Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Camner ilangkan parut????

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Camner ilangkan parut????

    what's the best and easiest way tuk ilangkan parut...

    aku ada bad habbit la..suke menggaruk....kalo tgh2 pk ke leka ke mesti menggaruk..sedar2 jer dah darah...so jadik parut...

  • #2
    Re: Camner ilangkan parut????

    jatuh la saham ko mayang...



    Petua Hilangkan Parut



    Jika anda mempunyai kesan parut, anda boleh menghilangkannya dengan menyapu lendir lidah buaya. Cuma sapu lendir itu pada parut. Lakukan tiga kali seminggu. Insya-Allah, parut akan hilang.


    dicuri dari : http://www.angelfire.com/ab/warisanm...tuamelayu.html

    Comment


    • #3
      Re: Camner ilangkan parut????

      guna jek ag 2000.setakat ni aku pakai ok..

      Comment


      • #4
        Re: Camner ilangkan parut????

        Pelik le habbit mike ni!!! Se tau teman parut tak leh ilang. Tunggu le baik sendiri.

        Banyak nor ke parutnye?

        Comment


        • #5
          Re: Camner ilangkan parut????

          garuk per???seluruh badan aku ada kesan calar balar rasanya...hahaha..kecuali tmpt takleh garuk......muka pn aku garuk gaks....apa nyer habbit ntah...tmpt tak gatal pn aku leh menggaruk...kene jmpa pakar jiwa da neh kot.....ahahah

          lidah buaya tu miang arrr...lagi la aku tak tahan..losyen pn aku tak suke pakai..hahaha...sbb rasa melekit jer.........

          Comment


          • #6
            Re: Camner ilangkan parut????

            tuh ade iklan bio oils kat tv ..utk ilangkan parut

            cer carik kat farmasi...guardian ker..

            adik ipar aku try ok

            Comment


            • #7
              Re: Camner ilangkan parut????

              cuba produk gamat healing .. .ada losen, krim etc

              Comment


              • #8
                Re: Camner ilangkan parut????

                manyakkan makan sayur lorrr....

                Comment


                • #9
                  Re: Camner ilangkan parut????

                  Originally posted by ninanano View Post
                  manyakkan makan sayur lorrr....
                  a'ahkan..tak terpikir laks aku...tp aku makan nasik pn tak tentu..makan pn tak tentu..bila time nk makan sayur????

                  Comment


                  • #10
                    Re: Camner ilangkan parut????

                    Originally posted by mysayang View Post
                    a'ahkan..tak terpikir laks aku...tp aku makan nasik pn tak tentu..makan pn tak tentu..bila time nk makan sayur????

                    skang ni ko tanya Camner ilangkan parut???? tp bila org bagi pendapat semua ko tak mau buat..itu la ini la.. mcm mana parut nak hilang? kalau kita dah nekad nakkan sesuatu, makan apa pun sanggup janji yang halal...

                    Comment


                    • #11
                      Re: Camner ilangkan parut????

                      Ni ade ubat. Gerenti ok nye.

                      Tak yah menggaruk.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Camner ilangkan parut????

                        hahahha..sian mayang nie~tol tu kenondel ape org suh wat sume die tanak wat..abes cmne sume parut2 tu nak di mansuhkan~ehek2
                        p/s:aku pon xtau gak cmne nak ilang parut nie..bab aku pon ade masalah yg same~huhu

                        Comment


                        • #13
                          Re: Camner ilangkan parut????

                          aku ilangkan parut pkai neh.. rm12.90.. kat guardian/ watson
                          klu tgh offer rm10.90




                          klu nk terai dulu leh beli dlm botol kecik.. rm6.90 kot


                          apply kat muka after toner.. b4 kai moisturizer..
                          satu badan pun buleh.. klu ade parut kat betis ker..
                          sapu nipis2 jer.. lps mandi pagi dan ptg..
                          very effective

                          slamat menerai

                          Comment


                          • #14
                            Re: Camner ilangkan parut????

                            hurm.. first thing first.. ko kene hilang kan habit menggaruk tuh.. pakai la pape pun.. klau habit tu ade lagi, sure parut baru pun ade..

                            2cents.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Camner ilangkan parut????

                              Originally posted by k1dz View Post
                              hurm.. first thing first.. ko kene hilang kan habit menggaruk tuh.. pakai la pape pun.. klau habit tu ade lagi, sure parut baru pun ade..

                              2cents.
                              bijak2..

                              mula2 kene eliminate root cause of the problem tu dulu..

                              lepas tu baru cari solution utk treat problem tu..

                              hmm.., kau ada kurap atau panau seluruh badan ke mayang? ..

                              sedap menggaru tu..!

                              acah aje.. gurau tu.. .

                              aku teringat kata sorang facilitator NLP (Neuro Linguistic Programming) course yg aku pernah pergi.., apa yg kita buat kat badan kita.. atau pemikiran.. atau percakapan adalah hasil dari habit forming activitiy..

                              segala perlakuan yg dari mula mungkin saja.. ikut-ikutan.. atau saja utk tarik perhatian.. akan terus jadi satu habit yg kekal imprint dlm otak dan refleks.. dan itu akan jadi tabiat kita..

                              cth : bila berfikir.. macam2 orang ada habit tersendiri.., aku dgn menconteng..! ada yg memusing pen.., ada yg menggaru sampai luka (itu ngkau.. )..

                              so.. back to treatment.., kau mmg kene jumpa orang yg pakai utk buat habit forming yg baru pada kau..! benda ni tak susah.. kalau kau susah utk elak utk kau menggaru tu.., kau bedung laa tangan kau tu.. pakai sarung tangan ke.. sarungkan sarung getah kat jari kau ke? supaya walau kau garu pun.. ia takkan lukakan kau.

                              kalau aku jadi pakar habit forming kau ni.. aku akan bedung aje tangan kau ni.. ! atau aku akan bagi ubat yg membuat kan kau terasa sakit yg amat sangat bila kau menggaru..

                              tentang ubat - apa saja bentuk ubat yg ada vitamin E sangat berkesan utk hilangkan parut..

                              aku teringat kalau orang kena chicken-pox.. dia akan guna kulit kayu manis yg di asah utk hilangkan parut.. so maybe kau boleh cuba tu? itu pun berkesan jugak..

                              macam aku - aku pernah terai minyak vitamin E - Natopherol Dermal.

                              pil dia kenyal macam tu.. boleh pecahkan pil ni..dan sapu minyak vitamin E tu utk hilang kan parut.



                              dan makan juga pil tu utk kesan pengurangan parut dari dalam badan.

                              Yang ada iklan Franch Oil tu tak bagus ke? aku tak pernah try..

                              last option.. kalau semua tak berjaya.. try laser treatment.(mintak boifren payung ler.! Datuk F ke.. Datuk G ke. ..)
                              Last edited by morpheuzneo; 23-01-08, 05:56 AM.

                              Comment

                              Working...
                              X