Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

nak buat kad matrik cantik

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • nak buat kad matrik cantik

    biasanya nak buat kad matrik kena pakai software apa? kalau boleh dalam keluarga Macromedia ataupun adobe je la.. atau ada software lain yang sesuai.. tolong .. aku nak buat kad matrik untuk skolah aku.....

  • #2
    adobe illustrator ah senang..
    photoshop pun bleh gak..

    kalau yang sempoi giler pakai word pun bleh.. ehehe

    Comment


    • #3
      tak kisah nak pakai apa...apa.. software grafik...

      janji cari template untuk kad matrik kat internet....

      selamat mencuba

      Comment


      • #4
        ehem....

        alaa... ko gunakan apa sahaja yang ko ske... yang penting beb, ko kreatif... creative is the key....

        Comment


        • #5
          tapi yg seeloknyer...guna software yg sesuai la.....cthnyer Adobe Illustrator.........lagipun utk font dlm illustrator, akan lagik sharp bila kita nak printout.....sbb dia produce dalam bentuk vektor.......kalau nak manipulate gambar, baik guna Adobe Photoshop sbb software tu yg paling sesuai........

          itu pendapat aku la.....

          Comment


          • #6
            Ok tq rakan-rakan. anda semua memang baik laa.. hehe. teruskan..

            Comment


            • #7
              itu part nak buat kad matrik.. kalo nak print out lak kat mana ye tempat printing yang ada provide service print kad matrik nie..

              kalo buleh print out pakai yang "kertas" keras nye tuh...
              jawab please.. kat area ampang ada tak ah..? ada sesapa tau..?

              Comment


              • #8
                Kiriman asal oleh version02
                itu part nak buat kad matrik.. kalo nak print out lak kat mana ye tempat printing yang ada provide service print kad matrik nie..

                kalo buleh print out pakai yang "kertas" keras nye tuh...
                jawab please.. kat area ampang ada tak ah..? ada sesapa tau..?

                ko nak buat utk saper version?

                Comment


                • #9
                  aku ada buat untuk sesetengah orang di dalam company tempat aku keje.. muahahaha...

                  diorang nak pakai kad.. lebih kurang macam kad matriks le rupanye kot.. tapi sepanjang nie aku print atas kertas A4 jek.. macam tak senonoh je rupanye.. rosak lak imej company nanti kalo print atas kertas tuh..

                  tu le ingat nak print cara professional nye. tapi tak tau kat mana nak print.. ada sesapa tau leh le kasi tau..

                  chow.

                  Comment


                  • #10
                    Betul kata Smack.. memang dia sharp gila and tak macam printout dari PShop dia nampak blur skit... lebih-lebih lagi tepi tulisan dia tu.....ok....

                    Comment


                    • #11
                      kau nak buat matrix card utk kolej ko kerk daun palas??aku rasa baik ko buat la..mesti lawa...memandangkan kad matrix kolej kita tuh yg tak menarik...hahaha....nak senang guna je MS publisher...toksah pening kepala..

                      Comment


                      • #12
                        pandai lah ko fido frodo.. aku nak buat utk sekolah aku lah....

                        Comment


                        • #13
                          oh..macam tuh..guna la bar code sekali...kan lebih praktikal tuh...ambik attendence guna bar code reader....buat DB utk kedatangan pelajar....mesti gempak.....takpon buat macam touch n go...but student nanti jadik easy touch n easy go..cikgu kemana...student kemana...hahahaha..setiap benda ada kelemahanyer....kita belajar dr kelemahan..insyaallah kita akan berjaya....

                          Comment


                          • #14
                            jom fido frodo kita borak kat komuniti bincang-bincang... aku dah buat satu taopik jom....

                            Comment


                            • #15
                              cantik adalah lebih kepada kreativiti. gune la pape software pon boleh jadi cantik.

                              Comment

                              Working...
                              X