Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Fesyen utk awal 30an

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Fesyen utk awal 30an

    Saya seorg ibu kpd seorg anak....sy nak tanya fesyen camne yg paling sesuai utk umo dan status seperti sy.

    Sy teringin utk bergaya tp kadang2 sy terpikir fesyen sy mcm kebudak2kan sgt....pilih punya pilih baju terpilih cam baju org tua plak. Kalau berjalan ngan suami sy nampak mcm terlalu tua. Bila jejalan ngan famili sy nampak cam bibik jer.

    Bleh tak sahabat2 kat sini suggest kpd sy fesyen camne yg sesuai n uptodate utk sy.

    Ape yg sy nak kekalkan bila sy berfesyen adalah bertudung n menutup aurat. Bertudung pun yg sy tahu pin kanan n pin kiri jer...fesyen lain tak tahu.

    Berat bdn sy dlm 67kg...sy nampak tak terlalu kurus n tak terlalu gemuk sbb sy agak tinggi. Sy bukanlah seorg yg cerah,kelemahan sy ade lemak kat perut(susah la nak kempis lepas bersalin). Kalau bleh fesyen tu mestilah menutup kelemahan yg sy ade.

    Bleh tak bg tip fesyen camne bleh buat sy nampak anggun???

  • #2
    Re: Fesyen utk awal 30an

    takle nak imagine sangat akak cemana
    tapi.. ble la nak advise in general...

    akak pakai baju cemana yg sebabkan nampak mcm orang tua? ble describe?
    lg 1, pakai make up tak?

    the way ur wearing & make up can portray ur real age..
    how to hide it? same method, dengan cara pemakaian & make up jugak boleh sembunyikan ketuaan

    make up.. jangan rona yg terlalu terang.. kalo orang muda mmg la cun
    kalo dah berusia, selain menampakkan garang, nampak lebih tua dr usia
    pakai make up kale˛ yg lembut..

    pakaian, jgn segan nak try yg orang muda dok pakai..
    tapi jangan la over sangat..
    yg sampai pakai skirt pendek pastu jeans kat luar tu tak sesuai kot dgn umo awal 30-an .. hehe
    tu dah over funky namanya..

    camni ha... tak sesuai



    ni ada sample pakaian yg tak overdress
    tayah la follow sampai ke kasut, spekmata, anting˛ & handbag tu kalo tak berminat
    amek pemakaian tu jek



    Last edited by CupidOfLuv; 03-11-09, 10:45 AM.

    Comment


    • #3
      Re: Fesyen utk awal 30an

      cuba letak gambar satu kt sini.. senang pakar fesyen kita - saudara manjacat utk mencadangkan fesyen yg sesuai utk puan.

      Comment


      • #4
        Re: Fesyen utk awal 30an

        Cantik gak kan cupid...

        Fesyen baju camtu nak cari kat mana erkk...
        Kat pandan indah nie bnyk baju budak2 4 seringget jer..

        Kadang2 pattern dah cantik tp fabrik plak keras...susahlaa
        Memang la klau org yg jenis berperut nie kena pakai baju yg ade tali2 kat perut kalau tak pun yg kedut2 atau cover perut ngan belt...tul tak?

        Comment


        • #5
          Re: Fesyen utk awal 30an

          bazooka....read more fashion magazine..ada bnyk info dalam tu pasal tips2 memilih pakaian mengikut size badan ke..saiz perut ke..etc2.. watever it is..try pakai baju yg selesa dgn diri bazooka...klu x comfort..si2 je la baju tu..
          pasal tudung...aku tgk skrg dah mcm2 jenis fesyen leh wat.. dan nampak cun

          saje tempek satu

          Comment


          • #6
            Re: Fesyen utk awal 30an

            haaa.. cantek kalo kena gaya

            kalo utk org berperut ni,
            carik corak yg ble aleh perhatian orang ke arah memandang pewot
            orang sebut as shift attraction & attention

            contoh, macam baju kuning yg cupid attach tu
            corak dia lebih menumpu ke kaki baju ..
            atau cari baju yang heavy corak dekat tangan, dada,
            dll as long as bukan dekat perut

            even gamba yg baju soft pink tu..
            ikatan reben dekat perut tu sebenarnya one of attraction..
            kalo tinggi lampai w/pon berperut, rasanya xda masalah sangat
            tp kalo rendah, riben tu akan menjadi attraction point jugak la.. huhu

            lagi satu utk shift attraction orang supaya tak pandang perut, tudung ..
            tapi kena pandai bergaya dengan tudung la..

            Comment

            Working...
            X