Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Baju ke Annual Dinner.

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Baju ke Annual Dinner.

    Baju yang paling sesuai untuk ke annual dinner adalah baju yang boleh meregang & tak nampak perut boroi kalo terlebih makan.
    Kalo kes kontrol makan, boleh pakai yang seksi sket, tunjuk pusat pun takpe.
    Kalo ada tema, ikutla tema & terma.

    Comment


    • #17
      Re: Baju ke Annual Dinner.

      kalau company aku annual dinner takde orang pakai baju kurung...kapir quraisy
      sungguh!

      selalu ada thema...biasanya orang pakai evening dress la...yang bertudung pakai
      dress labuh pastu tudung style cam scarf..leher cover gak aku tengok heheh
      yang tak pakai tudung lagi senang nak berfesyen time ni la masing2 tunjuk body,
      paha,dada semua huhuhu...ni company aku laaaaaaaaa

      Comment


      • #18
        Re: Baju ke Annual Dinner.

        Originally posted by SMaCK View Post
        pakai baju kelawar....kalau boleh pakai yg bunga dia besar skit...dapat 'menarik' orang ramai

        kalau aku, ikut kesesuaian majlis tu sendiri...tgk majlis tu dihadiri golongan yg cam ner...aku suka perempuan melayu berbaju kurung.
        Originally posted by zantedeschia View Post
        kalau company aku annual dinner takde orang pakai baju kurung...kapir quraisy
        sungguh!

        selalu ada thema...biasanya orang pakai evening dress la...yang bertudung pakai
        dress labuh pastu tudung style cam scarf..leher cover gak aku tengok heheh
        yang tak pakai tudung lagi senang nak berfesyen time ni la masing2 tunjuk body,
        paha,dada semua huhuhu...ni company aku laaaaaaaaa


        company aku,,, ada jugak yang pakai evening dress,,,, macam-macam ragam lah kan,,, so tahun ni aku nak lain sikit lah..... aku ni pakai tudung.
        tema,,, petang ni baru lah nak meeting dengan ajk-ajk dinner tu... dan ni ann dinner yang ke 20 tahun...

        Comment


        • #19
          Re: Baju ke Annual Dinner.

          Originally posted by treec00l View Post
          pakai seksi2, baru byk mate yg juling

          pakai seksi kan,,, terjojol mata bos jepun aku tu...

          Comment


          • #20
            Re: Baju ke Annual Dinner.

            opis aku paling best...tak de diner diner ni....company kecik la katakan....
            tak yah pikir nak pakai baju apa semua ni...

            ko tgk theme la, kang bgtau baru kitaorg buat sugestion, pas tu ko buh sekali detail ko, apa yg ok apa yg tak ok

            Comment


            • #21
              Re: Baju ke Annual Dinner.

              skrg kan femes maxi dress yg labuh smpi tumit tu...
              pakai cardigan kt atas pastu pakai tudung..

              cantik gak tu...

              Comment


              • #22
                Re: Baju ke Annual Dinner.

                aku rasa best juga kerja gak opis kecik-kecik ni,,, tak pening kepala kan.
                kerja dengan ramai staf ni sakit jiwa...

                Comment


                • #23
                  Re: Baju ke Annual Dinner.

                  ko kata petang ni meeting ngn ajk annual dinner
                  so apa temanya?

                  da tau tema, baru ble sajes nak pakai apa..
                  xle la main bedal jek sajes.. heh

                  Comment


                  • #24
                    Re: Baju ke Annual Dinner.

                    Originally posted by CupidOfLuv View Post
                    da tau tema, baru ble sajes nak pakai apa..
                    xle la main bedal jek sajes.. heh
                    haaa tu la macam aku cakap tadi...kita orang kalau ada tema pun yang mana2
                    pelik tu ,to be on the safe side pakai evening dress je la

                    kalau tak nak pun tgk style2 norjuma pakai cun gak untuk yang bertudung cuma
                    ongkosnya tinggi sikit la ...banyak je kedai kat kl untuk sewa baju2 camni
                    apa susah pi je la tengok yang mana berkenan di hati

                    Comment


                    • #25
                      Re: Baju ke Annual Dinner.

                      bleh ek sewa baju for special occasion??? aku ingat pengantin je leh sewa baju.. baru tau ne..

                      Comment


                      • #26
                        Re: Baju ke Annual Dinner.

                        org keje gomen neh dinner dgn menteri pun pakai jek baju kurung, senang, hehe...
                        selalu ada tema la, tema pun balik2 yg tu, lelaki kalo tak baju batik, lounge suit...
                        pompuan laks asal yg supan, masa pengarah aku dulu cina, dia pakai dress itam lip lap & clutch, lawo tu...

                        aku pun penah dgr ada bley pinjam...
                        aku nengok kat nichi pun ada jual dress, kalo nak canggih leh tepek manik ke labuci sendirik kalo nak bg meriah...

                        hnnn, x reti lak... aku biasa pakai bj kurung/kebaya jek...
                        accessorize sumer lip lap lar termasuk clutch...
                        tp bila makan lampu pun malap, tak nampak dah sumer tu, huhu...

                        Comment


                        • #27
                          Re: Baju ke Annual Dinner.

                          baju leh lah sewa... pergi kat butik2 yang buat design baju tu diorang bagi sewa..... dekat shah alam di masalam ada 2/3 butik bagi sewa baju cantik2... tapi mahallah.... tengok jenis kain.....

                          Comment


                          • #28
                            Re: Baju ke Annual Dinner.

                            Originally posted by LisaAlinda View Post
                            opis aku paling best...tak de diner diner ni....company kecik la katakan....
                            tak yah pikir nak pakai baju apa semua ni...

                            ko tgk theme la, kang bgtau baru kitaorg buat sugestion, pas tu ko buh sekali detail ko, apa yg ok apa yg tak ok

                            theme nyer ialah "dulu dan kini"....
                            fesyen apa yang sesuai????
                            company aku tak lah besar tapi tengah gawat-gawat ni
                            nak jugak buat annual dinner....

                            Comment


                            • #29
                              Re: Baju ke Annual Dinner.

                              oooo ko boleh cari baju pesen retro n moden...
                              kiranya something dr zaman dulu n ada sentuhan modern
                              cthla...baju dress ala2 70 an..ko bawa dgn oversize clutch (stail la)...meluas la theme ko ni...

                              Comment


                              • #30
                                Re: Baju ke Annual Dinner.

                                kebaya?
                                musti chantek...

                                Comment

                                Working...
                                X