Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

    Dear all,

    sempena cuti sekolah yg akan dtg nih.. aku ingat nak bawak famili ghi berkelah... so bila masuk forum2 lain ada sebut pasal air terjun kalumpang.. tapi mostly cerita pasal kalumpang resort & training centre..

    air terjun nih letak kat area kuala kubu baru...
    google pasal ni tak x byk info..
    nak tahu apa facilities or ada tak tpt yg leh sewa utk sekejap...

  • #2
    Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

    area kalumpang nie dekat dgn tg malim berbanding kuala kubu baru...

    Comment


    • #3
      Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

      oh ye ke!!??

      tak tahu plak saya tp consider dekat lagi kot..
      malas nak ghi bermlm...

      any detail info pasal air terjun nih?
      or ada lagi air terjun yg best tp lg dekat??

      Comment


      • #4
        Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

        aku x de la nampak ada air terjun kat sana tapi sungai dia ok gak. kalau nak air terjun yg best, gabai di ulu langat tu ok gak. tapi aku lagi suka chamang kat bentong (1.5 horus from KL).

        ni kalumpang

        Comment


        • #5
          Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

          kalau nak mandi air macma ni kat slim river banyak sungai dia.....

          contoh ada air panas.... air sungai kat ulu slim....
          1 lagi kat sungai bil di slim village....
          situ bab sungai memang tak ada masalah.......

          kalau nak lagi.. pergilah ke trolak.... kat situ ada felda trolak ada air panas dan air sungai biasa.....

          kalau nak best lagi pergilah ker hutan lipur tapah.....

          Comment


          • #6
            Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor




            utk bawak family, setengah org prefer tmpt yg bukan menjadi tumpuan org, yer lah nak relax2, atau nak cari tmpt yg tak beberapa bahaya.. bwk anak2 kecik, risau jgk air terjun tinggi2.. dr foto Serra ni, tmpt tu nmpk cam sesuai utk family..

            Sherry... best ke tak best tu subjektif, mungkin bg ko tak best, tp bg org lain best..

            Comment


            • #7
              Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

              hmm.. ade pape lg info best? bdk2 opis nak wat piknik kalo tade aral melintang..

              www.kalumpang.com.my

              .

              Comment


              • #8
                Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

                macam menarik jer tempat nie.. ade tak tempat yang dalam2 bagi sesiapa yang pernah pergi???

                Comment


                • #9
                  Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

                  dah lama aku x g mandi sungai.....msti best kn klau mandi time panas2 niee....

                  Comment


                  • #10
                    masa aku pegi tu ramai ah.. tpt parking pn mcm ade construction ke mnde tah.. lecak2.. hari tu ahad.. ktorg g area bwh pnya. yg kne bayor..

                    ade family day ke ape ntah.. ade byk bas.. sesak gak ah.. pastu dkt waktu zohor tu org dh beansur kurang.. bleh kata dkt ptg tu trus taded org dh.. air sjuk gle ptg2 tu.. brrr..

                    .

                    nih area tpt ktorg mandi.. best le jugak.. air dalam..



                    photo credit to opismet, bellabella.

                    .
                    Last edited by chunli; 24-07-09, 05:56 PM. Reason: merge post snirik..

                    Comment


                    • #11
                      Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

                      aku pernah gi sini..
                      masa tu aku peserta kursus motivasi...
                      pantang ada masa terluang, terjun sungai.. sebab bilik betul2 depan sungai...
                      gambar ni masa tengahari hari terakhir.. best siott.. panas - panas terjun kt air sejuk...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

                        aku pn penah g sini..
                        2 kali dah aku g..
                        aku suke tempat ni..
                        chalet die byk jenis..
                        ade yg kat depan air terjun..ade yg rumah atas bukit..byk lagi..
                        kami pile umah atas bukit..
                        mmg curam bukit tu..cemane la dorang leh buat..hehe
                        kat bukit tu ade dusun durian..kite leh amk durian2 tu..
                        aku pe lagi..ngan adik2 laki aku..explore la..hehe
                        kire rumah dlm dusun gak la..ade gak mini zoo..
                        mmg best..
                        tapi..
                        bahagian admin dye tu cam agak xsistematik la..
                        alangkah bagusnye klw dorang dapat improve..hehe

                        Comment


                        • #13
                          Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

                          pergi dgn buat kecik ke ?
                          bape umur...?

                          kekadang separuh sungai takbape sesuai tuk budak kecik...
                          kaloo orang dewasa saje...lantak aaa...

                          Comment


                          • #14
                            Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

                            my youngest kid is 2 yrs..

                            Comment


                            • #15
                              Re: Air Terjun Kalumpang, Hulu Selangor

                              2 tahun sgt merbahaya sbb air dia deras kt bahagian tengah.. ada tali untuk di pegang.. itu pun kekadang terlepas gak sebab air deras giler.. klu kt tepi2 sungai, budak 2 tahun ok la...

                              Comment

                              Working...
                              X