Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...



    Nak tanya ni.. kalau nak pergi Cameron.. Hotel mana yer yang best? yang dekat dengan tempat2 menarik.. dan hotel pun nak best jugak..

  • #2
    Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

    2,3 minggu lepas ada aku gi sana
    disebabkan aku tak survey b4 pegi
    so aku main redah je lah hotel mane2 yg jumpe
    tp sibek ok je hotel ni.. kat Brinchang ye..
    rainbow name diberi.. not bad r... murah plak tuh..
    berdekatan dengan pasar mlm... & food court..



    http://www.hotelreservation.com.my/h...on/rainbow.htm

    Comment


    • #3
      Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

      OO yeke.. mana best duk kat brichang ke tanah rata? betul ke duk kat brichang mudah nak shopping dan dekat tempat2 menarik?

      Comment


      • #4
        Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

        mase pegi, aku ikut tapah
        mase balik baru ikut ipoh
        so kalo dari tapah... aku jumpe brincang dulu
        tu yg aku trus benti kat brincang
        tak penah rase duk tanah rata lagi
        so tatau lah mane lebih bagus
        tp kat brincang tu dah cukup bagus rase nye...
        giler byk pilihan hotel....
        sila lah ke blog aku.. byk aku tepek gmbr di cameron...

        Comment


        • #5
          Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

          tanah rata tu bwh sgt...duk brinchang lah best skit.
          dkt ngan tpt2 menarik n byk tpt mkn.dkt ngan pasar mlm.

          kt tanah rata tu...byk bank je...kedai mkn pun byk gak..
          mcm pekanlah..

          hotel yg gempak...equatorial lah...nuuuuuuuuun kt puncak sana.
          dah xde apa dah kt atas sana...kena turun bwh lah klu mau beli2
          or cari mkn...

          Comment


          • #6
            Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

            errrr.....kalo naik ikut tapah....jumpe tanah rata dulu maz.....pastu dlm 15 minit baru jumpe brinchang...

            kalo nk dekat ngan pasar malam...mmg duk kt area brinchang arr....sbb pasar mlm tu kt sana....tp anthurium apartment yg kiteorg duk ari tu pun not bad....dia terletak in between brinchang ngan tanah rata.....sejuk jer....tanah rata pun still sejuk laaaa....

            bleh refer kt thread cameron kiteorg ari tuh....gambar2 pun banyak.....selamat bercuti....

            Comment


            • #7
              Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

              Originally posted by MukH View Post
              errrr.....kalo naik ikut tapah....jumpe tanah rata dulu maz.....pastu dlm 15 minit baru jumpe brinchang...
              keh keh keh.. jumpe tanah rata dulu eh...
              nmpk sgt aku main redah jerk drive...

              Comment


              • #8
                Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

                sory 2 said
                bukan nak mematahkan semangat anda bercuti, tapi elok2 la
                paksedare saya penah check in kat hotel brincang.
                tak engat namanya ape,tp 3bintang die cakap, atas bukit, tngah2 pekan brincang
                hotel 2 keras ckit, die penah kene kacau
                memang seramla dgr die cite
                tapi kalau nak ikut, setan ade dimana2 kalau nak nyesatkan kite

                Comment


                • #9
                  Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

                  jangan laa takut2 kan orang cik setia di atas ^^..

                  tapi ada betul nya..

                  2 hotel yg anda tak di galakkan check-in di Cameron highland -

                  1. Strawberry park.

                  2. Hotel depan padang golf tu.

                  2-2 hotel tu aku pernah stay dan kene kacau. ! memang menyeramkan.

                  Bajet berapa ni? kalau ada bajet lebih sikit.. pegi laa stay kat equatorial.. ok gak lah hotel nya.

                  Dekat brinchang tu ada hotel baru.. tak ingat aku apa nama.. cantik gak. Hotel baru ni.. bagusnya - semua benda bersih.

                  Jgn duduk yg dekat sgt dgn pasar brincang tu.. Bilik kuat berbau rokok.. (aku alahan pada asap rokok dalam bilik yg ada aircond) .. dan cadar / katil bertompok2.. (tau2 aje lah apa keje nya. )

                  selamat bercuti.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

                    yg dkt dgn anthurium tu

                    x silap name hotel tu de' la fern

                    baru bukak tu, nampak cantik

                    Comment


                    • #11
                      Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

                      Terima kasih sebab bagi pendapat..

                      Hehe.. Yup... sonok sangat.. aku duk di Equatorial Hotel..
                      Tenang sangat duk hotel ni..
                      Aku duk 2 malam.. 1 malam di Rosa Passadena.. mlm kedua di Equatorial.. saja nak merasa duk di Pekan Brinchang.. cuma di Rosa Passadena rasa crowded sgt.. boring jugak la...

                      Di Brinchang, tempat makan cam terhad je.. bila time makan.. kami turun tanah rata..

                      ermm.... segar dan tenang je duk sini kan?.. la ni sejuk la jugak.. sonok petik buah strawberry..huhu.. cuma tak larat nak jalan je... asyik naik bukit je...

                      skrg ni aku masih di Equatorial...
                      Last edited by azrida nani; 18-06-09, 07:07 PM.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

                        hotel titiwangsa kat brinchang, bilik family dia besar betul dgn 2 katil besar. bilik standard plak kecik giler. bleh include bfast yg agak hampeh, baik takyah amek...pi makan kat luar better kot. kat gfloor dia ada satu restoren melayu. area kedai2 makan melayu cuma sekentot perjalanan aje dari hotel. belah kanan hotel ni neighbour dia ialah kuil dan kanan-blakang sikit ada tokong. time tiba kat sana lak tokong tu ada buat rehearsal opera plak so mmg takleh tido, bising bangat. end up tido semalam aje sbb crowded ya amat kat CH ni masa cuti sekolah. dari kg raja nk turun ke brinchang dekat sejam! so so aje la hotel ni.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...




                          apesal aku tak tahu ada tmpt nama Brinchang nii..

                          hari tu masa kolokium jab, thn 2007, aku pergi Cameron, alamak dah lupa laa nama hotel dia, tp mmg best..

                          Comment


                          • #14
                            Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

                            Hotel Equatorial tu tanpa breakfast pun dah 200++ Hotel Rosa Pasadena tu dalam 130
                            tu include dgn breakfast tapi hotel Rosa ni takde parking sbb betul2 tengah pekan
                            Brinchang, kiri kanan bank dan rumah kedai, sib baik mai masa dah habis cuti sekolah kalau
                            tak susah gak nak cari parking

                            Brinchang tu antara Kg. Raja dan Tanah Rata, Kea Farm dekat2 situ gakla ... best2 pi
                            masa org tak berapa ada nih, barang2 murah tu

                            Comment


                            • #15
                              Re: Hotel Cameron Highlands.. tanya sikit...

                              Salam semua,

                              aku pun nak share gak experience ke cameron.
                              FYI, aku dah 2 kali ke sana, atas tiket urusan kerja.
                              so,semua perbelanjaan ditanggung beresss..

                              note; aku dari pahang.. hehe

                              1st time
                              ~aku stay kat hotel rosa pasadena
                              ~travel masuk dari tapah

                              2nd time
                              ~aku stay kat century pines
                              ~travel masuk dari lipis-gua musang

                              recommendation..
                              laluan tapah. ( gua musang ok, tp suasana sepi. xde petrol pump. sesuai utk konvoi beramai2,in case of emergency)
                              hotel rosa pasadena.. ok .
                              hotel century pines.. sangat baik. dari segi makan+bilik. dekat dgn masjid.

                              So, aku dalam perancangan utk ke sana lagi.
                              kali ini, bersama family + perbelanjaan sendirian berhad.. hehe

                              p/s : kepada topic owner.. selamat bercuti... hehe

                              Comment

                              Working...
                              X