Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Camner ilangkan parut????

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Camner ilangkan parut????

    uikss.....
    rawatan laser pon ade.....
    aku tak pakai pape pon....

    hilang sndri....
    tp jarg ar ade....
    tp nenek aku ajar,pakai aloe vera....

    Comment


    • #17
      Re: Camner ilangkan parut????

      Originally posted by pu3_cute View Post
      aku ilangkan parut pkai neh.. rm12.90.. kat guardian/ watson
      klu tgh offer rm10.90




      klu nk terai dulu leh beli dlm botol kecik.. rm6.90 kot


      apply kat muka after toner.. b4 kai moisturizer..
      satu badan pun buleh.. klu ade parut kat betis ker..
      sapu nipis2 jer.. lps mandi pagi dan ptg..
      very effective

      slamat menerai
      wowwww~~bleh cuber nie~~murah pon murah~hihihi

      Comment


      • #18
        Re: Camner ilangkan parut????

        A'kum...

        aloe vera gel ni boleh guna ke untuk parut lepas bersalin kat perutku ni? dah dua anak dah tak berapa nak lawa la...boleh ke?

        Comment


        • #19
          Re: Camner ilangkan parut????

          Originally posted by KITTY View Post
          A'kum...

          aloe vera gel ni boleh guna ke untuk parut lepas bersalin kat perutku ni? dah dua anak dah tak berapa nak lawa la...boleh ke?

          aiyyook... itu stretch mark kaaa??

          dukacita di maklumkan.. you have to live with it looorrr..

          ianya macam satu peringatan atau pedoman... pada wanita2 yg dah berkahwin dan punya anak tu.. supaya tak pakai sexy dan tayang2 pusat serta peha lagi..

          semua tempat tu ada stretch mark..

          semua perempuan yg melahirkan anak ada tanda ni.. tak akan boleh lari .. mak kita pun ada.. ..

          Comment


          • #20
            Re: Camner ilangkan parut????

            morph..

            aku suke lak baco pasal laser treatment tuh..xyah aku nk disiplin kan diri melotionkan diri tiap ari..which is mmg aku xsuke pakai lotion.

            mahal ke laser treatment tuh?
            one time je ke kena kerap treatment nyer?

            Comment


            • #21
              Re: Camner ilangkan parut????

              Originally posted by morpheuzneo View Post
              aiyyook... itu stretch mark kaaa??

              dukacita di maklumkan.. you have to live with it looorrr..

              ianya macam satu peringatan atau pedoman... pada wanita2 yg dah berkahwin dan punya anak tu.. supaya tak pakai sexy dan tayang2 pusat serta peha lagi..

              semua tempat tu ada stretch mark..

              semua perempuan yg melahirkan anak ada tanda ni.. tak akan boleh lari .. mak kita pun ada.. ..

              eh apa plak..klu xnak ada stretch mark kat perut, petuanya jangan garu perut masa pregnent tuh..especially ngn kuku/sikat..
              then klu kt tmpt2 lain tuh ada, bleh la pakai cream utk ilangkan dia.. banyak jual cream kt pharmacy..bleh je pakai sexy..hu2..

              Comment


              • #22
                Re: Camner ilangkan parut????

                ya stretch marks tak semestinya terjadi kepada ibu bersalin ya.

                harap maklum.

                kalau korang pernah menggemuk dan kemudian mengurus semula mungkin ada apa orang panggil eh, orange peel.

                yang ibu mengandung ni, jangan la garu2 perut tu kalau gatal sangat.

                kalau garu best la nanti korang tengok ada orange peel ni banyak la sangat dan buruk la amat.

                alhamdulillah aku anak dua takde lagi (kot).

                tataula anak no 3 ni mana tau membuyong tak terkata.

                oh simpang malaikat 44.

                nak hilangkan parut ya, cuba vitamin e, atau guna rose hip oil.

                oh rose hip oil sangat la kecil dan mahal, harap maklum.

                Here are some of the healing aspects rose hip oil is credited with for helping the skin:

                * Scars, including acne scars and old scars
                * Dry eczema
                * Skin burns, including sunburn
                * Rehydrates dry skin
                * Repair damaged skin cells of all sorts
                * Reduce wrinkles
                * Benefit for dry, mature, aging skin
                Last edited by wawaporeber; 25-01-08, 02:21 PM.

                Comment


                • #23
                  Re: Camner ilangkan parut????

                  Originally posted by pu3_cute View Post
                  klu nk terai dulu leh beli dlm botol kecik.. rm6.90 kot
                  da belik td.. hehe..

                  kalo parut tak ilang. tatau la nk ckp

                  pas diskaun dlm RM5+ jer..

                  tak berbau, okay la.. soft jer..

                  .

                  Comment


                  • #24
                    Re: Camner ilangkan parut????

                    Originally posted by nana View Post
                    da belik td.. hehe..

                    kalo parut tak ilang. tatau la nk ckp

                    pas diskaun dlm RM5+ jer..

                    tak berbau, okay la.. soft jer..

                    .
                    klu amalkan hari2 insyaallah nana..
                    especially kat muka..
                    hari2 pkai... parut jd pudar... lama2 ilang..
                    leh pkai kat body part yg lain gak..

                    nk menanam aloe vera WA lah kan..
                    beli gel sng

                    Comment


                    • #25
                      Re: Camner ilangkan parut????

                      sayangnya masa ngandung anak pertama sy tak lgsg tau yg menggaru tu blh buat kulit tak lawa. sy asik menggaru sampai kekadang ambil masa setengah jam, sehingga berkilat kuku2 saya (serius) nyesal lak bila dah lepas bersalin ada garis2 tu. sian mata hubbyku


                      dah sapu franch oil cam tak jadi je... nak cuba cream lain lak

                      Comment


                      • #26
                        Re: Camner ilangkan parut????

                        lg satu krim mederma...
                        aku pernah pakai masa kena chicken pox..
                        org kata kalu kena time dewasa pyh skit nak ilang parut dier kan...pastu aku tanya doktor..dierkan suggestkan pakai mederma...ader jual kat farmasi cam watson guardian..kira berkesanlah..ilang gak parut chicken pox aritu...

                        Comment


                        • #27
                          Re: Camner ilangkan parut????

                          Originally posted by mysayang View Post
                          morph..

                          aku suke lak baco pasal laser treatment tuh..xyah aku nk disiplin kan diri melotionkan diri tiap ari..which is mmg aku xsuke pakai lotion.

                          mahal ke laser treatment tuh?
                          one time je ke kena kerap treatment nyer?
                          Ramai kadang tak faham kenapa parut ni tak semua boleh hilang pakai cream..

                          kalau ada cream yg kata boleh hilang semua parut tu..! itu nama penipu besar laa tu (produk tu .. bukan orang ! )

                          kadang orang kita ni suka jugak menggantung harapan palsu yg menggunung pada sesuatu produk..! konon pakai satu2 produk ni mesti cun-melecun macam bidadari laa aku lepas ni..!

                          takde nyer macam tu.!

                          parut pun ada 2 jenis.. parut baru .. dan parut lama!

                          kalau pakai krim dan tambahan vitamin E dari dalam.. insya'allah.. krim tu boleh bantu..! bantu pertumbuhan sel baru dan mengelakkan pigmentasi berlaku..

                          yang warna hitam tu .. adalah pigmentasi.. akibat terdedah kepada sinaran uv..

                          oleh itu kalau parut baru.. tak nak parut tu hitam.. dlm tempoh rawatan tu.. kalau nak keluar rumah tu.. pastikan di lindungi dgn sunblock lotion..! pakai laa sampai SPF 50++ pun.. takpe..

                          kalau parut lama - tak ada cara krim atau ubat yg boleh hilangkan kesan tu.., hanya rawatan laser yg boleh cuba hilangkan atau kurangkan kesan2 parut atau pigmentasi tu..

                          ada juga parut yg berlubang! macam kene chicken pox. abis muka macam permukaan bulan.... itu pakai krim seri bulan pun tak leh tolong dek! ..

                          kalau berlubang atau ada lekukan.. kalau pergi pakar kulit dan derma.. dia akan cucuk silikon utk bertindak sebagai 'filler' di bahagian yg kosong tu. jadi nampak rata laa !

                          Mysayang - rawatan laser tu .. ada satu yg terkenal kat Bangsar.

                          aku paste aje bawah ni.. try laa call ke apa ke..!

                          Laser Treatment


                          a.Pigment Spots
                          From RM150.00

                          b.Warts / Skin Tags / Oil Seeds*
                          From 300.00
                          c.Tattoo Removal*
                          From RM150.00

                          d.Pore Size Reduction & Rejuvenation*
                          From RM1200.00 / session

                          e.Acne Scar Resurfacing
                          From RM1200 / session

                          f.Spectra Peel (Skin Resurfacing)
                          From 1200 / session



                          CN Beauty Sdn Bhd
                          30,Jalan Telawi Dua
                          Bangsar Baru
                          59100 Kuala Lumpur

                          Tel : 03-22833088
                          Fax : 03-22820030

                          Website :
                          www.cnbeauty.com.my

                          Originally posted by tun_teja View Post
                          eh apa plak..klu xnak ada stretch mark kat perut, petuanya jangan garu perut masa pregnent tuh..especially ngn kuku/sikat..
                          then klu kt tmpt2 lain tuh ada, bleh la pakai cream utk ilangkan dia.. banyak jual cream kt pharmacy..bleh je pakai sexy..hu2..
                          kalau masa mengandung .. takut sangat ada stretch mark.., petua nya.. pakai laa awal2 krim anti-stretch tu..!
                          biasa klinik2 atau hospital swasta ada bagi krim ni percuma masa awal2 checkup tu..!

                          so..kalau dari awal.. skin kita dah ready dan elastic.. dia tak terjadi masalah.. stretch mark ni.

                          Originally posted by KITTY View Post
                          sayangnya masa ngandung anak pertama sy tak lgsg tau yg menggaru tu blh buat kulit tak lawa. sy asik menggaru sampai kekadang ambil masa setengah jam, sehingga berkilat kuku2 saya (serius) nyesal lak bila dah lepas bersalin ada garis2 tu. sian mata hubbyku
                          kalau dah tergaru - garu tu.. tak leh buat apa lah ya! mmg syiook sungguh menggaru kan? bayangkan sampai berkilat kukunya..

                          kalau nak cuba rawatan yg mahal.. cuba krim ni laa yg terbaru.. , harga dlm artikel yg saya pernah baca - RM225 utk sebotol 6 ounce.


                          Nama product ni StriVectin-SD. So far kalau korang rajin cari kat web2 atau blog.. ini laa produk yg tgh hot di pasaran..! dia punya eye cream dia yg paling laku! lagi bagus dari semua brand2 mekap yg mahal2 tu...

                          baca sini :
                          Anti-stretch mark cream better than Botox

                          Beauty Talk: The myth and the magic - can a stretch mark cream solve your wrinkle woes?


                          Satu lagi produk.. yg berlawan dgn StriVectin-SD ni ialah TriLASTIN-SR


                          2-2 produk ni berani bagi 30 days money back guarantee..

                          siap ada gambar lagi .. sebelum dan sesudah..

                          sebelum


                          sesudah


                          tak tau laa kalau dia ada suruh chunli photoshopkan ke.. ..
                          Last edited by morpheuzneo; 25-01-08, 06:19 PM.

                          Comment


                          • #28
                            Re: Camner ilangkan parut????

                            aku nyer parut luka jer..

                            tgn ni gatal sgt suke menggaruk..

                            Comment


                            • #29
                              Re: Camner ilangkan parut????

                              ko gi farmasi
                              ckp nk vitamin E sapu kt parut

                              aku parut operation appendix sapu vitamin E tuh..parut ilang makin lama makin sama ngn warna kulit...

                              Comment


                              • #30
                                Re: Camner ilangkan parut????

                                Bakar sekoyan kayu getah sehingga keluar buih getah. Sapu buih getah pada parut Insya-Allah hilang parut tue.

                                Comment

                                Working...
                                X