Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

cara pemakaian selendang?

Page Title Module
Move Remove Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • cara pemakaian selendang?

    sapa sini boleh bagi cara cara pakai selendang kat kepala tu?
    yang mcm org pakai sekarang
    sbb esok aku ada wedding event , teringin pakai plak selendang

    tapi aku taknak pakai yang terdedah belakang, aku nak pakai yang tutup belakang sekali

    dah cari kat gugel, tapi semua nye aku tak paham cara nak pakainye. dah try tapi failed.

    tengok minah ni pakai gile snggggg



    sesapa dpt share, tolong ye

  • #2
    Re: cara pemakaian selendang?

    mcm senang gle tahap cipan je die pakai yot. haha. try tak jadi ke?
    yg penting tu lilitan die kne ketat n kemas la.

    kalau myself, tak pakai cam minah ni kot. pasal pendek sgt.

    Comment


    • #3
      Re: cara pemakaian selendang?

      skrg byk jenis dah selendang ada yot
      ko nak pakai selendang yg panjang tapi kecik tu ke
      yg panjang dan lebar tuh...

      Comment


      • #4
        Re: cara pemakaian selendang?

        yg tu mmg senang gile yot.
        ko takleh ikut ke?

        Comment


        • #5
          Re: cara pemakaian selendang?

          ye aku nak pakai yang panjang dan kecik tu la. plain hitam atau coklet. apesal susah sgt duh.

          aku boleh je ikotttt tapi belakang tak jadi. belakang tu mst mcm lilit sekali dgn leher2. so belakang mcm takde kain

          lagik satu



          ok ni mmg sng tapi kenapa belakang aku tak jadi tiga segi hah
          Last edited by Donutella; 18-07-09, 11:53 PM.

          Comment


          • #6
            Re: cara pemakaian selendang?

            baik ko pakai tudung bawal teruslah yot...klu nk sgt segi tiga kt blkg.

            Comment


            • #7
              Re: cara pemakaian selendang?

              aku pun tengah belajar cara-cara melilit selendang ni..best tengok cara-cara diorang ni lilit selendang..

              Comment


              • #8
                Re: cara pemakaian selendang?

                aku pnya style takde seigitiga kat blkg.. sbb nak konsentret tutup depan. ahaha..

                selendang rm10 yg stretchable tuh.. 1 pin je pkai. pin kat ending. masa lilit tu tak pin sana sini pun. ngee..

                .
                Last edited by chunli; 24-07-09, 05:13 PM. Reason: saje suke2

                Comment


                • #9
                  Re: cara pemakaian selendang?

                  x best klu blkg tu terlopong je dik lili...
                  itu yg jadi mls nk selendang2 ni.

                  Comment


                  • #10
                    Re: cara pemakaian selendang?

                    ntah.. pakai cmtu rase ok je.. yg pnting kat dpn.. hee..

                    Spoiler:


                    mase dah tamat



                    .
                    Last edited by chunli; 24-07-09, 08:56 PM. Reason: gmbo?

                    Comment


                    • #11
                      Re: cara pemakaian selendang?

                      Owh lately aku pun mcm berminat jgk nak belajar pakai selendang ...
                      ha' pakai simpleČ sudah


                      .

                      Comment


                      • #12
                        Re: cara pemakaian selendang?

                        aku tak pakai di kepala..
                        aku pakai di pinggang macam lelaki hindustan dalam filem..

                        Comment


                        • #13
                          Re: cara pemakaian selendang?

                          Meh laa aku share sket...
                          Nih apa yg aku penah jumpa...

                          aku copypaste dari sini


                          -----------------------------------

                          Cara memakai selendang@shawl

                          ** Contoh kat bawah ialah dengan menggunakan 'shawl corak'



                          1. Pinkan macam pakai tudung biasa.
                          Pastikan sebelah panjang, sebelah lagi pendek.
                          Yaya biasa buat sebelah kanan pendek betul.
                          2. Tarik sebelah yang panjang ke kanan dan mula lilit pada kepala.
                          Tarik kemas2 hingga ke sebelah kiri.





                          3. Pin atau selit hujung tudung@shawl tadi kat bawah dagu.
                          Kalau nak lebih kemas pin dengan peniti pada atas kepala.
                          Betul2kan bahagian yang pendek tadi dan pinkan kemas2 kat atas bahu.
                          Pastikan nampak cantik dan elok je terletak.
                          4. Bahagian belakang tudung@shawl



                          ----------------------------------------------------



                          **Ni contoh pakai dengan menggunakan shawl Jorjet.



                          ** Cara pakai yang sama seperti contoh yang sebelum ni.
                          ** Ni contoh shawl jorjet dan shawl ni lebih panjang dari
                          shawl corak kat atas.




                          ** Kaedah melilit yang sama




                          ** Sama je kan?? Senang je....



                          ----------------------------------------



                          Cara memakai selendang@shawl menjadi tudung

                          ** Tak kesah apa2 shawl pun, kecuali yang lembut sangat tu.
                          ** Nak lagi kemas & cantik spray dulu dengan 'Fabric Starch' ok!!



                          1. Lipatkan shawl menjadi segitiga di bahagian hujung.
                          2. Pakai macam pakai tudung biasa.
                          Bahagian yang pendek tu biarkan sependek-pendeknya.




                          3. Tarik shawl yang panjang tu ke atas kepala sambil lilit dengan kemas.
                          4. Ulang tarik shawl tadi dan lilit sekali lagi.
                          Pin atau selitkan hujung shawl tadi kat bawah dagu.



                          5. Kemas2kan shawl yang da siap dia pakai.
                          Shawl ni akan jadi sangat pendek pada bahagian depan.
                          6. Contoh shawl pada pandangan belakang.


                          Shawl ni juga boleh dipakai menjadi seperti shawl biasa.
                          Senang bukan nak pakai shawl??



                          Selamat mencuba..

                          -----------------------------------------------------------

                          Style aku pakai, mcm shawl jojet tu..
                          aku pakai ngan anak tudung yang awning keras..
                          tp aku tak selit bawah dagu..
                          aku pin kat atas kepala ngan kiri kanan bahu..
                          memang labuh tutup dada gak ah..
                          nnt lah aku korek2 gambar kalo ada mana ntah..

                          Comment


                          • #14
                            Re: cara pemakaian selendang?

                            waaaaaaaaaahh..bestnya.

                            thank puan panavia.

                            Comment


                            • #15
                              Re: cara pemakaian selendang?

                              Originally posted by paNavia View Post
                              Cara memakai selendang@shawl menjadi tudung

                              ** Tak kesah apa2 shawl pun, kecuali yang lembut sangat tu.
                              ** Nak lagi kemas & cantik spray dulu dengan 'Fabric Starch' ok!!




                              nice kak nana.. i loike..

                              btw, me nak pakai yg camne, depan nye tidak bolat kerane wajahku sudey bolat nnt bertambah bolat.. muehehehehehheeee

                              ske.. ske.. tp kan.. shawl camni byk sgt yg menarek tp tak reti nak pakai.., hopefully pas ade nyeeee cara2 ni bleh la try i loike... muahahhaa..

                              btw, mane nak carik fabric strach itew?

                              Comment

                              Working...
                              X