Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

kedai hardware area JB

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • kedai hardware area JB

    Assalamualaikum..
    sapa tau kedai pc yang jual hardware seperti motherboard,sounds card....... kat area JB ??
    kalau bley suggest tempat yang berdekatan ngan bandar JB...

    *pengendali : kalau tersalah room tolong alihkan topik nie

  • #2
    Aku cuma tau kat Jb ni aku selalu beli
    kat area Taman Universiti ni
    banyak kedai area ni
    dtg ah survey

    Comment


    • #3
      betul tu aku kalau balik johor aku selalu pergi taman u .. kat situ ok per barang .. boleh tahan murah .. dia orang siap bagi aku harga dealer lagi sebab kalau selalu aku balik memang banyak orang hantar pc kat aku suruh betulkan ..

      aku selalu beli kat area depan - depan tu alah atas dia ada canon besar - besar .....

      Comment


      • #4
        oo taman u
        taman u kan besar...kan mana tue ek ?? shoping complex atau kedai-kedai sederet ?

        Comment


        • #5
          Tmn U tu besar tetapi tidaklah sebesar Malaysia, belajarlah pusing-pusing area sana, baru boleh check harga. Salah satu yang termurah ialah belakang Station Shell selepas Balai Polis tepi main road ke simpang tiga ke arah Kulai dan TMN U. Nama kedai terlupa-(Rumah Kedai Dua Tingkat ). Tunggu PC Fair Di Johor Bahru, harga lagi murah.

          Comment


          • #6
            pc fair jb murah/.?
            ye ke

            Comment


            • #7
              Baru teringat nama Kedai "Puteri Komputer"

              Harga di kedai diatas adalah yang termurah pernah disiarkan oleh Berita Harian section Komputer dahulu. Dealer beli bukan PC Fair RM10 , PC Fair RM8.00. Murah tak!

              P/s : Cuma kedai terpilih boleh anjur PC Fair.

              Comment


              • #8
                Kalo kat JB yang aku tahu kat TAman U la..
                banyak kedai komputer kat sana
                kalo kat taman U, aku selalu beli barang kat kedai Cytech.. kat sebelah BCB tuh
                kedai Puteri Komputer pun OK gak, kat taman sri skudai..
                tapi bagi aku la, ada satu kedai kat Taman U nih tapi agak mahal skit harga dia, tapi servis dia memang besttt.. nama kedai tuh DOT COM..
                try la cari..

                Comment


                • #9
                  Aku dulu masa blaja biasa pergi beli kat kedai cytech ngan dott com.. Murah..

                  Tapi kalau nak bantu orang melayu pergi beli kat kedai virtual herittage kat pulai utama.. Belakang jaya jusco.. Tu kedai kawan aku.. tapi mahal sikit

                  Comment


                  • #10
                    aku dulu beli kat cytech gak.. ok. kat puteri ceh.. hampeh...
                    lagi satu aku slalu jumper org puteri ambik barang kat cytech.. so kesimpulan mungkin cytech murah..
                    p/s: naper tak try kat singapore..?

                    Comment


                    • #11
                      ohh...ok terima kasih semua..nanti aku try rounding rounding...


                      Posting asal oleh sesumpah
                      aku dulu beli kat cytech gak.. ok. kat puteri ceh.. hampeh...
                      lagi satu aku slalu jumper org puteri ambik barang kat cytech.. so kesimpulan mungkin cytech murah..
                      p/s: naper tak try kat singapore..?
                      kat Singapore ?? takde passport dan tak suke singapore

                      Comment


                      • #12
                        Posting asal oleh sesumpah
                        aku dulu beli kat cytech gak.. ok. kat puteri ceh.. hampeh...
                        lagi satu aku slalu jumper org puteri ambik barang kat cytech.. so kesimpulan mungkin cytech murah..
                        p/s: naper tak try kat singapore..?

                        Putri ngan cytech satu tokey kot.......dia org selau tuko barang.

                        Comment


                        • #13
                          ha betul tu aku selalu kalau balik johor mesti pergi cytech kalau nak beli barang .... murah bolehlah .....

                          puteri tu kat mana yer .. tak pernah pulak tahu ,....

                          Comment


                          • #14
                            kalau tak silap aku Taman Skudai kot.

                            Comment

                            Working...
                            X