Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

    aku rasa lanaya ni kalau spell musuh tu jenis one-hit damage
    contoh macam Lion/Lina punya ulti
    atau ES punye ulti
    atau Necrolyte punye ulti
    die buleh tahan lagi, sebab die buleh block 6 damage.

    masalah kalau damage tu datang in pulses..
    macam Tiny punye stun
    atau SK punye epicenter
    atau Bloodseeker punye rupture
    atau Slark punye Dark Pact

    sekejap je abes Refraction punya block.

    part yang menarik aku rasa lanaya ni
    ialah bile lepas statis trap meletup
    dan kite kejar musuh tu..
    dengan Yasha atau Sange & Yasha
    kite buleh kejar dan siap kasik Meld dulu kat musuh tu sebelum tembak..



    Oh ye, satu lagi part yang best.
    nak bunuh SandKing yang nyorok dalam Sand Storm.
    kite tembak creep yang dekat dengan dia
    nanti spill damage kene kat SandKing gak sampai die mati
    Last edited by manjacat; 13-04-12, 10:02 AM.

    Comment


    • #17
      Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

      jarang dalam garena orang pakai lanaya...

      Comment


      • #18
        Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

        semalam LAN problem kat Oren..
        jadi aku, ibanez dgn Ahn maen game ni...



        Taman Jurassic


        tapi kalah laaa.. base pecah

        Last edited by manjacat; 14-04-12, 01:30 PM.

        Comment


        • #19
          Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

          hampa bila BLAN takde...haissssss

          Comment


          • #20
            Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

            paling best smalam oren siap pasang lagu raya

            Comment


            • #21
              Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

              Originally posted by manjacat View Post
              paling best smalam oren siap pasang lagu raya
              masih tertanya, kenapa ada lagu raya?

              Comment


              • #22
                Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                Mendayu2 yo! .

                Comment


                • #23
                  Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                  waaaa.... main jurasic park tak ajak

                  Comment


                  • #24
                    Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                    Originally posted by AbdullahCheng View Post
                    waaaa.... main jurasic park tak ajak
                    hahaha cmne nak ajak ko nye connection mcm sipoth.. klu x bleh gak jurassic kat garena

                    Comment


                    • #25
                      Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis


                      Magina, The Anti Mage

                      "I'm blind, not deaf"

                      Kenape hero ni kuat?
                      (1) Movement speed yang laju
                      (2) Blink setiap 5 saat
                      (3) Hantam orang skali pukul 38 damage dan 64 mana pada level 7.
                      (4) Ada high spell resistance.
                      (5) tak pakai baju



                      Magina Skills


                      tengok kat sini jelah



                      Skill Build

                      1. Blink
                      2. Mana Break
                      3. Mana Break
                      4. Spell Shield
                      5. Mana Break
                      6. Mana Void
                      7. Mana Break
                      8. Blink
                      9. Blink
                      10. Blink
                      11. Mana Void
                      12. Spell Shield
                      13. Spell Shield
                      14. Spell Shield
                      15. Stats
                      16. Mana Void
                      17. - 25 Stats
                      Blink, macam biasa kene amek awal. Mana tau kot2 jadik ape ape ke masa level 1..
                      Mana Break kita max kan dulu. Sebab ape, sebab skill ni kuat. dan skill ni la sebab orang tak suka lawan magina awal awal.
                      free free je mana abes sebab kene pukul dengan magina.
                      Anyway, by level 7, korang da dapat extra 38 damage, ataupun dengan erti kata laen, lebey kurang 2 x broadsword

                      = 18 x 2 = 36 damage

                      Bila level 4, optional. kalau nak maen offensive, amek Blink level 2 instead of spell shield.
                      level 2 blink = cooldown lagi cepat.
                      bile cepat cooldown, senang nak kejar orang.

                      Magina Item


                      Sepertimana yang korang tau, Magina da ada orb skill.
                      Ini bermakna, Magina takleh pakai orb item macam Lifesteal, Deso, Maelstorm, Skadi.

                      Simple Build:


                      item build paleng simple untuk Magina.
                      dengan item ni je, Magina dah buleh owning
                      Chaser Build

                      Aku rasa korang mesti da selalu tengok Magina pakai basher.memang sesuai sangat la magina pakai basher, dengan attack rate die yang tinggi.
                      dengan adanya basher ditangan magina, die dah buleh lawan permabasher macam bara, slardar dengan void.
                      (troll payah sket sebab troll ada % miss skil)
                      bile musuh kene stun, Magina da buleh kasik 2-3 extra hits kat situ..
                      dan basher ni gak buleh dijadikan sebagai cara untuk slowkan musuh yang cuba melarikan diri - senang sket nak kejar

                      Pro Build

                      yeahh.. manta stylo dimasukkan dalam core item.
                      susah sket sebenarnye nak owning sebab musuh bile die tengok magina pecah 3, mende first yang diorang buat adalah diorang lari
                      Yang bestnya build ni, Magina ada lagi satu extra escape mechanism bile kene silent.

                      Luxury Items


                      Luxury Items, macam biasa la..

                      Butterfly, Heart Of Tarrasque, Guinsoo, Buriza-Do Kyanon, Monkey King Bar, Black King Bar.. tu semua berguna tu untuk magina.
                      aku malas nak tules. aku rasa korang pun da buleh bajet sendiri luxury items kegemaran korang.

                      Vladmir's Offering atau Vanguard?

                      versus

                      Rule nombo satu untuk magina: jangan amek dua dua item ni (early game)
                      Kalau late game, yes, buleh consider amek item ni untuk lifesteal.
                      Maklum la magina kan takleh pakai orb item.

                      Tapi, bile awal awal game, memang letih r Magina nak farm Vladmir's, Vanguard dengan Power Threads.
                      (laen la kalau die amek leaver item)
                      kalau amek due due item ni awal game, campur dengan power threads skali
                      bermaksud korang kene farm dekat 6000 sebelum ada attack item.

                      1450 (PT) + 2250 (VG) + 2050 = 5750

                      Personally bagi aku, Vanguard lagi penting dari Vlad kalau awal game.
                      Sebab Vanguard kasik extra 250 hp, dan jugak ada HP regen.
                      bila late game baru Vlad lagi penting dari Vanguard

                      ekceli, mane mane hero pun, kalau jungling pakai vanguard lagi bagus dari Vladmir's Offering.
                      Banyak example korang boleh tengok
                      Phantom Lancer, Spectre, semua pakai Vanguard.
                      dan of course, if anything goes wrong, korang buleh blink

                      Contoh Lategame Item:

                      pastu, vanguard tu jual dan buat heart of tarassque.
                      ok yang ni melampau.. :P

                      Magina Gameplay

                      senang gile kot maen hero ni.

                      (1) memula, stay kat lane sampai level 8 - 10.
                      (2) pastu farm dalam hutan untuk siapkan core item (vanguard-basher atau vanguard manta)
                      (3) da siap item ni, da buleh pegi bantu pasukan.

                      Nota kaki:

                      vs

                      Magina pukul pudge = Pudge tak cukup mana untuk Hook - Dismember combo
                      Pudge hook Magina = Magina lari guna blink. pastu pudge xleh nak kejar sebab Magina laju sangat.

                      Magina WINS!

                      Comment


                      • #26
                        Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                        anti mage nak lawan dia kena pakai ape?

                        Comment


                        • #27
                          Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                          Originally posted by ibanez_712 View Post
                          anti mage nak lawan dia kena pakai ape?
                          kalau hero, bagi aku hero yang best lawan dengan magina ni ialah
                          (1) bane elemental. kuasa reduce damage die memang terasa reduced betul laa
                          (2) huskar. sebab skill die tak guna mana (kecuali heal)
                          (3) rikimaru & slark - hero invi yang buleh halang magina dari blink keluar
                          (4) push team - abeskan game cepat sebelum magina jadi kuat
                          (5) anti jungle team. guna ward untuk block creep. jangan bagi die farm dalam hutan.
                          (6) disable team - lion, rhasta, tidehunter, sandking, enigma
                          (7) anti 1 on 1 item - halberd, guinsoo, blademail, ehtereal blade

                          perlu di ingat, magina ni buleh jadi kuat gak walaupun awal-awal game die feeder
                          so, pendek kata, kalau korang lambat abeskan game, nanti jadi macam ni..

                          Last edited by manjacat; 15-04-12, 07:21 PM.

                          Comment


                          • #28
                            Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                            Kunkka, The Admiral


                            "Is that a sword? Luxury!"
                            "Is that a horse? Sloth!"
                            "Is that a helmet? Vanity!"

                            Ape yang best hero ni?
                            (1) Ada passive yang memudahkan farming
                            (2) 2 skill die kene timing.. jadi bile kene, ko akan rasa macam ko ni pro
                            (3) buleh sapu creep dengan battlefury



                            Kunkka Skills


                            tengok kat sini jelah



                            Skill Build

                            1. Torrent
                            2. Tidebringer
                            3. Tidebringer
                            4. Torrent
                            5. Tidebringer
                            6. Ghostship
                            7. Tidebringer
                            8. Torrent
                            9. Torrent
                            10. X Marks the Spot
                            11. Ghost Ship
                            12. X Marks the Spot
                            13. X Marks the Spot
                            14. X Marks the Spot
                            15. Stats
                            16. Ghost Ship
                            17. - 25 Stats
                            OK, pelik. kenape kite amek Torrent awal?
                            sebab aku dah penah mengalami situasi yang ko kene guna skill ni pada level 1.
                            basically, skill ni la ko punye escape mechanism awal game.
                            macam kes aku, kadang kadang aku terpaksa guna skill ni pada level 1 untuk selamatkan member..

                            Tidebringer, of coz, kite max kan dulu.
                            kenape max kan dulu? sebab skill ni adalah kite punye harass skill.
                            kalau musuh takde nuke, basically kite bleh harass musuh hanya dengan pukul creep depan dia.

                            Situational, maybe kite amek X Marks The Spot awal.
                            tapi bagi aku, X marks the spot ni kalau masa level 1-2 tu macam tak brapa berguna sangat.
                            tapi, bila da level 4.. even kaki loncat/blink macam mirana dengan aqasha pun xleh lari dari dia.

                            Kunkka Item


                            Starting Item
                            (1)

                            personally, bagi aku, starting item die macam ni.
                            ni 2 item yang mula mula Kunkka kene ada.
                            Urn of shadows ni bagus sebab die ada 2 mende yang Kunkka perlukan. HP & mana regen.
                            HP daripada 2x Gauntlet of Strength dan mana regen daripada Sobi Mask.
                            Phase boots plak, sebab kita nak benefit daripada kuasa "phase" tu.
                            bile kite tengah phase, lagi senang kite nak parking diri kite untuk pastikan kite punye pukulan Tidebringer

                            Mid game Item
                            (2) atau


                            OK, mende ni macam situational.
                            bergantung pada role Kunkka dalam team.
                            Kalau die peladang, buat battlefury dulu.
                            Kalau die ganker, buat lothar dan ring of basillus dulu.
                            Ring of basillus untuk extra mana regen yang diperlukan oleh kunkka.
                            kalau low hp, buleh guna Urn of Shadows je
                            tapi in the end, 2-2 item ni aku rekomen kunkka kene ada.

                            So, in the end, barang kunkka akan jadi macam ni:


                            Ada 2 slot lagi untuk beli ward/portal.

                            Luxury Items


                            Luxury Items, macam biasa la..

                            Butterfly, Heart Of Tarrasque, Guinsoo, Buriza-Do Kyanon, Monkey King Bar, Black King Bar.. tu semua buleh.
                            aku malas nak tules. aku rasa korang pun da buleh bajet sendiri luxury items kegemaran korang.
                            Ape ape pun, nota penting untuk Kunkka, kalau buleh, avoid chance based item, macam MaelStorm, Sange & Yasha, Cranium Basher dan sebagainya.
                            Kunkka punya attack rate memang slow, dan kunkka ni lebih sesuai main jenis 1-hit KO daripada attack rate tinggi..
                            Kunkka Gameplay


                            ape ape hal pun, kene tunjuk video ni dulu.



                            Kunkka ni buleh gank dan buleh initiate.
                            Tapi personally, aku tak suke sangat initiate dengan kunkka.
                            Sebab skill kunkka ni senang gile nak miss.
                            Kalau selalu sangat miss torrent dengan ghost ship,
                            Nanti tak pasal pasal kene cop noob.
                            Dalam pengalaman aku, aku rasa, time yang paling susah skali nak land Torrent/Ghost Ship adalah time mid game.


                            Aku lagi suke guna die sebagai followup skill.
                            Contoh: member stun hero musuh. Ko pun followup dengan Torrrent.
                            kalau personal favourite aku, kalau member ada slow, macam viper atau drow ranger.
                            musuh kalau kene slow ni, lagi senang nak predict die nak lari mana.
                            dan korang akan dapati lagi senang nak land Torrent masa musuh tengah kene slow daripada time musuh ada full movement speed.

                            By the time Kunkka da ada X-Marks the spot,
                            dah lagi seronok gengbeng hero ataupun tengah kejar hero yang tengah retreat.
                            bile musuh cuba nak lari guna dia punye escape skill (blink/leap/force staff etc)
                            last last die kembali balik kat tempat asal dia..

                            Dan tak lupa gak, placing untuk hit tidebringer tu.
                            guna lothar/phase boots untuk carik tempat mana kita nak pukul.
                            Gunakan benefit AOE besar Kunkka tu untuk kasik Tidebringer yang tepat.
                            Kadang kadang, kita pukul creep kat depan, musuh kat belakang yang mati..

                            Comment


                            • #29
                              Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                              Replay Kunkka aku: 6.74c Kunkka Osem (1.24e)

                              Comment


                              • #30
                                Re: Warcraft DoTA #32 ~ Saya Gila Crystalis

                                main tak ajak........................

                                Comment

                                Working...
                                X