Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Design kad pelajar

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Design kad pelajar

    hi...

    nk tanya korang yg otai2 kt sini.ader tak contoh2 kad pelajar.aku dah pening pk nk buat design camna.aku bukan pandai sangat bab2 design nie..harap ade yg sudi membantu....

  • #2
    Re: Design kad pelajar

    jap lg aku kasi cth....aku nak kuo jap ye....

    Comment


    • #3
      Re: Design kad pelajar

      ok.nanti kasi erk...

      Comment


      • #4
        Re: Design kad pelajar



        Ok....aku nak tau gak....ko wat sendiri ke finishing?
        standet saiz 93x57mm
        skali ngan bleed zone la tu aku kasi....
        saiz asal 54x90mm....
        ni juz cth la.....

        klu boleh....id tag ni jgn t'lalu crowded sgt....sbb mende tu kecik....
        design simple but nice....k....

        slamat m'cobe....
        ade pape lg nak tny kasi tau....

        Comment


        • #5
          Re: Design kad pelajar

          laaa.. cian laa si ABDUL HADI nie...
          ko nie zek.. sesuka hati jek letak gambo dia kat BDN...

          Comment


          • #6
            Re: Design kad pelajar

            ko design pakai apa tu.. leh kasi cth tu yang boleh diedit tak..

            cam menarik je.. pasal aku pun tgh design kad pelajar gak ni.. rasa cam nak tukar design lak thn ni..

            Comment


            • #7
              Re: Design kad pelajar

              Originally posted by takdokla
              ko design pakai apa tu.. leh kasi cth tu yang boleh diedit tak..

              cam menarik je.. pasal aku pun tgh design kad pelajar gak ni.. rasa cam nak tukar design lak thn ni..
              yup.leh kasi contoh x.aku berminat gak nie.aku nak buat utk pelajar IKM Besut.kalau x keberatan leh kongsi sama2 ilmu tu...thanksss

              Comment


              • #8
                Re: Design kad pelajar

                mu pakai mende??? illustrator ade dok???
                klu ade illustrator aku bleh bg....so mu pon bleh edit....

                xde hal....aku bg saiznye.....pastu nanti klu mu doh siap design....
                nak print bleh la call aku....equipment aku ade.....

                Comment


                • #9
                  Re: Design kad pelajar

                  Originally posted by Mr_CooL
                  mu pakai mende??? illustrator ade dok???
                  klu ade illustrator aku bleh bg....so mu pon bleh edit....

                  xde hal....aku bg saiznye.....pastu nanti klu mu doh siap design....
                  nak print bleh la call aku....equipment aku ade.....
                  ok ok.kasi file kad tu...nanti aku try godek...thanks

                  Comment


                  • #10
                    Re: Design kad pelajar

                    lupa nk bgtau.nanti send kt my email shamputra@gmail.com thanks

                    Comment


                    • #11
                      Re: Design kad pelajar



                      tu ahh sal baby^galsz..
                      macho ah abdulhadi tuh.. wheehee...

                      kad pelajar ade standard size eh?...

                      biase tgk, uia cam kicik.. uitm cam besa sket... mmu cam mykad...
                      cane eh tu bro?

                      .

                      Comment


                      • #12
                        Re: Design kad pelajar

                        mmg la mcm2 saiz ade....b'gantung pd printing shop tu,
                        dorg ade mesin pemotong kad saiz yg mane,
                        saiz yg aku kasi tu saiz paling fofular....

                        printing ni fleksibel....saiz mcm mane pon ade....
                        bisa d'bikin....tp kos tinggi la skit....
                        nak buat ape??? mcm2 ada......

                        Comment


                        • #13
                          Re: Design kad pelajar

                          mmbr aku design id ni..nmpk smart dgn bentuk dia ala² credit card..
                          tp yg tak best dia buat barcode...patut buat cip



                          design by :fidofrodo

                          Comment


                          • #14
                            Re: Design kad pelajar

                            lawa....Xklusif nampak mbr ko design ni.....
                            klu pakai material yg kena ngan kaler ni mesti gempak....
                            leh aku curi idea ni....hehehe....

                            designing ni b'gantung pd kehendak pelanggan....
                            mase ko blaja boleh la nak taram design asal cantik, gempak....
                            tp kije....kena ikut kastemer....mcm mane style dia nak....
                            kite bkn design utk kepuasan diri, tp utk kepuasan ati org lain....
                            cuma kita yg akan m'lakar'n idea dorg tu.....

                            Comment


                            • #15
                              Re: Design kad pelajar

                              Originally posted by Mr_CooL
                              mu pakai mende??? illustrator ade dok???
                              klu ade illustrator aku bleh bg....so mu pon bleh edit....

                              xde hal....aku bg saiznye.....pastu nanti klu mu doh siap design....
                              nak print bleh la call aku....equipment aku ade.....
                              leh bagi ke aku tak.. azwan982000@yahoo.com

                              aku design kad.. tp print atas glossy paper je.. pasal utk budak2 sek ren.. kos print semua sek tanggung.. so terpaksa cetak sendiri lepas tu laminate..

                              Comment

                              Working...
                              X