Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Hilangkan Lebam Bawah Mata..

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hilangkan Lebam Bawah Mata..

    honey nak mintak petua la dari korang sumer..camner nak hilangkan lebam bawah mata honey ni??...dah macam2 petua yang honey buat tapi still camtu gak..hiii...tolong la erk kengkawan sumer..

  • #2
    Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

    me jue begitu. tp org kate berusahalah kan slain dr pakai memcm cream yg ade dipasaran tu ade gak petua tradisional. kalo cream, me pakai olay tp mmg tak berkesan pasal me jarang pakai tp byk jenis la yg ade jual.

    kalo petua tradisional, yg me tau ialah gune timun atau uncang teh (yg telah digunakan) taruk kat mata pestu relax.

    Comment


    • #3
      Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

      dah try la nana tp camtu gak..maybe sebab honey jarang buat kut..nana punya leban coz what??tido lewat ke @ meman dah asal?anyway...thanks nana..

      Comment


      • #4
        Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

        kene tido yg cukup...tu je petua mghilangkannya..8 jam atau lebih(klo ari cuti)

        kalo teknik makeup..kalo lebam bwh mata..diorg tuam ngn ais
        baru makeup nmpak cantik..tp kaedah tu sementara je...

        Comment


        • #5
          Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

          masz.. .
          ko ni terer gak bab kecantikan ni yer... ..

          lebam bawah mata tu bukan sebab mata menjadi semakin cengkung ker..?

          Comment


          • #6
            Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

            lebam bawah mata.. pakai celak arr.. kwang kwang kwang

            Comment


            • #7
              Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

              baru la gothic eh dreamlord

              sbb˛ lebam bawah mata...
              x cukup tido > cukupkan tido & tido awal...
              sunburn > pakai sunscreen...
              kena tumbuk > elakkan bergaduh... nak gaduh jgk sila tumbuk tpt lain...
              kulit gelap > kalo kulit gelap lg ketara ar lebam bwh mata...
              x jaga mata... suka gosok˛ mata & pakai produk x seswai > jgn slalu sentuh, gosok˛ mata... rajin rehatkan mata... pakai under eye cream yg seswai... jgn kedekut blanja lbh sikit... aku penah pakai loreal ok jgk ar... x la mahal sgt...

              kalo dah usaha... pastu pakai under eye cream yg betul tp x hilang˛ jgk lebam tu... redha je la... biar lebam mata... jgn lebam hati...
              tak pun terai mekap ar... pi mana˛ kaunter mekap yg mengikut kemampuan anda... mintak produk yg seswai & tips cara˛ pakai dr promoter dia tu...
              gud lak...

              Comment


              • #8
                Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

                lebam bawah mata.. pakai celak arr.. kwang kwang kwang
                nak join tabligh ker nak join black metal..?

                Comment


                • #9
                  Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

                  Originally posted by mits
                  masz.. .
                  ko ni terer gak bab kecantikan ni yer...
                  terer kebender nya..masa kwin aritu mak andam yg bgtau..

                  tp ada yg semulajadik tau...tidola lama mana pon..lagu tu jugak rhupanye...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

                    Originally posted by nana
                    me jue begitu. tp org kate berusahalah kan slain dr pakai memcm cream yg ade dipasaran tu ade gak petua tradisional. kalo cream, me pakai olay tp mmg tak berkesan pasal me jarang pakai tp byk jenis la yg ade jual.

                    kalo petua tradisional, yg me tau ialah gune timun atau uncang teh (yg telah digunakan) taruk kat mata pestu relax.
                    Menghilangkan Lebam Mata

                    Petua 1 : Teh uncang yg telah digunakan jangan buang. Lekap pada mata dan biarkan semalaman. Lakukan 3 kali seminggu ketika hendak masuk tidur.

                    Petua 2 : Sapukan bahagian lebam itu dengan air perahan limau nipis. Lakukan beberapa kali.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

                      Dear Ms Rexprimo. Dulu pernah gak cuba yg sapu air limau nipis tuh. Termasuk ke mata..hah..mak kau..pedih ya amat! kekeke..

                      Comment


                      • #12
                        Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

                        originally posted by D
                        reamlordlebam bawah mata.. pakai celak arr.. kwang kwang kwang
                        UIKS..lagik la nampak lebam bawah mata tu..
                        tp bila dah make up ok la cuma time naturally jer yang nampak sangat tu..leh cover ngan make up tp xkan 24 jam nak pakai kot kan?

                        byha..amboii,lebam hati pasai pa??
                        mitsui..nak join avril lavigne leh?

                        Comment


                        • #13
                          Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

                          me punya eye back semulajadi lebam...pernah satu ketika kalalepek jadi fasi, ada sorg budak di bwh jagaan kalepek sound

                          "akak, mata akak lebam, kena penumbuk ker?"..

                          kurg hajo budk tue....sib baik la mak bpk perbaihkan 200 dtg kem, kalau tak, nak aje kalalepek luku pala budak tue.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

                            mc pon ada kesam lebam semulajadi bawah mata.dah terai macam2 tapi takmo hilang.. :huhu:

                            Comment


                            • #15
                              Re: Hilangkan Lebam Bawah Mata..

                              mai aku tambah belah ataih pulak MC.. hahaha.. another solution kalu takmo nampak lebam.. pakai laa spek cam amy search pakai dulu tu.. yang cam goggle tu

                              Comment

                              Working...
                              X