Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

menu 'Run' hilang

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • menu 'Run' hilang

    macam mana menu 'Run' boleh hilang ya....
    aku tak perasan sejak bila menu tu hilang...

    mcm mana nak dptkan menu tu balik..
    ke pc aku dah kena virus...??


  • #2
    Re: menu 'Run' hilang

    cuba ko tukar theme window ko jadik Windows Classic.. tgk ada appear Run ke tak..

    Comment


    • #3
      Re: menu 'Run' hilang

      ahha...dah tentu la takde perubahan...aku dh try...

      aku pun dah try Customize Start Menu...takde menu utk enable kan menu Run...

      ohh..apa sudah jadi dgn pc aku

      Comment


      • #4
        Re: menu 'Run' hilang

        cuba klik kanan butang windows > pilih properties > klik butang customize > klik advanced > tgh bawah ... ada utk tick run command...

        kalau dah tick..cuba untick..then ok.. restart.. then cuba ulangi proses tadi.. tick semula.. restart...tgk mcm mana..

        Comment


        • #5
          Re: menu 'Run' hilang

          .menu tu pun takde...
          tgk ni

          Comment


          • #6
            Re: menu 'Run' hilang

            adoihs... virus ape plak buat keje mcm ni... hehehe..

            atau ada any program mcm tweakUi ke..yg kaco..

            takpu cuba printscreen task manager > processes... kot2 ada hantu nyorok dlm pc tu

            Comment


            • #7
              Re: menu 'Run' hilang

              ada satu virus harituh mmg hilangkan run.

              hmm nanti aku kaji.

              malam2 weekend ni masa untuk lupakan technical work

              Comment


              • #8
                Re: menu 'Run' hilang

                yup...terbukti ada virus
                paparan grafik aku pun jadi berbelang n pecah˛..
                tgk pic yg aku letak kat #1 post tu

                skrg ni bila aku masuk windows...n klik apa˛ menu...dia akan blank...
                aku cuba buang ikut safe mode...pun tak terdaya...ada file windows yg hilang....

                dah lama kena ni..cuma aku je mls nak layan..
                skrg solution terakhir...terpaksa la format balik pc

                Comment


                • #9
                  Re: menu 'Run' hilang

                  pang.. seblom ko fomat pc.. cer try ne plak..

                  1. Open gpedit by double clicking on 'gpedit.msc' (C:\WIDOWS\system32\gpedit.msc)
                  2. Open 'User configuration' -> 'Administrative Templates' ->'Start Menu & Toolbar'
                  3. In the right pane find 'Remove Run from start menu' and double click on it
                  4. Chose 'Disable' and push OK button

                  chalo

                  .

                  Comment


                  • #10
                    Re: menu 'Run' hilang

                    slamat fomat pc la pang..

                    btw.. icon my computer ko comel ar..

                    .

                    Comment


                    • #11
                      Re: menu 'Run' hilang

                      tra buleh buka regedit.exe, masuk kat => [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explor er]
                      "NoRun"=dword:00000001 edit balik bag: 00000000

                      tapi baik format je

                      Comment


                      • #12
                        Re: menu 'Run' hilang



                        mupan..
                        baru ni pc aku pon jadi camtu gak...
                        run hilang...
                        folder option pon hilang...
                        grafik pon pecah2 camtu...
                        bila aku format balik grafik aku masih lagi camtu..
                        performance pc pon hancur..cam tak cukup ram...
                        contohnya bila aku run ms word, aku tarik page ke bawah
                        dia nampak beralun2...apesal ar?ko nye prob dah ade
                        solution ka?

                        Comment


                        • #13
                          Re: menu 'Run' hilang

                          lepas format..semunya dah ok
                          terbukti la ada virus yg menginap kat pc aku sekian lama...

                          Comment


                          • #14
                            Re: menu 'Run' hilang

                            Originally posted by bijan^best View Post


                            mupan..
                            baru ni pc aku pon jadi camtu gak...
                            run hilang...
                            folder option pon hilang...
                            grafik pon pecah2 camtu...
                            bila aku format balik grafik aku masih lagi camtu..
                            performance pc pon hancur..cam tak cukup ram...
                            contohnya bila aku run ms word, aku tarik page ke bawah
                            dia nampak beralun2...apesal ar?ko nye prob dah ade
                            solution ka?
                            ni anggapan atau syak wasangka aku la pada masalah ko ni

                            masa menu run, folder options hilang tu, mmg betul ada virus agaknya... then ko format... lepas format maybe driver utk graphic card/build-in chipset tu tak install lg...pakai default windows punya... so jadi gitu...

                            pc plak slow sbb driver2 chipset utk controller blm setup...

                            kalau semua dah buat..maybe virus masuk semula...mungkin virus ada dalam partition lain..lps format kita open partition berkenaan, dan virus msk balik@dr pendrive ke...dr network ke kalau pc bersambung dgn network dalaman...(ofis, etc)

                            Comment


                            • #15
                              Re: menu 'Run' hilang

                              akuinsan,
                              tu la..aku dah install driver vga aku..tapi camtu gak..
                              rasanya driver utk chipset aku blm install habis kot..
                              nanti aku cek semula balik opis kang..
                              wokeh, trima kasih!

                              Comment

                              Working...
                              X