Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Pdf fillable form using Adobe Acrobat Professional 7.0

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pdf fillable form using Adobe Acrobat Professional 7.0

    Assalamualaikum,

    Aku nak buat pdf fillable form. Form format pdf ni aku nak hantar kepada user utk diisi. Aku cuba buat menggunakan Adobe Acrobat Professional 7.0. Alhamdulillah jadi.

    Masalahnya, lepas isi, form tu tak boleh disave (hanya boleh save blank form). So terpaksa print form (buat copy dlm pdf format). Tapi lepas print form, form tu dah tak boleh diisi lagi.

    Sesiapa tahu macam mana nak save form tu (bersama data yg telah diisi) supaya bila aku terima balik form tu, aku pun boleh isi lagi dlm form tu?

    mcm susah je aku nak menyatakan masalah nih ..faham tak masalah aku ni?

    thank you very much!

  • #2
    Re: Pdf fillable form using Adobe Acrobat Professional 7.0

    cara ni tak cross-platform compatible... dan menyusahkan sebab user terpaksa download acrobat 7 semata-mata nak isi borang tu...

    kalau dia guna Linux, atau guna Mac OS, atau guna Windows 98 yang tak leh install acrobat 7 cam ner?

    buat web-based form lebih mudah, dan cross-platform dan cross-browser compatible

    lepas tu nak print ke, nak simpan dalam DB ke, nak export jadi PDF ke, tak susah dah..

    Comment

    Working...
    X