Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

    selalu korang2 ni yang dah pn berkahwin bagi ape ye masa bertunang untuk pasangan lelaki n pempuan.....bg la cadangan....jnji low budget!!huhuu

  • #2
    Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

    bukan da byk ke tred cani

    nk low bajet n common
    time tunang org salu bg barang makan je
    buah, pulut kuning, kek, ceklat
    pastu kain nikah

    Comment


    • #3
      Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

      bertunang biasanya tak beri hantaran yg hebat2. biasanya barang berupa makanan je la. Buahan/kek/manisan/biskut.

      Bergantung berapa lama tunang, kalau lepas tunang, esok lusa nikah, ada yg terus bagi hantaran sekaligus. Kalau tunang lebih setahun, jgn le bagi hantaran mahal2, tak berbaloi


      *lupa, en meor pun cakap yg sama, saya tambah sikit2
      Last edited by Atmi_Raniya; 11-01-11, 01:37 PM.

      Comment


      • #4
        Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

        masa aku simple gila...

        3 balas 5

        dia bagi: coklat, cup cake, buah
        aku bagi : coklat, cup cake, buah, kuih raya (tunang masa raya), biskut fames ames..

        dc7563f80aaf0f3e9f657e46133f423d.jpg

        yang merah, aku bagi dia..
        yang kuning, dia bagi aku

        Comment


        • #5
          Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

          tgk gengel nye hantaran
          tros aku teringat list hantaran tunang aku yg still ada kat dlm hp ni masa planning dulu

          dulu aku kasi
          1. 7 face towel jahit nama kitorang (7 family members)
          2. kain nak buat baju nikah
          3. cincin
          4. dodol home-made
          5. sirih junjung
          6. ferrero rocher + sparkling juice
          7. towel selamat bertunang (lasminit ni. tu sbb tiba2 ada kaler pepel )
          8. buah2an
          9.kek

          sampingan
          tepak sirih (adat)

          sume buat sendiri ni jgn memain
          sesape nak tempah bole la

          gamba:
          Spoiler:


          Last edited by CupidOfLuv; 15-01-11, 08:48 AM. Reason: img besar, boh dalam spoiler

          Comment


          • #6
            Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

            nice jugak cdgn korang...tp ade x lau hantaran 1 balas 3??ermm...pelik x??

            Comment


            • #7
              Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

              1 balas 1 pun tak pe..takde org kesah..ada apa ngan number..hikhik

              Comment


              • #8
                Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

                1 bls 1...??aikk..ape je brg tu????cincin???

                Comment


                • #9
                  Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

                  ala, nak tunang je, kalau nikah lain cerita. Nak save bujet, tepak sirih, cincin dan satu manisan cukup la, abih2 tak sampai pun RM 100 (tak termasuk cincin)


                  * wow, en meor punya hantaran, bukan main (bagi pihak laki) berapa bajet tu?
                  Last edited by Atmi_Raniya; 11-01-11, 02:31 PM.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

                    cincin
                    buah
                    cupcake

                    vs

                    kain baju melayu
                    sejadah
                    songkok
                    buah
                    kek

                    Comment


                    • #11
                      Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

                      haa aku pun yg simple2.. makanan je sume...
                      aku pun gubah sendiri gak tu...
                      main buat je la.. hahaha

                      Comment


                      • #12
                        Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

                        1.kemeja+slack+tie
                        2.baju melayu putih+sampin+buku (about marriage la)
                        3.songkok+sejadah
                        4.buah
                        5.cake
                        6.halwa
                        7.chocolate
                        8.strawberry cheese tart
                        9.pastry buah

                        *tepak sirih

                        vs

                        1.cincin
                        2.telekung+sejadah
                        3.kain pasang untuk nikah+buku
                        4.buah
                        5.chocolate
                        6.cake
                        7.sirih junjung

                        *tepak sirih

                        Comment


                        • #13
                          Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

                          hantaran lain cerita....saport rombongan pon kena fikir gak...

                          Comment


                          • #14
                            Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

                            wah! gambar2 yg korang tepek2 tu cam meriah benar, ni dah macam hantaran kawin. tak sangka eh, tunang pun meriah gitu, kalau kawin lagi la gah

                            Comment


                            • #15
                              Re: Barang untuk hantaran pertunangan lelaki dan wanita

                              selalunya oang kata hantaran tunang nih barang yang manis2 .. .
                              macam manisan, coklat .. .
                              buat tanda manisnya kehidupan bakal pengantin . ...

                              pakcik aku tunang kat kelantan, bagi susu pekat dengan gula lagi . ..

                              aku dulu tunang 5 balas 7 ...
                              selain manisan, biarla hantaran tuh bleh pakai time nikah nanti . ..
                              contoh samping ke, kain baju melayu/kurung untuk nikah ke . ...

                              Comment

                              Working...
                              X