Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

destinasi berbulan madu

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • destinasi berbulan madu

    aku nak mintak cadangan nih...

    aku dan isteri bercadang nak honeymoon tak lama lagi...

    destinasi pilihan adalah dalam malaysia...

    nak cari pakej honeymoon yang santai... macam tepi pantai ke... area peranginan atas bukit ke...

    dan bajet yang high-medium cost...

    ada cadangan?

  • #2
    Re: destinasi berbulan madu

    the legend water chalet, port dickson







    2nd, nexus resort karambunai, sabah
    Last edited by DatukM; 11-04-10, 07:54 PM.

    Comment


    • #3
      Re: destinasi berbulan madu

      kalu aku pergi pulau
      cari lah pulau yang bleh buat banyak aktiviti
      tak kan nak duk dalam bilik jer kan

      pulau redang...sini ada taman laut
      pulau tioman
      pulau perhentian

      Comment


      • #4
        Re: destinasi berbulan madu

        Lang tengah,
        private island... ada 3 chalet shj dan tak bertemu anatara satu sama lain...

        http://www.langtengah.com.my/

        Comment


        • #5
          Re: destinasi berbulan madu

          Originally posted by gbum View Post
          Lang tengah,
          private island... ada 3 chalet shj dan tak bertemu anatara satu sama lain...

          http://www.langtengah.com.my/


          seriously...

          nih macam menarik!

          ko pernah pi tak gbum? best tak?

          Comment


          • #6
            Re: destinasi berbulan madu

            aku penah pegik

            3 ari 2 malam,bawak student aku pegik... since kitorang pegik ramai... maka dapat la sorang 300 seorang()...(port paling murah redang lang resort)

            kalau ko nak lepak dan rilek... duk bekepit ngan bini ja..tak ramai org... mmg sinih tempat yang seswai

            1st day
            4.00am- sampai kola tengganu(nek bas)
            - nek van g jeti merang
            10.30am-nek bot ke pulau lang tengah(45min)
            -sampai, briefing oleh pihak chalet
            -ada welcome drinks
            -rehat
            -lunch
            2.30pm -pusing pulau dan benti di 3 tempat utk snorkeling... perghhh gila best...(2-3 jam tak rasa beb)
            -balik rehat
            7.00pm-dinner(buffet)
            -lepak(ada mini bar/bilik karoke/tgk langit tepi pantai)

            2nd day
            10.00am-jungle tracking rentas pulau
            12.30pm-lunch
            2.30pm- pi redang sanctuary snorkeling lagik,best!
            -lepak layan sunset
            -
            7.00-dinner bbq
            -lepak lagik layan kaloke smp lebam


            3rd day
            -bekpes
            -packing balik...
            -nek boat
            -singgah bli kopok leko
            -nek bas balik....

            nanti sambung...

            Comment


            • #7
              Re: destinasi berbulan madu

              gambo gambir

              http://picasaweb.google.com/mrgbum/I...LAULANGTENGAH#

              http://picasaweb.google.com/mrgbum/I...ULANGTENGAHIi#

              Comment


              • #8
                Re: destinasi berbulan madu

                perghh.. menarik sungguh!

                nanti aku tanya wife aku... dia minat tak pulau2 nih...

                dan disebabkan dia nih bekas palapes, aku rasa dia memang suka pulau2 nih... heheh

                lain2 cadangan?

                Comment


                • #9
                  Re: destinasi berbulan madu

                  cameron highland

                  Comment


                  • #10
                    Re: destinasi berbulan madu

                    pulau pangkor......
                    ada pakej skang,penginapan termasuk mkn mnum....
                    budget dlm rm120 seorg..2 hari 1 mlm...

                    Comment


                    • #11
                      Re: destinasi berbulan madu

                      amboi dia..bestnya nak pegi hanimun yer..kalau nak pegi atas bukit opah cadangkan pegi Casabrina Villa kat Bentong (kalau tak silap lah)..rege tak tahu tapi kome google2 le yer..dengar citer tempat tu romantik gitu..kalau nak hanimun jangan le pegi tempat ramai org..takde privacy la kome..

                      Comment


                      • #12
                        Re: destinasi berbulan madu

                        kota kinabalu.......................... kalo x der budget p p.pangkor pon ok

                        Comment

                        Working...
                        X