Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

    aku taktahu ape betul kat bilik ni nak tanyer so aku harap korang boleh tolong aku sikt nak buat kajian sebab aku tahu semua user di sini datang dari seluruh malaysia.ape aku nak tahu jarak perjalanan atau lebih kurang kilometre antara tempat tempat berikut :

    1.jarak kilo metre dari Teluk intan hingga ke Prai penang

    2.jarak kilometre antara Prai penang hingga ke Alor star kedah

    3.jarak kilometre dari alor star ke kangar

    4.Jarak KM dari kangar ke kota bahru kelantan

    5 Jarak Km dari kota bahru kelantan hingga ke kuala terengganu

    6. Jarak KM dari kuala terengganu ke kuantan pahang

    7.Jarak KM ayer keroh Melaka hingga ke Senai johor

    8. Jarak Km kuantan pahang ke Nilai Negeri sembilan


    sekian terima kasih

  • #2
    Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

    1.jarak kilo metre dari Teluk intan hingga ke Prai penang
    sekitar 300km.. lalu jalan pantai remis

    2.jarak kilometre antara Prai penang hingga ke Alor star kedah
    sekitar 80 - 100 km.. lalu plus

    3.jarak kilometre dari alor star ke kangar
    sekitar 45km - jalan A.S - Kangar

    4.Jarak KM dari kangar ke kota bahru kelantan
    sekitar 350 - 400km - ikut jalan baling

    5 Jarak Km dari kota bahru kelantan hingga ke kuala terengganu
    sekitar 200km - jalan K.B - K.T

    6. Jarak KM dari kuala terengganu ke kuantan pahang
    sekitar 180km - jalan K.T - Kuantan

    7.Jarak KM ayer keroh Melaka hingga ke Senai johor
    sekitar 180km - lalu plus

    8. Jarak Km kuantan pahang ke Nilai Negeri sembilan
    sekitar 150km - Jalan gambang - Muadzam - Seremban


    yang ni budget-budget aku sendiri jer..
    setiap jalan tu mmg aku ada pengalaman sendiri lalu jalan2 tu.

    Comment


    • #3
      Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

      cuba google earth.bole kot.

      Comment


      • #4
        Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

        tq n terima kasih harap ade pandangan lain lagi...

        Comment


        • #5
          Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

          macam soalan contest KFC jer hehhehe

          Comment


          • #6
            Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

            apa lagi..marilah kita isi sama2..
            kalau ada yg menang..share2 la hadiah tu ye..

            Comment


            • #7
              Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

              Ahahaha aku cuma tahu kl-kb @ kb-kl je iaitu 465km!

              Comment


              • #8
                Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

                KM yg ko nak tau ni.. road stretch ke... actual distance ? to gereral la soalan.. cam ada udang sebalik mee kari aje.. cari 1:200 scaled map from jabatan ukur.. then sukat guna pembaris and calculate... hehehe.. happy guessing..

                Comment


                • #9
                  Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

                  ko nk btpe ni??
                  ko nk kira mileage utk bt claim ke?
                  aku biasa semak org bt claim ni..aku call
                  PLUS..kalo ada yg meragukan dr claim yg diorg bt..
                  bukanla nak nk yg tepat..
                  tp kalo byk sgt bezanya..tu dh kes tipu..
                  aku trus cantasss...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

                    KFC kontest la masz zuraini oii.. where have you been sampai tak tau perkembangan dalam negara ni ?..

                    Comment


                    • #11
                      Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

                      KFC? mana aku tau En Ahmad Fazli oi..
                      dia x cakap pon...
                      Lama x makan KFC..hehehe

                      Comment


                      • #12
                        Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

                        Originally posted by DreamLord View Post
                        KM yg ko nak tau ni.. road stretch ke... actual distance ? to gereral la soalan.. cam ada udang sebalik mee kari aje.. cari 1:200 scaled map from jabatan ukur.. then sukat guna pembaris and calculate... hehehe.. happy guessing..

                        nak tau anggaran jer pade sesiape yg biase lalu .. dah cari dalam internet dah payah nak dapat lah.google earth yg tepat tu kene bayar lak ...

                        Comment


                        • #13
                          Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

                          kalo ko ada gps device...
                          donlod map malaysia...ko boleh tahu actual distance...

                          Comment


                          • #14
                            Re: Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia

                            haha ni misiti nak masuk yg pertandingan kfc ni..

                            Comment

                            Working...
                            X