Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Web Portal yang baik adalah?

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Web Portal yang baik adalah?

    Aku di minta tuk buat website walaupun aku kurang mahir dalam bidang ni. skang dalam kepala aku nak guna joomla jer..

    yang perlu ada dalam website
    * prodak dan harga prodak
    * shopping chart (kalau boleh)
    * basic ( info komani, picture etc)
    * penarik seri (fungsi2 tambahan)

    aku nak mintak pendapat korang portal ape yang senang dan banyak plugin..aku penah guna joomla jer..korang ada portal yg leh aku cuba x?

    kalau website ni berjaya aku leh blanja makan pada yang membantu..hehe

  • #2
    Re: Web Portal yang baik adalah?

    pakai je joomla tu..... senang

    Comment


    • #3
      Re: Web Portal yang baik adalah?

      aku dapat info web kerajaan banyak pakai liferay..tul ek? macam menarik gak..ni pun tgh donlot liferay..komen anda tentang liferay manjacat??

      Comment


      • #4
        Re: Web Portal yang baik adalah?

        liferay sucks
        nuff said

        drupal far better than joomla tp learning curve high

        soklan ko yg tepat adalah shopping cart (ecommerce) solution
        ko nak e-commerce solution yg menarek, quote me
        aku pon baru setel satu projek utk klien ni

        Comment


        • #5
          Re: Web Portal yang baik adalah?

          Originally posted by DatukM View Post
          liferay sucks
          nuff said

          drupal far better than joomla tp learning curve high

          soklan ko yg tepat adalah shopping cart (ecommerce) solution
          ko nak e-commerce solution yg menarek, quote me
          aku pon baru setel satu projek utk klien ni
          DatukM leh turunkan ilmu tu tak:

          Comment


          • #6
            Re: Web Portal yang baik adalah?

            quote gua jugak utk ecommerce ..

            lg beh kalu quote skali contoh projek

            eh taleh kot.

            .

            Comment


            • #7
              Re: Web Portal yang baik adalah?

              Originally posted by chunli View Post
              quote gua jugak utk ecommerce ..

              lg beh kalu quote skali contoh projek

              eh taleh kot.

              .

              dpt projek dari kompani jual komputer tahap sdn bhd..jual laptop dan desktop..so website tu nak kena ada spec komputer siap ngan harga..

              aku nak try buat lebih kurang mcm ni http://www.bigbrownbox.com.au/

              agak-agak mampu x?

              ---------- Post added 14-03-12 at 04:37 PM ----------

              dah donlot drupal n try install..tp kuar error ni..cam ner nk fix ek? dah try tp xberjaya..

              Comment


              • #8
                Re: Web Portal yang baik adalah?

                aha

                website level mcm tu boleh pegi bulan tu
                ape lg kalo sykt beso

                subcon la
                aku boleh buat both design n coding - exactly mcm website ko bg tu

                lagi satu akan melibatkan 3rd parties esp payment gateway
                haaa mahal ni info ni sbb tak ramai org bole buat
                hehe

                mcm aku pm ko td
                guna opencart
                Last edited by DatukM; 14-03-12, 08:35 PM.

                Comment


                • #9
                  Re: Web Portal yang baik adalah?

                  ok dah guna opencart..so far xde masalah..best..

                  pe2 nti aku tanya lg..thnks..

                  Comment


                  • #10
                    Re: Web Portal yang baik adalah?

                    bayar la weh

                    bese aku charge minimum 3.5k for consultancy ONLY

                    :l

                    Comment


                    • #11
                      Re: Web Portal yang baik adalah?

                      kalau mau simple and easy, boleh try easy.my la. boleh jual kat website, facebook, mobile, dan juga portal mereka.

                      Comment

                      Working...
                      X