Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Brand Laptop terbaik

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Brand Laptop terbaik

    Alo geng,
    Pada korang yang biasa pakai laptop, assuming spec adalah sama, apa laptop yang korang rasa paling best antara list kat bawah ni?
    - Dell
    - Acer
    - HP/Compaq
    - Toshiba

  • #2
    Re: Brand Laptop terbaik

    dah prnh guna dell ngan acer
    bg f1r, dell

    Comment


    • #3
      Re: Brand Laptop terbaik

      HP/Compaq ........

      Comment


      • #4
        Re: Brand Laptop terbaik

        best tu too general. in term of after sales services? ergonomik or bla bla bla. kalau dari segi support/services, dell paling bagus.

        Comment


        • #5
          Re: Brand Laptop terbaik

          The best :
          1. Toshiba
          2. Fujitsu
          3. Dell

          Comment


          • #6
            Re: Brand Laptop terbaik

            semuanya sama je........

            tak ada yg terbaik.........

            kalau nak rosak, tak kira apa brand pun....... rosak tetap rosak......

            Comment


            • #7
              Re: Brand Laptop terbaik

              HP.. HP .. HP...

              eh.. IBM/Lenovo.. ! King of Laptop..

              Macbook Pro pun.. best!! (kalau mampu ler..!)

              Acer Ferrari tu pun.. not bad! (aku dah tolong member aku beli beberapa biji.. , so far takde masalah..!)

              Sony VAIO

              Toshiba.. (last skali... )

              Comment


              • #8
                Re: Brand Laptop terbaik

                actually best bagi aku tu in terms of reliability la.. tahan ke tak tahan.. after sales ni tak kisah sangat.. sbb nak beli utk sepupu aku. student lagi. nak beli IBM/lenovo aku rasa mcm mahai la pulak. ada pun acer/compaq nak dapat yg price ok. aku penah pakai dell, ibm, ngan hp. toshiba belum lagi. ibm mmg best. hp pun macam tough. dell aku rasa material dia mcm kureng je. tu pada firasat aku la. ;-)

                price-wise, hp ngan acer dlm pilihan. dell aku dah server, dah habis squeze2 pun dpt dlm RM2993 je utk intel Duo-core ngan 1GB Ram.

                Comment


                • #9
                  Re: Brand Laptop terbaik

                  go for dell, sure u won't regret...aku dah pakai 2 dell latitude c840, dah masuk 5 thn dah ni, problem free...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Brand Laptop terbaik

                    hehe macbook pro 17 inch = RM 10k

                    Comment


                    • #11
                      Re: Brand Laptop terbaik

                      BENQ - Joybook 5000.. thn ni da msk 4 thn,alhamdulillah, tader prob tingin plak nak pakai fujitsu tak pong Sony VAIO tu

                      Comment


                      • #12
                        Re: Brand Laptop terbaik

                        Compaq....pasal yg ni aku punye..

                        Comment


                        • #13
                          Re: Brand Laptop terbaik

                          Sony VAIO
                          aku mcm sudah jatuh hati sama spec n design laptop nih...tp rege agak mahal laa......


                          kalo student ambik dell pun dah ok......setakat nk guna ms office apa laa sgt..
                          tp kalo multimedia student kena ambik spec yg bagus sikit......budget pun besar laa sikit

                          Comment


                          • #14
                            Re: Brand Laptop terbaik

                            baper harga sony vaio skarang nie??

                            Comment


                            • #15
                              Re: Brand Laptop terbaik

                              Soalan ni cukup subjektif
                              Kena tgk gak nak requirement dari segi camna?
                              Terbaik dari segi apa? Harga? Design? Performance?

                              Bagi aku kalau nak yang kecik & ringan - Lenovo
                              Kalau nak yg lasak - Panasonic Toughbook (harga pun mmg 'ter'baik)
                              Tapi secara peribadi aku suka HP NW series (workstation) - performance ok, design menarik, features terbaik

                              Comment

                              Working...
                              X