Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Saper Ader masalah printer sila post kan....

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Saper Ader masalah printer sila post kan....



    aku nie nak kata mahir boleh la ......tp insyallah bolehhh..


    klu korang ader masalah printer....tak kesah la aper jenis printer ...

    trade la kat sini....

    insyallah aku tolong....

    klu yg ader error massege tue sila serta kan ...

    terima kasih

    harap dpt membantu....


  • #2
    Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....

    masalah printer aku ialah tak idop langsung..
    try guna kabel bekalan kuasa lain tetap tak idop gaks..
    model hp D1360

    Comment


    • #3
      Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....

      buleh.. buleh amin.. !

      aku ada printer HP Design Jet 1200C..

      A3 colour printer.. kadang bleh print.. kadang print garbled.. !

      sakit ati aku..! anak2 aku nk print keje skolah pun takleh..

      cam mana ko nak repair? ko datang rumah tak?

      Comment


      • #4
        Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....

        Originally posted by aam View Post
        masalah printer aku ialah tak idop langsung..
        try guna kabel bekalan kuasa lain tetap tak idop gaks..
        model hp D1360

        ok mcm nie biasa nye klu masalah power tueee ...

        dah kompom la power supply board die problemm...

        biasa klu tuk model hp nie part die boleh tahan gak..

        tp klu ko nak information pasai part tueee...

        bg tahu aku...

        Comment


        • #5
          Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....

          masalah aku ko tak jawab pun amin!

          kata terrer..! tolong laa!

          Comment


          • #6
            Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....

            Originally posted by morpheuzneo View Post
            buleh.. buleh amin.. !

            aku ada printer HP Design Jet 1200C..

            A3 colour printer.. kadang bleh print.. kadang print garbled.. !

            sakit ati aku..! anak2 aku nk print keje skolah pun takleh..

            cam mana ko nak repair? ko datang rumah tak?

            ermm boleh jer....aku kena cek dulu la broo...

            sbb aku kurang familiar dgn design jet nieeee..

            umah ko kat mana

            Comment


            • #7
              Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....

              Originally posted by morpheuzneo View Post
              masalah aku ko tak jawab pun amin!

              kata terrer..! tolong laa!



              mana terer broo....tp insyallah boleh....

              Comment


              • #8
                Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....

                Canon PIXMA IP1600
                Kadang2 bila nak offline ada bunyi "trettttt" mcm ada benda berpusing dlm tu. Saya guna dakwat refill > dr 3x dah.

                Comment


                • #9
                  Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....

                  Ops,lupa nak bg soalan.
                  Apa yg berlaku tu? Dan adakah merbahaya? Macamna nak baiki sendiri?

                  Comment


                  • #10
                    Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....

                    printer kawan aku ni detect ink low wlaupun dah refill yang baru still detect ink nak habis.jenis printer canon ip1880

                    Comment


                    • #11
                      Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....

                      Originally posted by alfatoni View Post
                      Ops,lupa nak bg soalan.
                      Apa yg berlaku tu? Dan adakah merbahaya? Macamna nak baiki sendiri?

                      ok .....sebelum nie memang die bunyi atau pun sebelum nie tak bunyi...


                      die tak merbahaya jgn risoo....
                      tak mungkin meletup...

                      ermmm klu bunyi mcm tue biasa nye traktor die yg berbunyi ...
                      tp klu untuk printer jenis ink aku rasa memang biasa dah dgn bunyi mcm tue...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....

                        Originally posted by mr_naza View Post
                        printer kawan aku ni detect ink low wlaupun dah refill yang baru still detect ink nak habis.jenis printer canon ip1880




                        ok klu untuk printer canon inkjet....

                        die ader satu function yg dinama
                        “Waste ink tank full”


                        ko sendiri pun boleh buat benda nie ...

                        function die ialah die reset balik ink yg ader kat printer tueee...

                        kang aku post kan cara-cara dia

                        Comment


                        • #13
                          Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....



                          Waste Ink or Reset Ink
                          Reset Canon iP 1880

                          This is how to reset Canon iP 1880,
                          • (1) Press Resume button and hold for 1-2 minutes.
                          • (2) Open the Cover.
                          • (3) Release the Cartridge and then Put them ON again.
                          • (4) Close the Cover.
                          • (5) Turn OFF the printer.
                          • (6) Turn it ON again.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....

                            tq amin...wei bro ko dok kajang area mane??aku dok jalan reko...kite kenai ka???hehehehhe

                            Comment


                            • #15
                              Re: Saper Ader masalah printer sila post kan....



                              erm tah la

                              aku kat area bukit dukung jer bt11

                              Comment

                              Working...
                              X