Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

    Salam semua...

    ader tak komen pada saper2 yang gunakan mobile internet seperti brand2 dia atas?

    dah tgk dah semua brand dan plan...masing masing ader advantages and disadvantage...

    daripada pandangan aku :

    1. 4g yes: +speed untuk upload/download tetap tak berubah 20Mbps takkan pernah decrease
    -tak cover kat tempat remote, just ada kat town besar jer.

    2.digi :+murah
    -akan jadi slow lepas dah sampai kouta

    3.maxis: +laju
    -mahal

    4.umobile : +murah dan laju
    -cover area bandar besar je

    5.CELCOM : +cover semua kawasan kat malaysia
    -akan jadi slow lepas dah sampai kouta

    6.P1 : +murah
    -cover kat bandar besar

    nnt boleh la paparkan komen korang plak.tanx

  • #2
    Maxis ngan yes price sama je aku rasa dua2 pun 68 hengget 3gb/month

    Sent from my GT-N7000 using Rimautalk

    Comment


    • #3
      Re: 4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

      cuma beza YES dgn MAXIS tuh speed dia....speed YES = 20Mbps tuh!!!

      Comment


      • #4
        Re: 4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

        dah matikan akaun digi
        digi SUX

        Comment


        • #5
          Totally agreed..digi yang paling lahanat sekali

          Sent from my GT-N7000 using Rimautalk

          Comment


          • #6
            Re: 4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

            kalau tempat tinggal ade coverage umobile...
            amek je...
            its the best among the worse....

            kalau coverage dia luas...
            perfect...

            Comment


            • #7
              Re: 4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

              yang mana leh roaming ha?

              Comment


              • #8
                Re: 4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

                mobile internet;

                guna celcom, murah.. ambik yg basic, baru RM38 per month, lancar la jugak time surf, time foruming

                PI mobile punya: mahal tapi laju, cuma dulu tak stabil, then pulang blk kt kedai..x tau la sekarang dh ok kot

                Comment


                • #9
                  Re: 4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

                  YES bagus...
                  tapi nk beli start up pack dia mahal sikit la.
                  huddle tu 500-600 gak kot

                  Comment


                  • #10
                    Huddle yes rm399

                    Sent from my GT-N7000 using Rimautalk

                    Comment


                    • #11
                      Re: 4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

                      P1 == rubbish.

                      serius....

                      Comment


                      • #12
                        Re: 4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

                        Originally posted by otai_g View Post
                        P1 == rubbish.

                        serius....
                        setuju 800 peratus..baru je terminate p1 last month..
                        skrg bergelandangan jer kat opis..
                        rumah da xde tnet

                        Comment


                        • #13
                          Re: 4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

                          P1 punya skim yg menipu orang.....kalau subscribe ada tempoh percubaan 7 hari....kalau dalam 7 hari tu xpuas hati....boleh pulang terus dan dapat duit balik....masalahnya kt sini...dalam 7 hari tu speed laju....masuk hari ke 8 je....terus down cam lahanat...

                          Comment


                          • #14
                            Re: 4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

                            Originally posted by rimau_kumbang View Post
                            P1 punya skim yg menipu orang.....kalau subscribe ada tempoh percubaan 7 hari....kalau dalam 7 hari tu xpuas hati....boleh pulang terus dan dapat duit balik....masalahnya kt sini...dalam 7 hari tu speed laju....masuk hari ke 8 je....terus down cam lahanat...
                            ini betol jugak..sokong2..pas2 7 hari modem klip2..pas2 xleh connect..mcm siot jer..
                            hantaq p centre dia ckp modem rosak..ok fine..
                            later dah bawak balik modem baru..
                            sama jer..mcm nak cmpk ke longkang belakang rumah jer

                            Comment


                            • #15
                              Re: 4g YES vs UMOBILE vs CELCOM vs MAXIS vs DIGI vs P1

                              tanx to the rest bagi komen....
                              ermmm,how about for YES 4G user ader tak??? any comment?

                              sbb huddle dia tuh mmg bagus...sbb wireless...and then leh jadikan AP(access point) yg leh connect 4 device in one time...cuma starter dia mahal laa sikit...kena bayar advance rm500 and cntract 2 tahun....

                              Comment

                              Working...
                              X