Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Uri Bayi

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Re: Uri Bayi

    Originally posted by Gripen View Post
    Same goes for breast feeding. Aku pelik orang kampung pun dah fell for the gimmick and con of pharmaceutical giants and though their "agents" i.e kementerian kesihatan distributing baby formula instead of promoting breast
    milk.
    yang ni aku tak setuju... nurse marah tau kalo suap susu formula kat baby.. aku ibu yg gagal utk bf anak sebab anak aku refuse direct feeding.. apak dia dah sound kot awal2 hahaha kidding..

    gigih aku pam.. masa kat spital. disebabkan kekurangan susu, aku sembunyi2 susukan ayyan dengan cawan, guna susu anmum.. ohooo kena marah ok... tapi sebab derang pun takleh wat apa ayyan sangat refuse utk df...

    skang ni, kat spital rakan bayi, 1st hour tu dia dah letak kat atas badan mummy utk skin to skin sambil bf.. so aku tatau tang mana yg ko kata KK distributing baby formula.. mebi spital bukan rakan bayi kot.. leh gitau mana spital?

    eh da lari topik huhuhu....

    Comment


    • #32
      Re: Uri Bayi

      Originally posted by Gripen View Post
      banyak kelebihan kalau uri lambat dipotong dan bukan dipotong terus lepas bayi lahir, sebaik2nya 2 jam sampai uri jadi putih naturally sbb darah dah habis xfer kat bayi, dan dalam darah mcm2 antibodi nutisi yg takde dalam supplements ke vaccination.

      Orang kita kena didedahkan dengan fakta ini dan jangan ikut telunjuk doktor sahaja.
      .
      2 jam? ish.. tau tak la boleh ke tahan ibu tu selama 2 jam utk 'diproses', pastu lagi lama uri dikeluarkan dari rahim ibu, lagi la terdedah

      kpd risiko jangkitan yg akibatkn pendarahan. sbb tu sebaik saja bayi keluar, terus potong tali pusat dan doktor akan terus secepat mungkin

      tekan2 perut tu utk keluarkan uri. baru la kurang sakit tu. ok sesapa boleh buka tread ni yg # 2 kalau nak. tq

      Comment

      Working...
      X