Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Camping Site di Kuala Selangor

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Camping Site di Kuala Selangor

    Saya ingin meminta kerjasama ahli sekiranyya mengetahui tapak perkhemahan di Kuala Selangor atau dikawasan yg berhampiran seperti di Tanjong Karang atau Sekinchan. tapak perkhemahan tu samada ditepi hutan atau dlm hutan atau tepi sungai atau tepi laut dan mempunyai keperluan asas seperti bekalan air dan letrik. Saya juga memerlukan pembekalan makan minum semasa sessi perkhemahan itu berlangsung. Seramai 100 orang akan terlibat dlm sessi perkhemahan ini.

    Sila email saya atau pm kat saya.


    Sekian, terima kas ih.

  • #2
    Re: Camping Site di Kuala Selangor

    area Kuala selangor tak tau laa pulak

    tapi kat gombak, green tau satu
    nama dia 'Jungle Lodge Alang Sedayu'

    besh gak laaa
    ada kolam renang, dekat gan sungai, hutan
    memang besh.......
    Last edited by greentea; 16-09-05, 10:10 PM.

    Comment


    • #3
      Re: Camping Site di Kuala Selangor

      Originally posted by Upenyu
      Saya ingin meminta kerjasama ahli sekiranyya mengetahui tapak perkhemahan di Kuala Selangor atau dikawasan yg berhampiran seperti di Tanjong Karang atau Sekinchan. tapak perkhemahan tu samada ditepi hutan atau dlm hutan atau tepi sungai atau tepi laut dan mempunyai keperluan asas seperti bekalan air dan letrik. Saya juga memerlukan pembekalan makan minum semasa sessi perkhemahan itu berlangsung. Seramai 100 orang akan terlibat dlm sessi perkhemahan ini.

      Sila email saya atau pm kat saya.


      Sekian, terima kas ih.
      kuala selangor..yg best tempat camping kat taman alam...
      pasal makan kat situ pon ada ....

      Comment


      • #4
        Kuala Selangor

        Bestttttttttttttt!!!!

        aku baru je gi kuala selangor tadi. saje je jalan2 buang karan ke sunway tapi jalan jem plak tukar haluan, tetiba sampai kuala selangor. antara attraction kat situ ialah bukit melawati yg dulunya istana raja sebelum jadi kubu belanda. sebab ni jalan x de planning, aku sampai sana dlm kul 3 ptg, kira lewat la gak kalau nak berjalan2.





        ada tram kat situ, naik bayar RM2 dia bawak jalan2 kat area bukit tu. uncle driver tu siap buat corner lipat- dia ingat ni roller coaster ke!! kat area situ ada banyak bangunan lama, mostly ruins. ada makam raja dan meriam bersepah2. monyet pun bersepah. dari puncak bukit boleh nampak selat melaka dan hutan bakau. ada satu perigi beracun yg digunakan untuk seksa org. dalam tu dia bubuh benda2 beracun cam miang buluh, bisa dan tah pape lagi. kalau buat jahat nanti kena rendam dalam tu.





        sebelah je bukit melawati tu taman alam. haaa.. ni lagi best- boleh lepak chalet, hostel dan camping. masuk RM4 dan boleh trekking suka hati masuk hutan, lalu tepi tasik dan ronda kat paya bakau. budak kat info counter tu cite la ntah bape byk jenis burung tempatan dan migrate yg ada situ dan juga menatang2 pelik. aku cuma sempat masuk trail tu takat 200m je sebelum patah balik sebab byk nyamuk. aku cuba nak makro sekor labah2 ni tapi x menjadi sebab low light dan rimas dek nyamuk. dah kul 5 ptg pun masa tu, mmg time nyamuk cari dinner. next time i shall come here well prepared and spend the entire weekend with nature, just 1.5 hours away from KL.


        foto atas ni diambil sambil menangkis skuadron nyamuk gajah.



        ok, menjawab soalan pembuka thread ni, ada camping site kat taman alam.

        Comment


        • #5
          Re: Camping Site di Kuala Selangor

          dari sunway ke kuala selangor...???..jauh melencong.....

          Comment


          • #6
            Re: Camping Site di Kuala Selangor

            serra.. murahnye.. cam tak caya lak aku..

            Comment


            • #7
              Re: Camping Site di Kuala Selangor

              tapi kat gombak, green tau satu
              nama dia 'Jungle Lodge Alang Sedayu'

              besh gak laaa
              ada kolam renang, dekat gan sungai, hutan
              memang besh.......
              untuk 100 orang mmg sesuai... ader jungle tracking ke dalam hutan terus ke air terjun.. ader motivasi.. kira cukup llengkap la pakej kat tempat nih. ..
              kawasan menghijau.. pagi yang berkabus..

              $$$ Komisen.. Komisen. Komisen...

              Comment


              • #8
                Re: Camping Site di Kuala Selangor

                Originally posted by Upenyu
                Saya ingin meminta kerjasama ahli sekiranyya mengetahui tapak perkhemahan di Kuala Selangor atau dikawasan yg berhampiran seperti di Tanjong Karang atau Sekinchan. tapak perkhemahan tu samada ditepi hutan atau dlm hutan atau tepi sungai atau tepi laut dan mempunyai keperluan asas seperti bekalan air dan letrik. Saya juga memerlukan pembekalan makan minum semasa sessi perkhemahan itu berlangsung. Seramai 100 orang akan terlibat dlm sessi perkhemahan ini.

                Sila email saya atau pm kat saya.


                Sekian, terima kas ih.
                nak jd peserta,bole????

                Comment

                Working...
                X