Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

fesyen baju kurung/kebaya

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • fesyen baju kurung/kebaya

    boleh bagi cadangan bagi baju kurung/kebaya tak? kalau sesapa yang sudi boleh uploadkan gambar jugak atau boleh bagi web/majalah yang boleh dilihat

    TK

  • #2
    Re: fesyen baju kurung/kebaya

    kalo baju kurung, kat sni fesyen pesak gantung popular blk ada yg panggey baju kurung pahang. kain wat belah batik.

    cth gamba





    .

    Comment


    • #3
      Re: fesyen baju kurung/kebaya

      haah, nonie pun dah minat baju kurung pahang ni... sumer baju dah tempah gaya ni...

      Comment


      • #4
        Re: fesyen baju kurung/kebaya

        aku tengok kurung pahang lawo gakk..rase cam berkenan pas nmpak kat tesco ari tuhh

        Comment


        • #5
          Re: fesyen baju kurung/kebaya

          yup..kurung pahang ..pesak gantung..
          makin popular..

          wbagaimana kurung ttetap mjadi pilihan utama aku..

          Comment


          • #6
            Re: fesyen baju kurung/kebaya

            woh klu badan aku mcm masz beshnye pakai kebaye pendek

            Comment


            • #7
              Re: fesyen baju kurung/kebaya

              aku teringin nk pakai kebaya pendek tp cam segan...
              kebaya aku semua labuh2.

              kurung pahang kain susun kipas kt blkg pun cantik..

              Comment


              • #8
                Re: fesyen baju kurung/kebaya

                kebaya biasa aku buat kebaya pendek lah sbb kalo pakai yg labuh punye lagi nampak aku rendah.

                kurung aku ada mcm2 tapi aku taktau la nama2 dia..hehe
                yg paling aku suke baju dia takde pesak tapi belah tepi. Ape tah nama dia

                Comment


                • #9
                  Re: fesyen baju kurung/kebaya

                  kebaya pendek low cut kudin.. nyumm.... hehehe..

                  owh tu kurung Pahang... lawo gak.. ke sebab modelnya lawo ?.. ntah

                  Comment


                  • #10
                    Re: fesyen baju kurung/kebaya

                    kurung pahang tu ada gak 2 helai, tapi aku lebih suka kurung moden yang takde pesak tu

                    bila pakai rasa perasan slim, tapi bahaya sikit kalau ada tayar michelin bila duduk senang nampak

                    kebaya lama dah tak buat sebab gi keje aku bukan pakai baju kurung/kebaya pun

                    buat pi kenduri jek



                    tapi takde la glamour camni sekali, just a simple one lawa kalau pakai kain chiffon la
                    leh nampak flow dia kat body

                    Comment


                    • #11
                      Re: fesyen baju kurung/kebaya

                      Originally posted by Adreen View Post
                      woh klu badan aku mcm masz beshnye pakai kebaye pendek

                      kak kudeng,

                      pd me kan, kalo tinggi cam kak masz lagik chantek pakai kebaya labuh.. ngagagaga.. kalo kebaya pendek tu nnt nmpk lagik tinggi.. org badan kekecik lagik sesuai pakai kebaya pendek.. mantap je hahahahahaha..


                      baju dia takde pesak tapi belah tepi.
                      ni kurung moden kot..tader pesak, belah tepi.. kain yg ni kipas belakang (sile abaikan model itew).. hahahahaaaaa..



                      .
                      Last edited by nana; 02-04-08, 02:07 PM.

                      Comment


                      • #12
                        Re: fesyen baju kurung/kebaya

                        nana sesuai la.. kurus tinggi jek
                        badan takde ketul sana ketul sini .. huhu
                        kalo kak dila pakai? rabak mata owang memandang

                        aku bekenan giler ngn baju kurung pahang..
                        tp ummi tak bg pakai.. dia cakap mcm cendawan kembang
                        can i accept dat? hahaha..

                        tp betul la.. kalo kurus tinggi.. pakai apapon sesuai..
                        yg berisi ni la nak kena pilih bebaik sket..
                        jgn kata fesyen.. jenis bunga pon kena pandai pilih..
                        kalo tak nampak mcm anak gajah jek.. adui la

                        so ko kena tau la badan ko jenis mana ..
                        lagik bagus utk org bg advise cemana yg sesuai

                        Comment


                        • #13
                          Re: fesyen baju kurung/kebaya

                          Originally posted by CupidOfLuv View Post
                          nana sesuai la.. kurus tinggi jek
                          badan takde ketul sana ketul sini .. huhu
                          kalo kak dila pakai? rabak mata owang memandang

                          kurus tinggi jgn disangke tader 'tayar spare' tau tu sbb me ske kurung pahang.. tader la akan nmpk segala mak nenek nye spare tayar..

                          ni ada lagik 1 fesyen


                          .
                          Last edited by nana; 02-04-08, 03:31 PM.

                          Comment


                          • #14
                            Re: fesyen baju kurung/kebaya

                            lain org lain pendapat ttg badan masing˛
                            aku kurus tingi...tp aku xminat bkebaya..
                            nmpak lah kekurusan aku tuh...
                            kurung pahang?mm...bole gak..
                            tp aku minat kurung biasa lg...evergreen..

                            Tu sb aku xde pakaian yg xleh pkai..
                            sb klo gemok ke..btambah kurus ke...
                            baju kurung still bole masuk..

                            Comment


                            • #15
                              Re: fesyen baju kurung/kebaya

                              Originally posted by CupidOfLuv View Post
                              nana sesuai la.. kurus tinggi jek
                              badan takde ketul sana ketul sini .. huhu
                              kalo kak dila pakai? rabak mata owang memandang

                              aku bekenan giler ngn baju kurung pahang..
                              tp ummi tak bg pakai.. dia cakap mcm cendawan kembang
                              can i accept dat? hahaha..

                              tp betul la.. kalo kurus tinggi.. pakai apapon sesuai..
                              yg berisi ni la nak kena pilih bebaik sket..
                              jgn kata fesyen.. jenis bunga pon kena pandai pilih..
                              kalo tak nampak mcm anak gajah jek.. adui la

                              so ko kena tau la badan ko jenis mana ..
                              lagik bagus utk org bg advise cemana yg sesuai
                              rasanya nak buat baju kurung pahang tgk kain gak... esp untuk org species bdn 'sedap2' cam nonie ni heheh... suka kalau kain tu jenis lembut & jatuh... takdela dia nampak keras kejung & kembang.... kalau tak mmgla nampak cam cendawan kembang bak kata cupid ni....

                              lgpun sbb dah suka, pakai jerla... nak tunggu kurus selim melim cam masz baru nak terai tah bila la plak nak pakai... huhuhu

                              Comment

                              Working...
                              X