Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

    Salam
    sape tawu tmpt2 makan yang sedap kat johor nie meh la share..
    aku start dulu yer

    1) Pak Soh 2 , Stulang Laut : Special ikan siakap stim limau , mmg sedap !! 5 star
    2) Nasi Lemak Senibong , sambal dan nasi sedap giler
    3) Senibong Gerai Nombor 1 (Hujung 1st) : Siput Ape Ntah (bukan siput sedut) , sedap ..
    4) Anjung Camar ( Taman Perling , Jln Camar 12 , Johor ) : Mee Hotplate sedap , Nasi Lakar2
    5) My Friend , Larkin : Tomyam Poktek dea sedap..
    6) Belangkas Mahkota , Kota Tinggi : Makan belangkas , mcm2 ade... try lah..

    sambung yer kawan-kawan

  • #2
    Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

    Sabak Awor, Muar : Seafood

    Comment


    • #3
      Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

      kat batu pht ape th nme tmpt tuu . mee bndung sumpa sdp

      Comment


      • #4
        Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

        belangkas mahkota tu klau org tak terperasan mmg tak jumpa..dekat esso dkt dgn pejabat saj..dkt simpang kpg makam..

        Comment


        • #5
          Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

          Anjung Warisan tak ok ? leh dengar org main angklung...

          pastu dekat mane ntah...Larkin kee ? ade satay RM0.20...tak tau aaa skrang ade lg tak...dah bertaun tak singgah ...

          P/S : mesti am duk reply...

          Comment


          • #6
            Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

            satay maharani depan bus stand muar

            Comment


            • #7
              Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

              Originally posted by zamreda View Post
              belangkas mahkota tu klau org tak terperasan mmg tak jumpa..dekat esso dkt dgn pejabat saj..dkt simpang kpg makam..
              yup tempat nye betol2 tepi jalan besar selepas jambatan , ada esso
              mmg tak perasan sebab dea tepi jalan tp bawah bukit
              hehehehe..
              lagi geng lagi..
              kat area-area tgh JB takde ke nak share ?

              Comment


              • #8
                Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

                adalah lebih afdal kalo kau cari website jalan2 cari makan yg mejelajah seluruh johor.. nescaya kau pon x cukop kaki nak pegi..

                Comment


                • #9
                  Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

                  Kampung Pasir Puteh Pasir Gudang...

                  Comment


                  • #10
                    Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

                    Rojak Asma(betul ke eja) kat JB...

                    nasi lemak "singgah selalu" kat perling - lame tak pegi, ntah ada lagi ke idak

                    Comment


                    • #11
                      Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

                      actually dah ada dah site untuk 'jalan2 cari makan' for johor. JBFoodClub (promo http://codedb.net.jbfoodclub ), tapi kitorang tengah build team dan tengah mencari kamera yang baik utk tatapan awam

                      Comment


                      • #12
                        Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

                        1. rojak kg baru majidee
                        2. restoran2 di senibong - segala mcm seafood pada harga yg sgt2 rendah. musti xpercaye, tp mmg betul.
                        3. nasi ambang kat tmn perumahan belakang angsana, belah2 dlm, tp aku xtau name tempat tu. hehehe
                        4. bubur dekat tmn pelangi, ok gak, sebab byk lauk2 tambahan, cume harge die mcm mahal dari kualiti dan kuantiti.
                        5. nasi lemak "ganja", nama bg sendiri, dekat sisi stesen minyak caltex, tmn seri skudai (atau seri puteri).

                        Comment


                        • #13
                          Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

                          Originally posted by exs View Post
                          satay maharani depan bus stand muar
                          Woh..ni mmg sedap.

                          ade 2 kedai mee bandung yg sedap..
                          tapi lagi sedap mak aku masak..

                          satu kedai asam pedas yg sedap..

                          tatau name kedai tu..tp kalo nk pi muar tu.. bule le aku tulun bwkkan..

                          Comment


                          • #14
                            Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

                            medan selera kebayan, kat atas kompleks plaza kotaraya pun sedap.
                            dah lama tak gi sana..

                            Comment


                            • #15
                              Re: tempat2 makan SEDAP di JOHOR , jom share

                              kat taman universiti dulu aku selalu makan nasi campor kat warung pak ali.
                              so aku rasa itu adalah tempat menarek dan murah.

                              time aku tak ada duet dalam poket aku amek nasi puteh pastu kerang rebus semangkok pastu sambal belacan pastu kuah kuah sket untok kasi nasik lembot sket pastu ulam ulam. aku dicharge rm1.70 je. ya aku tak minom masa makan.

                              laok laok dia pon menarek dan sedap kalau time ada duet lebeh pon aku makan sana.

                              ye ah bila cerita pasal makanan memang johor best ah pada aku

                              Comment

                              Working...
                              X