.

                    pakai headset razer dan keyboard razer dan mouse razer

                    Comment


                    • #55
                      Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis



                      kisah kunkka gila kill

                      score = 14-54

                      Comment


                      • #56
                        Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                        screenshot hari ini:
                        pembunuhan 3x ganda

                        Comment


                        • #57
                          Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                          gile babeng att dmg ko
                          gune skill razor ke?

                          Comment


                          • #58
                            Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                            Originally posted by pzul View Post
                            gile babeng att dmg ko
                            gune skill razor ke?
                            ha ah. guna skill 2 razor.
                            aku sedut attack damage Tiny

                            Comment


                            • #59
                              Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                              TEAMWORK AND COMBO

                              hari ni, aku nak citer pasal team dan kerjasama.

                              (1) CHOOSING A HERO

                              kalau sape sape yang penah main dengan aku, mungkin korang perasan
                              kadang kadang aku tegur, troll warlord dengan motred kalau satu team memang takleh menang.
                              sebab - dua dua hero ni hard carry.
                              2 hard carry dalam satu team memang payah nak menang.
                              kalau ada 2 hard carry dalam satu team, lagi satu carry tu kene turun role jadik semi carry.

                              So, cara terbaik ialah korang kene main satu hero yang buleh complement dalam pasukan.

                              macam mana nak buat complement dalam pasukan tu?

                              Kite tayah citer pasal team Na'Vi yang maen trilane tu - itu team pro.

                              untuk maen biasa biasa @ main pubs
                              kite akan maen formasi 2-1-2. iaitu 2 top lane, 1 mid lane dan 2 btm lane.
                              korang jangan asek pikir nak selamatkan diri korang je nak duduk short lane (btm sentinel/top scourge)
                              kene pikir team gak.
                              tak guna korang selamat tapi lane-lane laen kene tapau.
                              sebab in the end, musuh yang dari lane lain ni akan datang kepada korang gak.

                              &&&&& 2 HEROES ON THE SIDE LANE COMBO &&&&&

                              Calon Calonnya, ialah...

                              CARRY HERO + BABY SITTER
                              yang ni paling simple la kot. Tugas babysitter ni senang je. memudahkan carry hero buat last hit. Dalam setup ni, tugas korang cuma untuk survive. Tak perlu harass hero musuh sangat. Save mana untuk escape atau counter serangan musuh. Kriteria Babysitter ni biasanya adalah, hero yang ada heal, ataupun hero yang ada excellent lane control.
                              Cuma satu je yang tak best setup ni. Early game cam agak bosan

                              Antara contoh:

                              (1) Alchemist + Magina - Alchemist protect carry hero dengan Acid Spray bila nyawa creep da kurang separuh, supaya carry hero buleh masuk dan buat last hit.

                              (2) Warlock + Ursa - Warlock gunakan heal die untuk heal Ursa.


                              (3) Balanar + Shadow Priest - Balanar time siang memang bahalol. sight vision reduced, movement speed reduced, attack speed pun reduced. memang harap kat skill Void je. Sementara nak tunggu malam tu, Balanar buleh la dilindungi oleh Shadow Priest buat sementara waktu.


                              SEMI CARRY HERO + DISABLER (Hex/Stun/Shackle)

                              OK, setup ni lebih agressif sket. tekanan sket kepada disabler yang harus kasik timing yang tepat untuk setup musuh sebelom semi carry buleh masuk untuk buat damage.


                              (1) Naga Siren + Juggernaut

                              combo yang semua orang tau. Naga Siren net musuh, lepas tu Juggernaut pusing keliling musuh. Memerlukan sedikit keberanian daripada Juggernaut sebab most of the damage akan datang dari Juggernaut sebab Naga Siren punye Ensnare tu tadek damage.

                              (2) Sand King + Huskar

                              Huskar, sepertimana yang kita tau, skill 3 die memang gile babeng punye damage. Masalahnya, musuh pun tau yang skill 3 Huskar ni sakit, so diorang akan menjarakkan diri dari Huskar. Dengan adanya Sandking dalam lane, die buleh tolong setupkan musuh dengan 1.65 second stun dia tu.

                              (3) Prophet + Phoenix

                              Phoenix ada 2 build yang menggerunkan. Pertama, combo Icarus Dive + Phoenix Fire build. Yang kedua, Sun Ray build. Yang aku penah kena sebelom ni, adalah Sun Ray + Phoenix Fire build. Prophet initiate dengan trap musuh dengan pokok dia, pastu Phoenix akan bakar dengan Sun Ray. Kalau korang bukan Magina/Queen of Pain/Void/Priestess of the Moon, senang senang je korang kene bakar dengan Sun Ray untuk at least 2-3 saat. Aku jamin HP korang da merah m
                              asa tu.

                              LONG RANGE STUNNER + SHORT RANGE STUNNER


                              (1) Ogre Magi + Centaur Warchief
                              Aku penah kena combo ni. In fact, Semua combo yang ada Ogre Magi di dalamnya, memang power. Aku mention yang ni in particular sebab ada 3 nuke yang buleh bunuh mana-mana agi hero awal game. Ogre Magi Stun + Centaur Warchief Stun + Ogre Magi Ignite + Centaur Warchief Double Edge - senang senang je hilang 500-600 HP walaupun di level rendah.

                              (2) Sven + Tiny

                              Tiny adalah seorang hero yang kene dekat dengan musuh baru buleh kill. Apa yang diorang buat ialah bile die nampak ko terpergi ke depan sorang sorang, Korang akan kena combo ni.
                              Sven Stun + Tiny datang dekat + Avalanche Toss combo..

                              (3) Rylai + Dragon Knight

                              Ok, Rylai bukan stunner. Tapi skill frost bite die tu, dah macam stun dah. Rylai paling cemerlang kalau dicombokan dengan nukers. So, dengan adanya Dragon Knight, korang ada 3 high damage spells.

                              LONG RANGE STUNNER + SLOWER

                              Combo ni sesuai untuk hero yang ada hi damage slow, macam Viper dan Venomancer. Diorang cuma perlukan seseorang untuk setup dengan long range stun, kemudian diorang akan tolong settlekan hero tersebut . Ideally, Long Range stunner itu adalah kategori targeted spell, macam Sven/Skeleton King/Alchemist/Vengeful Spirit

                              (1) Lion + Venomancer


                              (2) Skeleton King + Viper


                              HIGH DAMAGE SLOW + LOW DAMAGE SLOW


                              Yang ni susah sket. sebab korang perlukan hi damage slows untuk benefit daripada 2x slow ni. Yang penting adalah yang high damage slow tu kena hit.

                              (1) Kunkka + Visage
                              Aku suke combo ni. Visage Initiate dengan GraveChill, pastu Kunkka akan kasik Torrent. Biasa kalau hero yang dah kene slow, memang mudah la nak hit torrent.. pukul pukul pukul, pastu Visage tamatkan riwayat musuh tu dengan Soul Assumption

                              (2) Ancient Apparition + Undying

                              Kalau korang tak tau lagi, Undying ada satu spell kuat yang dinamakan Tombstone. Cabarannya ialah nak bagi musuh berada dekat dengan Tombstone tu selama yang mungkin. AA ada 2 spell yang membolehkan ini berlaku. Ice Vortex dan jugak Cold Feet. Ice Vortex akan menyebabkan musuh susah nak lari dari tombstone, dan cold feet plak akan bekukan musuh mana mana yang gatal cuba pecahkan tombstone tersebut.

                              (3) Pandaren Brewmaster + Shadow Priest

                              Pandaren punye slow, memang power - 55% movement speed reduced. Dan damage pun sedap gak la. Masalahnya, susah nak hit sebab skill panda tu kene buat kat Melee Range. Shadow Priest membantu setup tesebut.


                              @@@@@@



                              Replay:
                              674c combo Veno dan Lich (6.74c, 1.24e)

                              Ni combo 2x Slow. 1 Low damage Slow (Lich) dan 1 High damage Slow (Veno)

                              Aku suka combo ni sebab dua dua hero ni ada AOE spells, dengan erti kata lain, Hero kitorang ni synnergy dengan each other walaupun selepas laning phase.
                              Last edited by manjacat; 27-04-12, 10:37 PM.

                              Comment


                              • #60
                                Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                                hari tu main LAN game, ada 2 game.
                                2-2 x best sebab LAN game bleh maen mephek.
                                buat sakit hati je nak main



                                .

                                Comment

                                Working...
                                X