Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Percutian di Tasik Kenyir

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Percutian di Tasik Kenyir

    Bulan 12 yg lalu mi bercuti di tasik kenyir selama 5 hari 4 malam. krn mi ni kakitgn krjn, mi menggunakan kemudahan rumah kerajaan utk tujuan tersebut. mmg best sungguh percutian mi di Pulau Sah Besar. Seronok.. fikiran tenang.. telinga terehat drpd hiruk pikuk kota.. mmg aman dan tenteram. kami menghabiskan masa dgn permainan menonton vcd, memancing melawat pulau2 (mula2 pelik juga sbb byk pulau, pas tu baru tahu kenapa )

    kepada sesiapa yg ingin merehatkan minda drpd kebisingan kota.... mi cadangkan dtg lah ke sini.... semuanya friendly.. (tabik spring skit kat org tengganu).... ada perkhidmatan pesanan membeli belah lagi... keropok leko 3 kilo habis dgn cepat... selera mkn mmg luar biasa... tak pernah mi lihat anak2 buah mi mkn mcm 'chip munk' begitu. kalu di rumah... pandang makanan pon mcm lembu kenyang jer... mmg suasana dan angin di sini mmg sesuai utk percutian kelaurga...

    datanglah.... kalau tidak... kau akan menyesal.......

  • #2
    Re: Percutian di Tasik Kenyir

    Salmy
    bleh tak citer lebih lanjut ttg Tasik kenyir nie?
    camner nak book rumah kerajaan tue erk?

    actually bonnie tgh plan nak buat family day...
    lebih dr 10 buah family nie..
    so kalo leh nak tau ah lebih lanjut persekitaran tempat penginapan tue...
    sbb nak plan aktiviti2 yg bakal we all buat...
    dan kalo ader aktiviti yg leh dicadangkan, lebih baik...


    thanx

    Comment


    • #3
      Re: Percutian di Tasik Kenyir

      Originally posted by bonnie
      Salmy
      bleh tak citer lebih lanjut ttg Tasik kenyir nie?
      camner nak book rumah kerajaan tue erk?

      actually bonnie tgh plan nak buat family day...
      lebih dr 10 buah family nie..
      so kalo leh nak tau ah lebih lanjut persekitaran tempat penginapan tue...
      sbb nak plan aktiviti2 yg bakal we all buat...
      dan kalo ader aktiviti yg leh dicadangkan, lebih baik...


      thanx


      mi pergi bulan disember 2004 yg lalu...

      mi menempah banglo di Tasik Kenyir 3 bulan sebelum itu. Bonnie boleh dptkan borang tempahan di pejabat jabatan masing2. Mcm mi, mestilah di PPD. Tetapi mi ada cousin yg kerja di jabatan pengurusan hartanah kerajaan di putrajaya. jadi permohonan mi mmg cepat diproses tanpa kerenah birokrasi. sebelum pergi kita kena membayar dahulu penginapan kita. mcm mi kena bayar RM120 utk 3 malam di sebuah banglow. Mmg luas.. mi pergi 9 org.. cukuplah sumbat semua sbb banglow tuh ada 3 bilik dan 2 bilik air. Hall besar, dapur besar.. dan kakitgn diorang baik2 belaka. very friendly... ada perkhidmatan membelikan barang jika barangan kita habis. Elektrik 24 jam ada. peralatan memasak lengkap cuma kita kena bawak bekalan makanan byk2... mcm mi ... yg tinggal masa nak balik cuma biskut kering dan asam garam... hehehehehhe... niece n nephew mi mmg mcm 'chip munk' asyik nak makan jer kerja diorang.

      aktiviti memancing mmg best... melawat pulau... ini mahal skit.. mcm mi pergi balik ke Pulau Sah Besar dikenakan tambang RM80, nak lawat pulau RM160 .. bayaran hotel murah tetapi tambang mahal... itu belum lagi pergi menyewa bot memancing.. yg ni mi tak tau berapa..

      ok itulah yg dapat mi gambarkan... mmg percutian kali ini amat menarik... walaupun jauh (kena masuk ke Kuala Berang) dan agak 'ulu' sikit tapi mmg best...

      pergilah..............

      Comment


      • #4
        Re: Percutian di Tasik Kenyir

        ive always wanted 2 go 2 Tasik Kenyir... so mysterious.

        Comment


        • #5
          Re: Percutian di Tasik Kenyir

          00ooo00..cenggitue erk?
          thanx mi..

          // perlu bawakan usul nie ke pihak atasan... heheh
          kalo diluluskan.. leh ah pegi...

          Comment


          • #6
            Re: Percutian di Tasik Kenyir

            pergilah..... kalau tidak kau akan menyesal...

            satu lagi... tak der ombak tsunami

            p/s : mi kalu bercuti mmg guna perkhidmatan rumah persekutuan nih...
            tahun ni nak pegi langkawi lagi sekali.... nak shopping
            Last edited by salmy; 21-03-05, 01:14 PM.

            Comment


            • #7
              Re: Percutian di Tasik Kenyir

              rumah persekutuan ? takde bilik je ke? kalau norf gi dgn hubby... 2 org je... kalau dapat banglo.... ngeri la....

              Comment


              • #8
                Re: Percutian di Tasik Kenyir

                Originally posted by norf
                rumah persekutuan ? takde bilik je ke? kalau norf gi dgn hubby... 2 org je... kalau dapat banglo.... ngeri la....
                ada... kalu mcm mi kan..
                masa mi gi cuti2 malaysia kat langkawikan....
                mi amik suite... kat Holiday Villa... baru RM70 semlm... bilik yg harganya RM4++ tuh... mmg murah ....

                pergilah norf.... tapi ingat,.... hanya utk kakitgn kerajaan..
                yg bukan... gi ler ikut pakej sykt masing2

                Comment


                • #9
                  Re: Percutian di Tasik Kenyir

                  aku org tengganu pon tak sempat lagi merasa keindahan tasik kenyir tu..
                  tahun lepas ingat nak meeting kat situ, alih2 musim hujan tak jadi plak..
                  next meeting 11 April ni nak wat kat sana la...emhh...buleh ajak mak sekali....

                  tima kaseh pada mi sbb tabik spring org terengganu..
                  hidup TERENGGANU KITER................

                  Comment


                  • #10
                    Re: Percutian di Tasik Kenyir

                    aik.. kami org luar dah sampai...
                    awat ko tak pi lagi fusheng

                    hargailah apa yg kita ada sementara kita masih ada sebelum kita tiada...

                    mi suka ngan kopok leko...

                    tapikan slm tabik spring tuh mi nak tanya skit....

                    errrrr masa pi ke kuala brang tu kan.. mi singgah kat satu kedai beli barangan makan.. stok utk 'chip munk' mi yg 6 org tuh...

                    mi mmg pakai gaya nak advanture lar... jeans, blouse, tudung, snickers, topi dan kaca mata hitam...
                    tapi org kat kedai tuh dok pandang mi atas bawah..
                    mi rasa 'semacam' pulak....
                    yer laer.. terasa plk kita ni mcm ada yg tak kena...

                    kenapa agaknyer yer....

                    Comment


                    • #11
                      Re: Percutian di Tasik Kenyir

                      mungkin sebab cun sangat kot

                      tasik kenyir tak penah pegi pon
                      tapi ramai yg kata tempat tuh lawa

                      Comment


                      • #12
                        Re: Percutian di Tasik Kenyir


                        heheheh.. tu belum lagi mi pakai CL colored lagi tuh...
                        mau terbeliak mata pak cik pak cik kat situ

                        green...
                        mmg best.. pergilah... kalau tidak.... kau akan menyesal...

                        Comment


                        • #13
                          Re: Percutian di Tasik Kenyir

                          mie: tader ke gambar2 yang menarik maser gi tasik Kenyir?? leh la kongsi............... elena penah pegi dulu.lama dah..maser lawatan sekolah dolu2....tapi ,maser tuh maybe tak secantik skang nih kan!,,..teringin gak nak pi saner bercuti bersama family.......

                          Comment


                          • #14
                            Re: Percutian di Tasik Kenyir



                            ada... tapi gambor family lar.. ada kat umah kakak...
                            mi rasa tak sedap plk nak tayang kat sini..
                            lagi pon aksi kami mmg 'nakal'
                            so just for our family eyes only

                            tapi kenyir mmg lawor elena... pergilah... kalu tak kau akan menyesal

                            Comment


                            • #15
                              Re: Percutian di Tasik Kenyir

                              there is so many thing you can do at tasik kenyir.........

                              sapa-sapa yang mampu boleh la masuk hotel yang 4@5 star kat situ, panama ke ntah.........tapi tu tak best.....

                              kalu nak best, cari 7-10, sewa bot penambang, pi 2malam 3 hari, pi kat lubuk masuk negeri pahang, mancing ikang best giler wooooooo.......pastu gok waktu malamg tu, kalu hok puang tu, pakat tido kat bawah la, hok geng laki pulok, tido tikat atas kelih terus ke langit........kalu setkat gi tido kat hotel dok class, kat umag pung boleh tido atas tilam

                              plan bawak gi masuk sungai kat pulau di nung, paking tepi, boleh camping, buat jungle tracking ke, nak ngail ke tapi kena g hok tepat ada lubuk ikang lagi best.......

                              bot nambang tu pulok boleh muat sapai 10-12 org besor, 2 tingkat, siap ada dapur ngan toilet lagi, nok mandi terjun tasik la........tepat tido, mana-mana boleh tido........die dok parking tengah tasik, dak yah bimbe......insyaAllah selamat, saya doh 4@5 kali dah gi naik bot nambang jer........tapi sekarang lama doh dok g adela kat-kat 5@6@7 tahun doh......

                              tapi hok penting skali, memang best g kenyir, sunyi, tapi bising dengan bunyi alam semulajadi

                              Comment

                              Working...
                              X