Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Tempat honeymoon paling best di Malaysia??

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tempat honeymoon paling best di Malaysia??

    Hye semua..
    Boleh bg idea tempat best untuk honeymoon luar dari KL x?? In malaysia k.. Sertakan nama hotel or resort, facilities yg ade dan harga.. Tak sabar nak pi honeymoon.. Hehe.. Gatai la ruby ni.. Hehehe... Saya rasa nak pi pangkor or sabah.. resort atas air tu.. Hmm.. tak deside lagi lew.. Nak yang ada aktivit gak.. ada banana boat.. tepi laut.. shopping seluar bunga2.. huhu... please help me.. nak yang paling best!!
    Thanks..

    peace..!!!

  • #2
    Re: Tempat honeymoon paling best??

    per kata pi bikin umrah...
    syok ooOOoo...
    pi melawat sana ngan suami...
    haku ingat bila haku mau bikin pi honeymoon...
    haku mau pi sana la...
    Insya-Allah...

    Comment


    • #3
      Re: Tempat honeymoon paling best??

      Ko nak kawin eh..or ko baru kawin..Tahniahlah ...Bestkan Kawin..He..he..

      Aku cadang ko pegi Bali sbb cost dia tak mahal sangat...
      Tapi kalau ko ada budget tinggi..ko pegi jee Paris..best woo shopping kat sana...Kalau baru2 kawin nie...Suami ko mesti ikut cakap ko punya.....he..he..

      Itu cuma cadangan aku...


      (Aku : Teringin nak ke Bali lagi..Byk memori indah kat sana..)

      Comment


      • #4
        Re: Tempat honeymoon paling best??

        my dear pren..
        she asking for luar KL but still dlm M'sia ..
        Last edited by CupidOfLuv; 01-04-08, 06:52 PM.

        Comment


        • #5
          Re: Tempat honeymoon paling best??

          skrang nie tahun melawat terengganu...

          gi aa check area sane...

          Comment


          • #6
            Re: Tempat honeymoon paling best??

            Pegi la langkawi....bleh pegi pantai, bleh shopping...boleh romantik2

            Comment


            • #7
              Re: Tempat honeymoon paling best??

              kalo aku la...dlm malaysia ni...

              aku pilih sipadan or perhentian....
              n jangan pegi masa peak season

              Comment


              • #8
                Re: Tempat honeymoon paling best??

                memula aku plan nk ke bali tp kensel sbb makanan halal susah carik kat sana
                aku cadangkan ko pegi nexus karambunai 6 star resort kat sabah
                highly recommended (according to da agentla)
                pastu g island hopping
                aku nnt g sane
                besnye..

                Comment


                • #9
                  Re: Tempat honeymoon paling best??

                  yer..yer
                  kalo aku pun pilih pulau2 kat sabah...
                  cantik n privacy

                  ehhe

                  Comment


                  • #10
                    Re: Tempat honeymoon paling best??

                    Originally posted by meor View Post
                    memula aku plan nk ke bali tp kensel sbb makanan halal susah carik kat sana
                    aku cadangkan ko pegi nexus karambunai 6 star resort kat sabah
                    highly recommended (according to da agentla)
                    pastu g island hopping
                    aku nnt g sane
                    besnye..
                    ye ye karambunai best, aku dah pergi ..tepi laut tapi bukan macam pulau

                    very peaceful dan cantik sangat tempat dia

                    Comment


                    • #11
                      Re: Tempat honeymoon paling best di Malaysia??

                      malaysia ni simple je, ruby..
                      kaya dengan.. either tanah tinggi... pantai.. or hutan flora dan fauna..

                      kalo utk org sukakan lasak.. meneroka flora fauna adalah ektiviti terbaik..
                      panjat gunung.. kayak sungai deras.. juggle treking..
                      menggua (my fav ) etc etc..

                      tp.. kalo utk hanimun tak sesuai la ektibiti atas tu
                      kecuali org yg spesis cupid kot.. ahaha
                      paling sesuai.. pantai or tanah tinggi or tempat bersejarah..

                      tanah tinggi.. bleh gi kundasang, sabah, cameron/genting highland ..
                      sejuk˛ ni bagus kan utk suasana hanimun?

                      pantai lak banyak.. tioman boleh.. redang boleh.. sabah paling byk la offer jiwa gumbira di pantai ni
                      boleh enjoy snorkeling .. island hoping .. memalam lepak bawah sinaran bulan tepi pantai..
                      menghayati suasana berbulan madu

                      kalo jenis suka jejalan menghayati kota sejarah..
                      ble pegi melaka.. jejalan kat sarawak (miri/kuching).. penang..
                      sambil menghabiskan duit.. hahaha...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Tempat honeymoon paling best??

                        Originally posted by zantedeschia View Post
                        ye ye karambunai best, aku dah pergi ..tepi laut tapi bukan macam pulau

                        very peaceful dan cantik sangat tempat dia
                        ade gambar ?

                        Comment


                        • #13
                          Re: Tempat honeymoon paling best di Malaysia??

                          pegilah kota kinabalu. saya bagi jaminan tak menyesal langsung.

                          hotel ada byk. dari backpackers ke hotel 5 star takder masalah.

                          nk shopping boleh takde masalah. mcm2 shopping complex ada. centre point and warisan square. timesquare tak siap lagi. tunggu la taun depan kot.

                          nk banana boat? ada je kat pulau2 bersebelahan kk tu. pulau manukan,sapi, mamutik dan gaya. 2 ari baru abis jalan2 kat pulau ni. nk tido kat sana boleh, nk pegi pg balik petang pon boleh. snorkeling mmg puas ati. ikan die sgt comel!!!

                          nk rasa kehijauan alam? kinabalu park ada. ada etnobotani garden. ada taman rama2. ada kolam air panas ngan jambatan gantung yg setinggi 43 kaki (ke meter aku pon tak igt daa) atas pokok. dan yg paling best ada gunung kinabalu. kalo ko nk panjat la.

                          nk tgk kebudayaan orang kadazan,dusun ngan bajau? ada cultural village gak. ada tarian kebudayaan masyarakat sabah. dpt tgk tengkorak manusia yg dibunuh kadazan warrior~monsopiad. meremang bulu roma aku.

                          pastu yg best suasana mlm kat bandar KK ni. foodcourt mcm2 ada jual. mmg cukup romantic dan best makan kat waterfront KK ni. makanan halal takder masalah langsung.

                          aku g KK 6hari 5mlm pon tak abis round. mmg tersangat la best. kalo aku jadi ko, mmg aku g KK tuk honeymoon.
                          Last edited by sp3d2; 01-04-08, 11:29 PM.

                          Comment


                          • #14
                            terima kaseh

                            okey.. nanti saya check tau... terima kaseh tau.. saya baru nak kawen je.. jadi ke tak, tak tau lagi... kalau tak confirm tahun ni pun, saya pegi jugak.. hahaha... pis urvey.. nanti leh jadi pemandu pelancong si dia.. huhu... rasa macam nak ke sabah.. langkawi dah pegi dah.. pedu dah.. penang dah.. hmmm... Sabah pilihan saya... So, bleh bg info lagi tak kawan2..?? bajet dalam berapa?? hotel or resort ape?? flight berapa kosnya??
                            peace..!!

                            Comment


                            • #15
                              Re: Tempat honeymoon paling best di Malaysia??

                              kalau tiket flight rajin2 la jenguk kat web Airasia...sentiasa ada offer.....

                              datang la sabah.....sabah bagus bah.....hehehe......

                              by the way...bagi akak la...hanimun ni sesuai utk orang2 yg dah lama kawin utk menghangatkan lagi rasa kasih and cinta..kalau orang yg baru kawin...dok kat tempat biasa pon leh terasa karen nyer...hehehe.....

                              Comment

                              Working...
                              X