Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Bincang StreamyX #2

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bincang StreamyX #2

    aah
    aku pun pening apa guna DNS nie ??
    aku pun tak letak dns address kat network setting tu

  • #2
    tu la pasal... ape fungsi ip dns ni... letak atau tak letak, sama jer.

    Comment


    • #3
      dns streamyx ke? yang 202.188.0.133 tu ker?

      aku letak pun same jek. tak letak pun same jek..

      Comment


      • #4
        ehemmm. saya nak pasang streamyx kat rumah saya. maybe nak ambil yang 88 punya. tapi nak mintak pendapat la pada yang dah pakai streamyx ni. apa brand modem yang bagus kalau nak beli kat luar? i mean tak nak pakai yang tmnet kasi. ari tu ade tengok modem kat mid valley. cina tu kata bole pakai untuk streamyx. yang konpius tu ada yang 1 ethernet port, ade yang sampai 4 port. mana satu nak beli ni?

        Comment


        • #5
          satu lagi lupa nak tanya. apa beza yang usb ngan biasa punya? mana lagi best?

          Comment


          • #6
            lebih baik pilih ethernet modem, kalau USB...performance akan decrease skit. dan USB bergantung pada CPU untuk transfer data, akan ada penurunan performance pada komputer.

            reserve kuasa CPU untuk aplikasi dan games.
            Last edited by kodeRed; 06-09-03, 04:16 PM.

            Comment


            • #7
              yg banyak lubang tuh router+modem kot. pc2 lain just sambungkan network cable ke modem so lebih senang la. takyah pakai dedicated server..

              Comment


              • #8
                bagi yg nak blaja cara nak configure Streamyx on WinXP, boleh lawat website ini. Siap dengan gambarajah lagi.

                http://jc.mmu.edu.my/~v9114601/streamyx/

                Comment


                • #9
                  esok org streamyx nak dtg umah..nak try aku nye umah ok ke pasang streamyx??peluang cuma 50%-50%..

                  nak tanye, modem apa yg bagus??harga??

                  Comment


                  • #10
                    bagi yg nak blaja cara nak configure Streamyx on WinXP, boleh lawat website ini. Siap dengan gambarajah lagi.

                    http://jc.mmu.edu.my/~v9114601/streamyx/

                    Tak jalan juga..hai fening.

                    Comment


                    • #11
                      pasal nombor tu aku pun blur.... yg penting streamyx aku dah jalan........

                      Comment

                      Working...
                      X