Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Air terjun yang terbestest nak berkelah...

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Air terjun yang terbestest nak berkelah...

    hehehe... sila sila kasi cadangan yang mengancam.. and kasi tau sikit kenapa tempat tu best.... bagi aku stakat yang dah aku pergi laa lata paling best sekali ialah LATA KEKABU dekat Lenggung perak laa.... sebab best ?.. sebab kolam kolam kat air terjun tu dalam hingga 10 kaki.. selain tempat tu belom ada pembangunan... nature.. oh yeaaa...

  • #2
    Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

    sayap dkt kota belud

    tinggi siul air tejun dia, bila air jatuh gi bawah, tempias2 air tu npk cam awak, sejuk kena muka
    air tejun pun ada dlm 4tingkat
    jalan nak pegi pon adventures gilos....bukit curam 80degree, maunyer tk pegang besi keta kejap2

    Comment


    • #3
      Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

      pernah dgr sg rumput?? rebutia?
      alang sedayu??

      Comment


      • #4
        Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

        try g kat niagara...! :P hahahha

        Comment


        • #5
          Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

          tak pernah..... kat mana tu ? bila nak bawa dream gi sana ?

          Comment


          • #6
            Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

            sekayu kat kola berang nananana ganu kite.........7 tingkat..........ader kolam besar.........besh wwwwooooooo

            Comment


            • #7
              Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

              sama mcm owang ateh.. setujuk!! sekayu kat ganung..
              suka sangat dgn pemandangannya...

              satu agik.. tataw apa nama air tojun tuh..
              dalam area dabong, klate.. dekat gunung stong/gunung ayam..
              dia bukan air terjun ketegeri lata.. org ramai ble pegi bebila masa
              kena join daki gunung.. baru ble jumpa air tojun neh...

              Comment


              • #8
                Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

                ntah...
                tatau plak...
                lata kijang ar kot...
                dari highway tapah ipoh leh nampak...
                tak pong Lata Mangeshkar...
                karkarkarkar...

                Comment


                • #9
                  Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

                  air terjun kat langat....sapa dah penah pegi?

                  besh tak?

                  Comment


                  • #10
                    Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

                    yang paling best aku penah gi adalah

                    air terjun buaya sangkut endau rompin.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

                      Originally posted by naiffusDamha
                      sekayu kat kola berang nananana ganu kite.........7 tingkat..........ader kolam besar.........besh wwwwooooooo

                      haah.. tempat fberet haku niee..
                      masa haku dok kuantan dulu.. slalu jugaks buat xpdc camping kat area situ..
                      pemandangan dia.. aduhh.. best gilerr.. subhanallah..

                      Comment


                      • #12
                        Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

                        Kat hulu langat

                        Air terjun Sg Gabai...ok gak tapi kalu weekend sekarang dah ramai org.

                        Aku pernah dengar pasal Air terjun Sg Tekala, dan Air terjun Sg Batangsi.Tapi x penah sampai lagi. Sapa penah pegi ek??Best x??


                        Kat Ulu Kelang..

                        Kat Kg Kemensah..blakang Zoo Negara...x ramai org sgt.Macam ramai yg x tau..tempat dia ok.


                        Kat Lanchang Pahang

                        Tapi sini bukan dibuka utk org awam.Kawasan Hutan simpan yg mmg belum diteroka.Kawasan Jab Perhilitan. Ada air terjun 7 tingkat.
                        Last edited by funky14; 19-07-05, 10:52 AM.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

                          Originally posted by jude
                          haah.. tempat fberet haku niee..
                          masa haku dok kuantan dulu.. slalu jugaks buat xpdc camping kat area situ..
                          pemandangan dia.. aduhh.. best gilerr.. subhanallah..
                          ko prnh naik tak sampai ke puncak tu.........abg aku dulu riki-riki jln kat puncak.......kat anak sungai dier........boleh nampak tasik kenyir lagi

                          Comment


                          • #14
                            Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

                            entah tak penah g yang jauh²
                            tapi paling beh aku penah g kat
                            PERTAK, Ulu Yam Kuala Kubu Baru
                            tapi skang ni depa dah empang
                            so tempat macam tak ojin arr
                            but still beh.. bagi aku arr


                            Comment


                            • #15
                              Re: Air terjun yang terbestest nak berkelah...

                              assalammualaikum...sy ahli baru..terpk join nie pon sbb berminat ngan xtvt cuti2 malaysia & obersea...ok..kalau pasal air terjun..saya rasa antara yg best adalah jerangkang ngan berkelah..tapi yg paling best jerangkang..kene treking dalam sejam pastu bleh jumpa..mmg sesuai utk yg kaki hiking.

                              Comment

                              Working...
                              X