Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

cari nama&alamat berpandukan no.tel

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • cari nama&alamat berpandukan no.tel

    Assalamualaikum..
    telekom ada sediakan services macam tue tak ??
    or ada cara lain tak untuk cari nama&alamat dengan menggunakan no.tel ??
    Jenuhlah aku nak cari kat buku panduan telefon kalau takde..

  • #2
    Dulu ada servis tu.

    Comment


    • #3
      yeap yellow pages.. taip no telepon terus kuor nama dan alamat.. hehehe tapi dah dissable sebab orang salah guna hantar menda yang bukan2..

      Comment


      • #4
        err.. dah tak boleh ker? aku dulu try boleh... best betul...

        Comment


        • #5
          maksud aku yang personal punya yang yellow pages company tuh rasanya masih boleh pakai lagi..

          Comment


          • #6
            kalau handphone ade camni kan best

            Comment


            • #7
              Posting asal oleh EyeQ
              yeap yellow pages.. taip no telepon terus kuor nama dan alamat.. hehehe tapi dah dissable sebab orang salah guna hantar menda yang bukan2..
              tapi benda nie boleh lagi berlaku...sebab dalam buku panduan talipon yang telekom bekalkan ada nama dan alamat...sama juga fungsinye kan... ...
              arghh aku nak tau sapa la buat panggilan misteri kat aku..kalau aku tau...nahas...argh (jakun lepas ada ID Caller kat tepon)

              Comment


              • #8
                hehe subscribe la CLIP .. nanti leh detect num mane yg call... pastu kalu ade member kat telekom boleh mintak tlg check num tuh dr mane... ala mcm dlm citer hollywood tuh... it's real sbb dlm system telekom ade database kan?

                Comment


                • #9
                  sib baik red ade member keje ngan unit PANTAS... bole trace no fix line... tp kalau public phone tak dapek laa...

                  Comment


                  • #10
                    public phone.. prepaid phone macamana nak trace.. hehehe..

                    tapi kalau dia tepon on fix place.. dia duduk etc dalam lingkungan tertentu.. leh trace... kat centre..

                    sebab of course handset ada signal .. untuk receive.. dan bila kita masuk sesuatu area dia akan update kedudukan kita kepada centre...

                    tapi kek malaysia jarang trace handset camni hehehe.. tapi of course boleh dilakukan.. kalau ada pun dilakukan p&c..

                    Comment


                    • #11
                      aku ada CID...sebab aku nak tahula sapa yang call aku tue..nombor ada...alamat dan nama tak tau ...

                      Comment


                      • #12
                        biase nye klau pakai dump-terminal cass tuh tau alamat perkhidmatan aje... tapi nak trace pelanggan tuh takleh la melalui cara ni sbb itu dah database lain.

                        Comment

                        Working...
                        X