Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Perisian Kesan Nombor Telefon

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Perisian Kesan Nombor Telefon

    Salam hormat buat semua,
    Ada tak perisian yang dapat mengesan nombor telefon?
    Ataupun bolehkah kita mengesan siapa ataupun dari mana sesuatu panggilan dibuat?
    Terima kasih

  • #2
    untuk line phone biasa ke ??

    ada.. pi kat talekom ada servis nih alat dia ada dalam rm 50 dan ke atas bergantung pada capability dia.. ada memory leh check miss call etc.. sambung pada telefon rumah or pejabat.. tapi kena daftar bayar extra servis ler.. dalam rm 3 kot kalau tak silap.. tambahan dalam bil..

    sebenarnye menda nih dah lama ada.. rasanya dalam 3 atau 4 tahun lepas lagi..cuma orang tak sedar dan meluas orang pakai..

    Comment


    • #3
      ye bebeh

      TMClip..
      ada byk version... harganya begantung pada features.. paling murah rm50

      Comment


      • #4
        Kat mana hendak dapatkan TM Clip tu?

        Comment


        • #5
          dapatkan TMClip di kedai Telekom yang berhampiran

          Comment


          • #6
            Salam hormat diucapkan,
            Oh yer maaf kerana masih bertanya
            TM Clip software ker hardware?
            Bagaimana ianya berfungsi berfungsi

            Comment


            • #7
              ako rase 1st kite kene mintak, kene request servis CLiP ni yang boleh kenal no telepon orang kat telekom. bila dia dah activate servis ni, baru telepon yang ada CliP-compatible servis ni berfunggsi. telepon ni banyak ada jual, tak semestinya kat telekom je. ada gak yang stand-alone version, maksud ako satu menda khas lain yang kasitau no telepon orang. ko pasang kat line telepon, pastu ko sambung clip ni dengan telepon ko. macam ni:

              >--line telepon>--mesen clip-->telepon

              Comment


              • #8
                boleh gak install CLID kat windows atau linux ada software dia.. tau saper call in..

                tapi tak pasti la kena register dulu atau tak kat telekom .. sebab aku pun tak cuba lagi kekeke..

                tapi kena register kot .. bagi clid atau Caller Id dia akan tambahkan as another info semasa.. call in masuk..

                tak silap aku masa kita call.. kita akan hantar request caller id sekali .. masa kita dial up ke jaring ker tmnet.. sebab aku tau la aku pernah install radius server.. ada function caller ID nih.. tuh leh detect certain ip dari saper call

                mungkin leh just install applikasi tanpa perlu register kat celcom.. apapun aku tak jamin la mungkin caller id dia remove semasa lalu nod talekom sebelum sampai ke nod rumah kita kalau nak enable.. kena gak register.. tambah lagi rm 3 dalam sewa bulanan.. extra servis

                Comment


                • #9
                  Salam hormat diucapkan,
                  Jika Teman pergi ke kaunter Telekom dan minta perkhidmatan tersebut tahukah mereka.......
                  Ringkas kata camner nak cakap bagi mereka bleh faham...sadisnyaaaaaaa

                  Comment


                  • #10
                    cakap jer.. CLID atau cakap jek perkhidmatan dan alat nak kesan orang yang tepon kita.. dalam pakej talekom masa nak pasang ada menda nih .. masa umah kat kampung masuk tepon 4 or 5 years ago dah ada dah..

                    Comment


                    • #11
                      Posting Asal oleh obelicks
                      boleh gak install CLID kat windows atau linux ada software dia.. tau saper call in..

                      tapi tak pasti la kena register dulu atau tak kat telekom .. sebab aku pun tak cuba lagi kekeke..
                      boleh kasi url utk software tu tak??

                      Comment


                      • #12
                        yang ni

                        http://www.yellowpages.com.my/

                        ke?

                        Comment


                        • #13
                          Naper yer yellowpage dak secanggih whitepages yg pernah telekom buat suatu masa dulu yer?

                          Comment


                          • #14
                            clip ke clid? tah lupe ako....

                            mula2, orang nak tau sape call kite...
                            so orang adakan servis tu....
                            pastu ada orang lak, die tanak kasitau nombor die kat orang yang die nak call tu...
                            pastu plak, ada orang yang nak gak tau sape call dia walaupon orang yang call dia tu dah guna servis tak kasitau nombor die kat orang yang die nak call tu...

                            pening? ako pon @_@

                            Jika Teman pergi ke kaunter Telekom dan minta perkhidmatan tersebut tahukah mereka.......
                            Ringkas kata camner nak cakap bagi mereka bleh faham...sadisnyaaaaaaa
                            customer servis telekom memang bodo... so ako tak salahkan ko
                            ko cakap Clip karang die kasi klip kertas... jual mahal stail telekom lak karang.

                            ko cakap je ko nak servis yang kasi kita tengok nombor telepon orang yang call kita. pastu ko tambah la clip/clid ? kalau tak paham gak, ko maki ko panggil supervisor die suruh berentikan mamat bodo yang keje tapi tak reti keje tu.

                            Comment


                            • #15
                              dalam.. pangilan talefon dibuat ada beberapa info d hantar termasuk CLID caller id nih.. tak caya try tap .. tepon punya line.. hehehe..


                              menda nih dihantar semasa awal nak conect .. dan menda nih senornyer leh dihijack dalam phreaking punya citer la.. leh spoof etc.. kalau tau bab analog punya citer la.. hehehe

                              malaysia punya phone mungkin la aku rasa CLID nih di blok oleh tekom dan kalau user nak sebagai tambahas as a service.. kena bar rm 3 kot charge tambahan dalam bil..

                              kalau korang pasan kalau call dari public phone talekom booth warna biru kadang kuor anonymous.. menda nih menunjukan CLID dah kena block .. kat box.. sama la cam kalau orang luar negeri call in ke handset kita kadang ada kuor anonymous ini disebabkan caller id yang tak sama atau tak support oleh malaysia punya sistem.. atau pun diblok

                              Comment

                              Working...
                              X