Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

DUMAI & PEKAN BARU INDONESIA -ada sesiapa yang boleh kongsi info

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • DUMAI & PEKAN BARU INDONESIA -ada sesiapa yang boleh kongsi info

    Aku cadang nak pi naik feri dari melaka ke Dumai bulan jan 2010 ni. pastu pekan baru. kepada yang pernah buat trip sebegini tolong bagi info. nak tau gak apa yg best kat sana.

  • #2
    Re: DUMAI & PEKAN BARU INDONESIA -ada sesiapa yang boleh kongsi info

    ko nak cari apa sana...?

    takde apa sangat yg best..

    karaoke ada laa! tapi kang terbakar pulak.. cam kt medan.

    Comment


    • #3
      Re: DUMAI & PEKAN BARU INDONESIA -ada sesiapa yang boleh kongsi info

      sebab ada kawan bgtau Dumai pun ada tempat shopping. ada info tolong bgtau

      Comment


      • #4
        Re: DUMAI & PEKAN BARU INDONESIA -ada sesiapa yang boleh kongsi info

        aku pernah sampai pekan baru. bagi aku takdak apa sangat kat sana. ada airport. hotel yg best skit Jatra hotel.

        yg aku perasan, perabot kayu jati kat area pekan baru tu murah2 la. tapi ada ka orang pergi sampai sana beli sofa/perabot

        klau ko kluar jalan2 pagi2 kat pekan baru tu, ko nampak la pengemis2, anak2 yatim (kot) tido tepi2 jalan. (menyayat hati gak la tengok). lagi satu kawasan tu tak bersih. malam2 tepi2 jalan ada la "ayam2"

        pendek kata, aku taktau apa yg aku nampak menarik kat situ.

        Comment


        • #5
          Re: DUMAI & PEKAN BARU INDONESIA -ada sesiapa yang boleh kongsi info

          aku tgk youtube macam best jer pekan baru tu. tempat shopping bagus tak?

          Comment


          • #6
            Re: DUMAI & PEKAN BARU INDONESIA -ada sesiapa yang boleh kongsi info

            sebelah jatra hotel tu ada shopping complex. banyak jual henpon kat situ. nak kata best tu, best lagi kat KL.

            tapi aku pi dulu duduk 2 hari ja. bukan gi jalan2. urusan kerja, tak byk la aku bleh cerita pun.

            Comment


            • #7
              Re: DUMAI & PEKAN BARU INDONESIA -ada sesiapa yang boleh kongsi info

              ada member aku g pekan baru cakap dia nyesal g sana pasal tak der ape yg best pun......

              Comment


              • #8
                Re: DUMAI & PEKAN BARU INDONESIA -ada sesiapa yang boleh kongsi info

                kalu respon camtu...rasnye macam kena tukar planlah pulak.

                Comment

                Working...
                X