Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

# Kuching, Sarawak

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • # Kuching, Sarawak

    assalamualaikum,

    mami just nak tanya sesiapa yg biasa gi kuching sarawak..bleh kasi tahu kat mana tempat yg best yg mesti pergi...makan kat mana besttt....apa-apa yg best laaaa.....

    mekasih atas kerjasama anda *dah macam tulis surat rasmi lakkk

  • #2
    Re: # Kuching, Sarawak

    baru je balik dari sana.....tempat yg menarik??? ape erk.....kalau tanya org sana,tempat yg menarik water front je laaa.....kalau jalan jauh sikit boleh laa pegi damai beach....kalau rase nak beli barang /shoping ...pegi laaa pasar satok....tapi bukak malam minggu....

    Comment


    • #3
      Re: # Kuching, Sarawak

      kuching water front...
      kota magherita, betul2 seberang dari kuching water front...
      Damai beach...
      kampung budaya...
      shopping complex kat sane dekat...
      pastu jgn lupa makan mee kolok...hahahah manyak cedap...

      Comment


      • #4
        Re: # Kuching, Sarawak

        Kebetulan la pulak Mami_Jarum bukak topik ni

        Aku ada plan nak turun Kuching weken ni....

        Tapi tiket tak beli lagi....

        Comment


        • #5
          Re: # Kuching, Sarawak

          max...hang nak pi kuching yaaa....nanti crita kat mami yaa....kasi nama tempat yg kena gii....insyallahh..gi bulan 5 kot...

          Comment


          • #6
            Re: # Kuching, Sarawak

            Insya-Allah..

            Aku cuba cari flight ke Kuching pagi esok....

            Aku dgn anak aku guna standby tiket...

            Hotel dah ada... Crown Plaza Riverside....

            Plan nak gi jalan mana?Belum ada lagi....
            Last edited by Max737; 05-04-07, 07:05 PM.

            Comment


            • #7
              Re: # Kuching, Sarawak

              paling sedap aku pernah pi makan.. kat top roof taman kereta.. ..

              yg lelain.. happy hour jer la yang syok..
              Last edited by Mitsui; 06-04-07, 09:07 AM.

              Comment


              • #8
                Re: # Kuching, Sarawak

                taman budaya tu wajib pi mami.. skerat hari jalan pun tak cukup....

                Comment


                • #9
                  Re: # Kuching, Sarawak

                  Mami..
                  Dulu aku pi Kuching, hotel aku dekat gile dgn Waterfront.. tp Waterfront asyik juai gambir je.. selang 100m ade je kedai gambir.. tp best sbb member aku duk Kuching bwk aku pi pusing the other side of Waterfront (klu nak pi sana, kena naik bot).. Ade deret2 kedai dkt depan hotel aku tu pun dah ade jual memacam, pua kumbu, kek lapis s'wak, etc..
                  Second day, pegi Sarikin, sempadan S'wak dgn Indon.. sbb aku bukan kaki shopping so x de la beli pape..
                  Blk dr Sarikin, singgah Satok.. beli udang kering n my feveret, terubuk masin..
                  Tapi yg aku pegi ni x besh sbb x pegi bnyk tmpt.. Nak gi lagi la..

                  Ryea..
                  Kitak sik promot negeri kitak di sitok, bah?

                  Comment


                  • #10
                    Re: # Kuching, Sarawak

                    aku dulu pi kuching lepak kat hotel Merdeka....
                    Jalan-jalan kat waterfront.....makan2 kat situ...
                    Pekena sup power....
                    Shoping pasu kat market....Beli tikar....
                    gambir ngeh...ngeh..

                    Comment


                    • #11
                      Re: # Kuching, Sarawak

                      berapa kos nya kalo p cuti2 mesia kat sarawak nih?
                      leh kasi info...

                      Comment


                      • #12
                        Re: # Kuching, Sarawak

                        dulu gi kucing thn 1999
                        lama gila kan?
                        tp best sbb dpt gi kg budaya, bdr kucing, politeknik kat sana dll

                        dah lupa dah..
                        lwtn smbil blaja

                        paling best kg budaya tu la..hehe

                        Comment


                        • #13
                          Re: # Kuching, Sarawak

                          Originally posted by Max737
                          Insya-Allah..

                          Aku cuba cari flight ke Kuching pagi esok....

                          Aku dgn anak aku guna standby tiket...

                          Hotel dah ada... Crown Plaza Riverside....

                          Plan nak gi jalan mana?Belum ada lagi....
                          hotel crown plaza tu best..ok...jangan g hotel ni regalis court...menyesal aku..

                          Comment


                          • #14
                            Re: # Kuching, Sarawak

                            Aku baru je sampai rumah ni...

                            Sampai gak kamek di bandar Kuching...

                            Tapi aku tak berjalan sangat..Cuma aku jalan kaki dari Crowne Plaza lalu Waterfront,Main Bazaar,Wet Market,India Street sampai la ke Muzium Sarawak tu......jauh....siap dukung anak lagi...

                            Malam tu aku pegi makan kat RoofTop...tempat seafood...Makan Umai Udang,Ulam Midin (Paku Pakis masak ngan belacan) dan BBQ Ikan Kerapu...Pastu gi Pasar Satok...macam-macam la yg dijual kat situ....

                            Sebelum ke airport,aku pegi tempat buat Kek Lapis Sarawak...kat dalam rumah je...tak silap aku nama tempat tu Kg.Gerisek....seberang sungai je....

                            Nura,
                            Crowne Plaza Riverside tu mmg best....

                            Aku ada member kat Kuching...
                            Tapi dia dok raya Easter...kalu tak memang aku suruh dia jadi driver aku kat sana...

                            Comment


                            • #15
                              Re: # Kuching, Sarawak

                              yeah...crowne plaza mmg best..dpn dia sarawak plaza...jln kaki je g waterfront...last aku sampai sana member bawak sampai kaki borneo height...

                              tp aku rasa makan susah skit kalo banding dg sabah..kedai mamak xde..byk kedai makan cina pastu org islam bukak gerai dlm tu ala foodcourt...

                              Comment

                              Working...
                              X