Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Nak buat kad kahwin

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nak buat kad kahwin

    Mana nak dapat border - border yg sesuai utk kad kahwin org melayu? yg boleh digunakan utk adobe illustrator. tulisan - tulisan jawi walimatulurus dgn assalamualaikum ke. ada jual kat kedai tak? yg ambik tender buat kad kawin tu biasanye mana dia dapat border yg cun - cun tu?

  • #2
    Re: Nak buat kad kahwin

    huhuhu...
    carik manaČ border yg cun tue...
    kasi scan...
    pastu kasi trace balik...
    huhuhu...

    Comment


    • #3
      Re: Nak buat kad kahwin

      yosh.. scan pastu trace balik la.
      klu kedai printing depa ada la template sendrik.

      saper nak kawen nih?

      Comment


      • #4
        Re: Nak buat kad kahwin

        Ni ada link yg saya jupe.

        Try la godek2 link tu yer?


        http://www.southworth.com/page.php?id=83

        Comment


        • #5
          Re: Nak buat kad kahwin

          Aku la yg nak kawen, adreen. Haha! (joudan joudan... !!)

          Aku tak jumpa pun border - border menarik dalam link tu misscord. Atau aku yg tak reti cari.
          Nampaknye aku terpaksa mengeluarkan segala bakat alam aku utk create border sendiri.

          Comment


          • #6
            Re: Nak buat kad kahwin

            sebab aku kesian kat ko yg dah kemaruk nak kawin tu.... hehehe.. here... go to this links for an idea... http://www.kadkahwin.com.my/ but rasa lebih best kalau ko wat non traditional style.. guna conceptual pictures sebagai cover.... example : close-up keris for male and close-up tepak for female..

            Comment


            • #7
              Re: Nak buat kad kahwin

              buat kad kawin kartun yg alaČ kad raya tuh......nmpk sket keriangan....

              Comment


              • #8
                Re: Nak buat kad kahwin

                psst.. ko wat card kawin boh gambo pengantin perempuan posing menonggeng atas katil pon masyuk apaa.. hahaha

                Comment


                • #9
                  Re: Nak buat kad kahwin

                  Aku dah masuk web tu sbl ni dream. Aku cuma nak border je kot - kot ada sape - sape yg bermurah hati nak bagi free utk download. Sebagai idea boleh la aku tgk situ. Aku pun teringin nak buat yg non tradisional tapi kalau aksi bakal pengantin terlampau macam tu kenot laa...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Nak buat kad kahwin

                    Takde? Pelik gak. Saya search byk ada. :gelaks:

                    Ni di antaranya. Ada file PDF & Word.




                    Last edited by misscordelia; 19-04-06, 01:41 PM.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Nak buat kad kahwin

                      dia nak oulines files laa missy.. EPS ke.. WMF ke.. DWG ke.. AI ke... PDF, words, JPG or GIF quality teruk.. resize kalu hancus terus.. camne nak hanto ke offset

                      Comment


                      • #12
                        Re: Nak buat kad kahwin

                        EPS? WMS? DWG? AI? FuH!!! Cam kena selak kamus je? Heheh. Saya cuba try la yer?

                        Cuba klik kat link bawah ni. Rasanya ada kot jenis file yg Bro Dream cakap tu. :gelaks:




                        http://www.print100.com/hk_e/html/print_3.aspx
                        Last edited by misscordelia; 19-04-06, 05:20 PM.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Nak buat kad kahwin

                          yg dream sebut tu extension file name software graphic. tepat sekali apa yg dream cakap tu. aku nak file yg boleh bukak dalam illustrator. sebab vector graphic ni superb. kecik kan ke besarkan ke dia punye quality maintain.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Nak buat kad kahwin

                            ko dah try try cari kat http://office.microsoft.com/clipart/....aspx?lc=en-us ke ? ada laa sesikit but required some touch-up... selain tu ko leh cari dari disc 2 coreldraw.. open corel go to scrapbook

                            Comment


                            • #15
                              Re: Nak buat kad kahwin

                              Errr...link saya bagi kat ataih tu ada file Corel Draw & Illustrator.

                              Comment

                              Working...
                              X