Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

jom share pngalaman guna produk wajah

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • jom share pngalaman guna produk wajah

    still skUNg i xpernah jumper produk kulit wajah yang betul2 sesuai for my skin dr yg termurah sampai lah termahal now t pkai CNI.....bUT Still same jer....anyway i xder masalah kulit berjerawat but kulit muke i ni cepat gelap n tak leh nak pkai mekap coz cepat tanggal.......korg ade suggestion tak utk produk lain selain:
    NATASHA, DE BELLA, DE PUTIH, OLAY,CLEAN & CLEAR, SHADIRA, LOREAL,CNI,GARNIER

  • #2
    Re: jom share pngalaman guna produk wajah

    kulit muka aku jenis takde masalah..tapi tk semestinya boleh pakai apa2 pun.
    sbb sesetgh produk lgsg tak memberi kesan pada aku..

    skrg tgh pakai nutri metic(apricot)..dh 2thn kot...rasanya dh nak imune.
    duk pening nk continue dgn brand apa plak lps ni...

    ingat nk try bio essence atau salah satu skincare cosway...

    ari tu ingat nk tukar pda garnier tpi takde kesan pun bila pakai cleanser nya.
    so, kensel lah...


    biela..klu cpt gelap..pakailah sun block atau pelembap yg ada spf tu..

    Comment


    • #3
      Re: jom share pngalaman guna produk wajah

      pergh banyak kali gile ko tukar product

      Comment


      • #4
        Re: jom share pngalaman guna produk wajah

        Originally posted by iemma View Post
        pergh banyak kali gile ko tukar product
        aku ke ko tanya?

        mmglah...paling lama bertahan pun 4thn...

        dh mcm2 aku try..

        natasya,shurah,safi,sk2,biomedic,celex-c,citra ayu..produk2 dlm majalah mingguan wanita tu...

        kulit aku mmg mcm ni..bila aku rase dh nk imune..aku kena tukar produk lain....

        Comment


        • #5
          Re: jom share pngalaman guna produk wajah

          pakai je neutrogena fine fairness tu punya rangkaian.

          aku pakai bedak bayi pureen je. muka dan badan

          Comment


          • #6
            Re: jom share pngalaman guna produk wajah

            Pakai produk D'Navechee..D~HAns..

            Comment


            • #7
              Re: jom share pngalaman guna produk wajah

              hr tu gune Biotherm. tetibe jerawat cam naik dgn byk.. merah2 & kekecit.. kat pipi..

              then kebtolan cleanser da abeh so g Watson jupe la Biore yg baru. Yg memcm kaler utk memcm jenis kulit.

              so me try yg Biore kaler merah Biore Facial-Fit Expert - Acne & Oil Care, memula pakai muke rse kejung hehe. pestu tetibe jerawat sme jd kering pestu da stop. kalo ada pong parut aje la. trasa sgt la puas hati. kalo jerawat kuar pong cpt je mati best nye rase. hehehe.

              price pong murah, kalo yg pendek..erk..kecit tu dlm RM5+ aje.

              .
              Last edited by nana; 21-10-08, 12:18 PM.

              Comment


              • #8
                Re: jom share pngalaman guna produk wajah

                I have been dealing with acne problems since I was a 17.....
                mcm2 produk pakai....

                last2 ngam ngan Olay.....jerawat makin kurang.......lani tinggal parut2 jer....and kalu naik pon masa peyod jer.....

                pastu skang tukar ngan Body Shop lak...yg ada Vitamin E...ngam la jugak....tp mosturizer still pakai Olay Total Effects la... lalhamdulillah...kulit ni tak macam dulu...dulu2 mmg malu nak jumper sesapa...sebab mmg jerawat teruk....besar2...byk tu...ingatkan tak kawen dah.... ....

                Comment


                • #9
                  Re: jom share pngalaman guna produk wajah

                  Originally posted by teruteru_bozu View Post
                  aku ke ko tanya?

                  mmglah...paling lama bertahan pun 4thn...

                  dh mcm2 aku try..

                  natasya,shurah,safi,sk2,biomedic,celex-c,citra ayu..produk2 dlm majalah mingguan wanita tu...

                  kulit aku mmg mcm ni..bila aku rase dh nk imune..aku kena tukar produk lain....
                  bukan ko ler teru teru~
                  ------

                  kt pembukak topic

                  nway..

                  probably masalah dr dlam ker..sbb kulit tak de problem cepat nmpk kusam tuh

                  stick to 1 product dan cube la mkn vitamins or supplement yg khas utk kulit cari kt farmasi mesti ade punya

                  Comment


                  • #10
                    Re: jom share pngalaman guna produk wajah

                    Originally posted by iemma View Post
                    bukan ko ler teru teru~
                    ------

                    kt pembukak topic

                    nway..

                    probably masalah dr dlam ker..sbb kulit tak de problem cepat nmpk kusam tuh

                    stick to 1 product dan cube la mkn vitamins or supplement yg khas utk kulit cari kt farmasi mesti ade punya
                    I rse u btul lah emma mmg kulit i kusam....mybe sbb dlmn.......i tkr produk sbb semua produk xder effect lgsg.....sme saja.....tp DE'PUTIH mmg pedih....kesan dy amat menyakitkan. tp lepas tu balik pada yg asal....
                    tp emma which one vitamin yg i should try. kalu ade suggest kan lah.

                    Comment


                    • #11
                      Re: jom share pngalaman guna produk wajah

                      dengar cakap erfi..DN hans..

                      rasa muda kelihatan muda dan jadi muda..

                      serius produk ni mmg super laa..ko cuba la try..

                      aku makan nu age produk DCL..

                      Comment


                      • #12
                        Re: jom share pngalaman guna produk wajah

                        masalah kulit nih kita kena carik punca... aku pun x pandai sgt...

                        tp kalo masalah kulit cepat gelap tu, aku dulu pun ada masalah yg sama...
                        kulit kita gelap sbb UVB ray dr matahari...
                        UVA pulak menyebabkan penuaan... tu yg aku dpt tau dr demo produk sun screen...
                        leh baca sini jugak http://en.wikipedia.org/wiki/Ultraviolet

                        jadik nak tanak, kena pakai sun screen dgn SPF (sun protection factor) yg seswai...
                        kalo kulit kita amik masa 15 minit utk terbakar bwh matahari, sun screen dgn spf 10 akan melindungi kulit selama 10 kali ganda, so 15 x 10 = 150 minit...
                        wbgpun, tgk jenis kulit & byk mana kita pakai sun screen tu...
                        pengeluar sun screen nih dia test dgn tepek produk byk2, tu yg kadang wpun kita dah pakai sun screen tetap jugak gelap...
                        & satu lg kena rajin reapply sun screen nih & pakai sejam sblom dok bwh matahari...

                        aku kalo jumpa kolam renang ke, ada can snorkeling ke, aku mmg x tolak...
                        pakai la sun screen tp bila dah basah nak reapply camner kan?..
                        jadiknya itam legam siap berbelang bak harimau, har har...
                        tp x kesah, asal hepi... kalo org tanya ckp la gi vacation, hehe...

                        & bila balik tu aku sakan la baiki kulit... cleanse, exfoliate, mask, tone, moisturise, etc...
                        specially produk yg mencerahkan nih...
                        plg aku trust dulu adalah biofair, tp skrg dia dah tukar formula, aku dah berenti pakai sbb naik blemish...
                        dlm masa 2 minggu kulit leh recover...

                        aku mmg elak produk yg menggelupaskan kulit...
                        x baik utk kesehatan kulit anda...
                        satu lg, diet kene seimbang, tido & minum air yg cukup...
                        masa tido la proses renewal kulit, air utk melembab & flush out toxins...

                        kalo mekap senang tanggal tu, sila ke thread 'gambo mekap anda'...
                        situ ada byk share produk & pendapat camner nak mekap tahan lama...
                        Last edited by Byha; 21-10-08, 05:32 PM.

                        Comment


                        • #13
                          Re: jom share pngalaman guna produk wajah

                          betul gak tu..kdg2 muka ni bukan sbb skincare or make up je..

                          dalaman tu penting gak...kena mkn vitamin or minuman2 colagen smua.

                          itu smua leh membuatkan kulit nampak sihat gak..

                          Comment


                          • #14
                            Re: jom share pngalaman guna produk wajah

                            korg ade suggestion tak utk produk lain selain:
                            NATASHA, DE BELLA, DE PUTIH, OLAY,CLEAN & CLEAR, SHADIRA, LOREAL,CNI,GARNIER
                            wuiii byk gile.. biela try semua tu ke?

                            saye pkai sabun papaya <RM15 ..

                            pengalaman... buat utk cuci muke je.. takot nk pkai produk mcm2 ni sbb byk chemical.. tp mcm la sabun papaya takde chemical lansung.. lg satu tak sanggup perabih duit bli set facial .. dan pastu saye tak cukup disiplin nak pkai tetiap ari ikot waktu. ni saye la.

                            satu hari sekali cuci.. kalo rajin 2 kali.. kadang2 sehari tak cuci lansung.. basuh ngan air je. mekap mmg tak pakai.

                            tp penah bace, skrg ni product cerahkan kulit byk yg wat kulit mengelupas..jd makin nipis pastu kalo sokmo kene radiasi UV.. kulit cepat tebaka.. juga berisiko utk dpt kanser kulit.. so hati2 la pkai produk memuteh kan wajah ini..

                            jd ntah le. tak kire la ape product pon.. ade pro cons.. pendek kata pkai la sunscreen waktu nk kluar.. bila basuh muka/amek wudhu, biar air kat muka kering snirik.. dan dan dan dann.. aku ckp byk je..kulit muke sniri pon tak jage jugak.

                            .
                            Last edited by chunli; 22-10-08, 06:44 AM. Reason: lupe nak tambah pngalaman

                            Comment


                            • #15
                              Re: jom share pngalaman guna produk wajah

                              Originally posted by chunli View Post
                              wuiii byk gile.. biela try semua tu ke?

                              saye pkai sabun papaya <RM15 ..

                              pengalaman... buat utk cuci muke je.. takot nk pkai produk mcm2 ni sbb byk chemical.. tp mcm la sabun papaya takde chemical lansung.. lg satu tak sanggup perabih duit bli set facial .. dan pastu saye tak cukup disiplin nak pkai tetiap ari ikot waktu. ni saye la.

                              satu hari sekali cuci.. kalo rajin 2 kali.. kadang2 sehari tak cuci lansung.. basuh ngan air je. mekap mmg tak pakai.

                              tp penah bace, skrg ni product cerahkan kulit byk yg wat kulit mengelupas..jd makin nipis pastu kalo sokmo kene radiasi UV.. kulit cepat tebaka.. juga berisiko utk dpt kanser kulit.. so hati2 la pkai produk memuteh kan wajah ini..

                              jd ntah le. tak kire la ape product pon.. ade pro cons.. pendek kata pkai la sunscreen waktu nk kluar.. bila basuh muka/amek wudhu, biar air kat muka kering snirik.. dan dan dan dann.. aku ckp byk je..kulit muke sniri pon tak jage jugak.

                              .
                              produk ni sbhgian jer ade tmbhn agy Shurah,n len2 agy dah luper dah produk 2 skung sume dijadikan hiasan jer............
                              Skung ni mmg pkai sunblock vital 5 CNI........
                              sTILL xde p'ubhan.....
                              kalu nak tau kat umah ni berlambak toner mcm2 produk....
                              selalu nyer kalu tak serasi pun dgn sesuatu produk ni sy abiskan je krim dengan pembersih dy tapi toner mmg tak leh nak wat papelah....
                              toner ni bkn sebarangan leh sy pkai.....
                              membazir jer kan.......

                              Comment

                              Working...
                              X