Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Padang & Bukittinggi, Indonesia...

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Padang & Bukittinggi, Indonesia...

    wah besh ni.. kena kasi list kat mak.. ahaha... kasi print yeay!!

    terima kasih
    Last edited by fl0raku; 27-01-06, 04:16 PM.

    Comment


    • #17
      Re: Padang & Bukittinggi, Indonesia...

      Ceriter lah detail kpd sesiapa yang ada pengalaman ke sana... Seperti dimana nak menginap (family), logistik, tempat makan, tempat yang menarik. Juga tips untuk melancong ke sana, seperti apa yg patut dielakkan dan apa yang patut dicari.

      Comment


      • #18
        Re: Padang & Bukittinggi, Indonesia...

        Originally posted by anr_qn
        huyoooooooo...best pergi sana tau....pemandangannya tak yah cite arrrrrrrr...baik punya..sesuai untuk beristirehat..tenang,nyaman sekali...kalau saper ..saper belum pergi sanerrrr...lugi loooooooo...mari ler kita ramai2 pergi ke bukit tinggi..di pahang darul makmur......yg bestnya sebelah dia janda baik...
        ni kat indon daa.

        pernah ke sana pada tahun 2004. naik bot dari melaka, ke Pekan Baru, Riau. pastu naik bas ke Dumai. pastu baru g bukit tinggi. pengangkutan kat sana naik coaster. tempat yg best kat bukit tinggi tu:
        1-menara jam gadang-ada keunikan yg tersendirik pada jam ni, *tengok kat angkat jam tu. pastu area berdekatan ada pasar utk membeli belah dgn harga yg murah bangat.
        2-lobang japang-terowong/kubu pertahanan jepun. banyak kisah menarik dalam lobang japang ni.
        3-ngarai sihanouk-kawasan pemandangan yg sangat menarik, dikelilingi gunung ganang.

        itu je yg teringat stakat ni. kalau ada nak tau, bleh tanya lg.

        Comment


        • #19
          Re: Padang & Bukittinggi, Indonesia...

          Originally posted by are-niece
          tapi uncle are-niece ckp best..tapi tak tahulah apa yang best..
          dia wait kami kesan nak ajak bercuti disana..co'z dia keje kat jakarta


          ko peg danau meninjau..besh duk sana..org katalah..

          Comment


          • #20
            Re: Padang & Bukittinggi, Indonesia...

            klo pasal keindahan alam..
            mmg tiptop r..
            yah view mmg cantik..
            tp awek kat sana lagi cantik2..
            seriyes tak tipu...
            takde rupa indon...
            tp bdk2 lelaki mmg suma muka cap indon je r..hahaha

            Comment


            • #21
              Re: Padang & Bukittinggi, Indonesia...

              tourist guide tu cakap, cewek di bukittinggi cun sbb kat situ kawasan beriklim sejuk..heheh

              Comment


              • #22
                Re: Padang & Bukittinggi, Indonesia...

                padang ok...tapi panas sket sbb tepi laut
                kat bkt tinggi ade hotel berhantu...hotel pusako...hehe

                Comment


                • #23
                  Re: Padang & Bukittinggi, Indonesia...

                  baru je balik dari padang - bukit tinggi (5 hari 4/malam)

                  Pegi sendiri - tak ikut pakej sebab dah kali ke-dua pegi

                  Perjalanan
                  1) Padang -bukit tinggi (perjalanan 2 jam ) dari padang ke bukit tinggi.
                  Sewa pengangkutan avanza (7- seat) rupiah 300,000.00 (Ke bukit tinggi) = RM 105.00 sehala
                  Hotel (Hotel kartini) pekan cina Rupian 165,000 (satu malam) = RM 57.75 (dekat dengan pasar atas /jam gadang)
                  Selain itu banyak juga hotel-hotel berhampiran hotel dahlia, hotel murna (budget hotel)

                  Banyak tempat shooping contohnya, pasar atas , aur kuning di lobang jepang pun boleh shopping gak..
                  istana bung hatta, meninjau... dan banyak lagi.

                  Pengangkutan disekitar bukit tinggi (angkut banyak, angkut tu adalah shortform untuk angkutan kota)

                  kalau dah berbelanja sakan jangan lupa tinggalkan rupiah 100,000 untuk airport tax

                  Comment


                  • #24
                    Re: Padang & Bukittinggi, Indonesia...

                    ada tak sesiapa pegi bukit tinggi selepas kejadian gempa bumi dulu?plan nak pegi dan kalau boleh nak tau juga hotel2 kat sana dan cara nak kontek diorang

                    Comment


                    • #25
                      Re: Padang & Bukittinggi, Indonesia...

                      Originally posted by rogayahabu View Post
                      kalau dah berbelanja sakan jangan lupa tinggalkan rupiah 100,000 untuk airport tax
                      Airport tax bukan 150 000 rupiah ka?

                      Comment

                      Working...
                      X