Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

    Ada ke kawan2 kat sini ingin mengembara dgn jarak perjalanan yg agak jauh? Kalau ada bolehlah kita konvoi kereta dan menikmati suasana negara Thailand.

  • #2
    Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

    Originally posted by papprit View Post
    Ada ke kawan2 kat sini ingin mengembara dgn jarak perjalanan yg agak jauh? Kalau ada bolehlah kita konvoi kereta dan menikmati suasana negara Thailand.
    erkk.. Thailand tu luas.. daerah mana yg nak dikembarakan tuh...

    Comment


    • #3
      Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

      Daerah yg akan saya lalui ialah Kanchanaburi, Golden Triangle dan Bangkok. Sebarang idea dari ahli kumpulan akan di pertimbangkan.

      Comment


      • #4
        Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

        menarik nih.. naik kenderaan sendiri.. eh sama ke peraturan jalanraya dorang dgn mesia ek.. atau guna pemandu pelancong sana ek..penginapan camne...

        Comment


        • #5
          Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

          Peraturan jalan raya sama je. Penginapan dan makan minum tak jadi masalah lagipun saya dah byk kali memandu ke Bangkok dan sempadan kemboja. Memandu memang sangat menyeronokkan disebabkan keadaan jalan rayanya yg sgt berbeza dr tempat kita.

          Comment


          • #6
            Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

            bila nak pegi ni
            bajet camne..
            saya mcm berminat jerk..

            Comment


            • #7
              Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

              Rasa2nya bulan 12 ni. Nak rasa musim sejuk di utara Thailand tu. Lagi pun cuti krismas dan awal muharram ada masa tu. Nanti saya cuba buat jadual perjalanan utk di komen kalau ada sesiapa yg nak pergi.

              Comment


              • #8
                Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

                saya ada beberapa org kawan yg bertugas di pintu masuk thai..
                last time saya ke danok pun kawan2 tu yg bawak
                kami naik kenderaan jabatan jerk mase tuh
                tapi takat danok jela berani masuk
                mase tu saya mmg tak bawa pasport

                saya mmg ada perancangan dgn opismate nak bercuti kat negara2 jiran
                kalo u ada pengalaman ke sana, ok jugak..
                satu kelainan la kalo dapat mengembara ke negara org naik kenderaan sendiri
                bulan 12 tuh.. ok la tuh.. tp tak pasti la jadual saya camne plak..
                kalo ada info lain.. just PM saya ok.. YM pun ok jugak.. lg senang
                saya mmg berminat ni..

                Comment


                • #9
                  Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

                  Saya memang akan pergi dan kalau ada kawan yg nak ikut lagi bagus. 31 ogos lepas saya kat Rong Klue, pasar kat sempadan Kemboja. Barang2 murah giler. Dari sana balik ke BKK dan terus ke Kanchanaburi tgk kesan peninggalan jepun. Memang saya suka meminati pengembaraan seperti ini. Tahun lepas saya menyusuri pantai dr BKK ke Chantaburi dan Pekan di sempadan Kemboja gak. Bulan 12 ni saya akan ke Utara lak. Kalau boleh join ok sgt sbb biasanya saya sebuah keto je. Nanti kita ym lak.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

                    ok nnt ym ek...

                    Comment


                    • #11
                      Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

                      aku pun rasa cam menarik je nak join
                      meh PM aku ataupun YM

                      Comment


                      • #12
                        Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

                        nmpak gaya cam menarik..
                        tapi kalo wa takde kete...
                        tapi nk menumpang bole tak??

                        Comment


                        • #13
                          Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

                          Originally posted by papprit View Post
                          Saya memang akan pergi dan kalau ada kawan yg nak ikut lagi bagus. 31 ogos lepas saya kat Rong Klue, pasar kat sempadan Kemboja. Barang2 murah giler. Dari sana balik ke BKK dan terus ke Kanchanaburi tgk kesan peninggalan jepun. Memang saya suka meminati pengembaraan seperti ini. Tahun lepas saya menyusuri pantai dr BKK ke Chantaburi dan Pekan di sempadan Kemboja gak. Bulan 12 ni saya akan ke Utara lak. Kalau boleh join ok sgt sbb biasanya saya sebuah keto je. Nanti kita ym lak.
                          cari la kawan pompuan jugak erk.. saya mmg berminat nih..tapi sekali fikir.. bulan 12 rase mcm singkat sangat le..

                          Originally posted by skai View Post
                          aku pun rasa cam menarik je nak join
                          meh PM aku ataupun YM
                          YM kat aku jugak tau..

                          Originally posted by erfi View Post
                          nmpak gaya cam menarik..
                          tapi kalo wa takde kete...
                          tapi nk menumpang bole tak??
                          mesti la kena share2 keta kan.. nnt kita tgk ler keta sapa paling beso.. keta dia la jadi mangsa ek.. minyak tong tong ler..

                          Comment


                          • #14
                            Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

                            Memang la kena kongsi keta biar jadi 3 ke atau 4 org. Yg nak pergi tu tak kisah siapa janji ada keta je sama ada menumpang atau keta sendiri.
                            Saya pilih bulan 12 sebab musim sejuk kat utara sana. Nak bermalam di pekan Mae Hong Son, Pai, Chiang Mai dan Mae Sai. Kalau ada cadangan masa dan sbgnya, boleh bincang le. Dekat pekan Mae Hong Son tu nak lawat perkampongan org bukit yg pakai gelong tembaga kat leher tu.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Mengembara dgn memandu kereta ke Thailand

                              Originally posted by papprit View Post
                              Memang la kena kongsi keta biar jadi 3 ke atau 4 org. Yg nak pergi tu tak kisah siapa janji ada keta je sama ada menumpang atau keta sendiri.
                              Saya pilih bulan 12 sebab musim sejuk kat utara sana. Nak bermalam di pekan Mae Hong Son, Pai, Chiang Mai dan Mae Sai. Kalau ada cadangan masa dan sbgnya, boleh bincang le. Dekat pekan Mae Hong Son tu nak lawat perkampongan org bukit yg pakai gelong tembaga kat leher tu.
                              bes bes... nak tunggu bile nye lagi nak bincang nih
                              bincang ler skrg.. boleh wat preparation awal...

                              Comment

                              Working...
                              X