Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Krim muka apakah yang sesuai ?

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Krim muka apakah yang sesuai ?



    Akhir-akhir ini, muka saya makin mengelupas dan kering. Mungkin disebabkan aircond yang terlampau sejuk menyebabkan ia menjadi begitu. Kepada kaum wanita atau mana-mana pihak lelaki, apakah kirim muka yang sesuai untuk dipakai ketika waktu pejabat?

    Jika boleh krim muka itu tidak lah di sapu sehingga memutihkan muka. .

  • #2
    Re: Krim muka apakah yang sesuai ?

    salam sejahtera,

    wufi, sebenarnya banyak krim boleh digunakan. Asalkan kandungan krim tu ada pelembab ia memang boleh digunakan utk mengelak kulit kering. Tapi kena hati2 jugak memilih pelembab sbb ia boleh menyebabkan kulit jadi berminya disebabkan kandungannya. Sbb Sri dah biasa dgn produk artistry, utk kulit kering Sri cadangkan wufi pakai krim pelembab yg memang khusus utk kulit kering



    Pelembap Berpelindung Kaya Lembapan 75ml
    DP: RM 65.00
    RP: RM 81.30

    Pelembap Berpelindung Kaya Lembapan SPF 15 ARTISTRY ialah krim kaya emolien yang membantu melegakan dan melindung kulit normal hingga kering daripada kekeringan.
    Ia dirumus dengan ekstrak biji Anggur yang disahkan NUTRILITE serta Vitamin E, antioksidan yang terkini untuk menentang radikal bebas.
    Hidrolipid Matriks ARTISTRY yang eksklusif dan Chamomile yang disahkan NUTRILITE untuk melegakan, melembap dan mengimbangi kulit.
    Ada pelindung matahari SPF 15 dan UUA/UUB yang membantu melindungi kulit daripada kerosakan dan penuaan sebelum waktu akibat cahaya matahari.
    Secara khusus, ia membantu mengurangkan penipisan kulit, hilang keanjalan, kerosakan kolagen dan pembentukan kedut-kedut yang boleh berlaku akibat pendedahan terhadap sinaran UU.
    Dengan hanya satu sapuan, lembapan segera tahan selama 6 jam, dan melindungi kulit daripada kehilangan lembapan sehingga 12 jam.

    Comment


    • #3
      Re: Krim muka apakah yang sesuai ?



      Terima kasih Sriandalas, ingin juga mencuba produk tersebut. Tapi bagaimana caranya untuk hubungi Sriandalas? melalui perbualan teelefon? sms? email? ataupun pm sahaja? Bolehkah produk tersebut di pakai ketika waktu pejabat?

      Comment


      • #4
        Re: Krim muka apakah yang sesuai ?

        wsalam wufi...

        kalau wufi nak boleh PM. Product ni boleh dipakai bila² masa... mcm Sri sendiri pun gunakan sebagai krim asas...

        Comment


        • #5
          Re: Krim muka apakah yang sesuai ?



          boleh dipakai ketika waktu pejabat dan bersukan???

          Comment


          • #6
            Re: Krim muka apakah yang sesuai ?

            Hish abe wupi ni dah buang tebiat ke.. awat skima sgt ayat tu? :gelaks:
            Sejak bile tukar jantina tu? :kening:


            Aik abe wupi.. menggelupas ke kulit muka time duk dlm ekon?
            Biar btul?
            Saya ok je?
            Hohoho sori memain jek!

            Rasa baik abe wupi gune yg sri andalas syorkan tu sbb kalau saya nak syorkan tak reti sgt sbb muka saya tak menggelupas, lg pon saya xleh pakai sebarangan sbb muka saya jenis sensitip!
            Sri andalas leh bg syor ke utk kulit muka saya ugak?
            Kira 2 in 1 dgn abe wupi la ye?
            Last edited by deida; 23-09-04, 02:44 PM.

            Comment


            • #7
              Re: Krim muka apakah yang sesuai ?

              salam semua...

              wufi, yg tu boleh digunakan bila2 pun. Tapi biasanya... penggunaan krim ni hanya disyorkan 2 kali sehari jer... biasa pagi & malam... sbb kulit muka kita ni ambik masa juga nak bertindak balas dgn product yg kita pakai... tapi kalau nak guna lebih dari 2 kali pun takper... maksud Sri time perlu tu nak guna pun takper... mcm wufi.. kalau time nak bersukan tu nak guna takde masalah...

              dieda,
              artistry memang ada product utk semua jenis kulit. Untuk kulit sensitif plaks boleh gunakan set khas utk kulit sensitif...



              Untuk kulit sensitif.
              Produk-produk ini telah diuji secara klinikal dan dirumus untuk kulit sensitif.
              Disyorkan supaya diguna dua kali sehari, dalam tiga langkah mudah iaitu Membersih, Menyegar, dan Melembap.

              Comment


              • #8
                Re: Krim muka apakah yang sesuai ?

                *Sri andalas: Erm brape harga artistry tu ek?
                Ada toner?
                Hah.. saya ni jenis tak gemar menyental, nak2 lg dgn pelembap.
                Kalau nak beli pencuci muka saje blh ke?
                Muka saya ni berminyak.. dulu penah guna 2 3brand toner.. semua tak jalan, asal pakai je mmg muka makin gatal2.. kalau pakai pelembap.. muka saya makin berminyak!
                Muka saya ni xberjerawat sgt la skang cuma ada ada kesan2 jerawat tu la.. itam pastu berlobang2.. help me!

                Comment


                • #9
                  Re: Krim muka apakah yang sesuai ?

                  Originally posted by deida
                  *Sri andalas: Erm brape harga artistry tu ek?
                  Ada toner?
                  Hah.. saya ni jenis tak gemar menyental, nak2 lg dgn pelembap.
                  Kalau nak beli pencuci muka saje blh ke?
                  Muka saya ni berminyak.. dulu penah guna 2 3brand toner.. semua tak jalan, asal pakai je mmg muka makin gatal2.. kalau pakai pelembap.. muka saya makin berminyak!
                  Muka saya ni xberjerawat sgt la skang cuma ada ada kesan2 jerawat tu la.. itam pastu berlobang2.. help me!
                  hmmm dieda, for ur info muka Sri dulu pun berminyak jugak... pastu ada member cadang gunakan Oley Total Effect... pore makin kecik tapi makin menjadi2 plaks minyaknye... lepas tu Sri guna set utk kulit berminyak dari artistry ni... alhamdulillah kulit muka dah kurang berminyak dan rasa lembut jek

                  hmm dieda, set yg Sri pakai ni memang tak berminyak... walau pun dah tengahari kulit pun rasa ok lagi... kalau dieda kulit jenis berminyak... set yg Sri tunjuk sblm ni tak berapa sesuai... yg tu utk kulit sensitif... kalau kulit berminyak memang ada set utk kulit berminyak... kalau dieda nak beli pembersih saja pun boleh...

                  mcm Sri utk hilangkan parut jerawat Sri amalkan mkn Lechitin E + Bio C... yg ni supp. Nutrilite dari amway jugak.. alhamdulillah.... bekas jerawat kat muka dah makin pudar... selain mengurangkan bekas2 jerawat... Lechitin E + Bio C ni elok utk kecantikan kulit

                  Comment


                  • #10
                    Re: Krim muka apakah yang sesuai ?

                    Err sri andalas.. kulit muka saya ni jenis berminyak yg amat + sensitif!
                    So saya kena pakai yg mana eh?
                    Yg sensitif ke yg berminyak?
                    Rasa mmg xselesa sgt bila kuar jenjalan @ mai kija sbb xsampai sejam pakai bedak.. kulit muka dah berkilat2.. isk tensi jgk dibuatnya!
                    Agak2 kalau pakai pencuci muka saje tu.. leh tggal minyak tak?
                    I mean kurangkan minyak kat muka la!
                    Pencuci muke saje harga dia bape ek?
                    Saya ada resdung.. ehe!

                    Comment


                    • #11
                      Re: Krim muka apakah yang sesuai ?

                      hehehe... kalau muka berminyak dan sensitip guna yg utk kulit sensitip tuh... hmm kalau nak kurangkan minyak tu... dan utk mendapat kesan yg lebih better guna 3 menda asas tu... sbb dlm penjagaan kulit kita kena ambik berat 3 asas penjagaan tu... mencuci... menyegar dan melembab.

                      hmm kalau dieda nak gunakan pencuci ajer pun tak salah... tapi mungkin kesan dia kurang skit...



                      Harga dia RM78... utk pengetahuan... bermula bulan oktober harga utk barangan amway akan naik sedikit... hmmm sabo jelah!!

                      Comment


                      • #12
                        Re: Krim muka apakah yang sesuai ?

                        Woo mahalnye cik sri andalas! [cik ke puan neh?]
                        RM78?
                        kekal bape lama kalau pakai tu?
                        Saya xsker menyental utk pakai pelembap & toner tu! isk!

                        Comment


                        • #13
                          Re: Krim muka apakah yang sesuai ?

                          salam sejahtera....

                          hehehe dieda... barangan artistry ni memang mahal. Ramai user berpuas hati pakai tapi tu ler mereka merungut sbb harga dia agak mahal... hmm kalau tengok harga dgn kualiti product memang berbaloi ler Sri rasa...

                          Berapa lama kekal tu bergantung kepada jenis kulit individu....



                          sesiapa yg berminat utk barangan artistry... Sri boleh bagi diskaun skit
                          Last edited by Sriandalas; 24-09-04, 02:34 PM.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Krim muka apakah yang sesuai ?



                            uhuh.. x dapek nak mencadangkan kat wupi pakai krim apa.. Cupid sendiri pon kekadang jer berkrim muka.. slalunya bermuka bugil kemana-mana

                            kalo rajin.. wupi try la petua² tradisional nak elakkan muka kering.. parut timun pastu tempek kat muka ker.. bancuh bedak sejuk ngan daun setawar ker.. tapi syarat utama dia satu jek: WAJIB RAJIN!! :gelaks: Cupid pon malas kalo soh buat petua² nih.. hehe

                            Comment


                            • #15
                              Re: Krim muka apakah yang sesuai ?

                              aku kije kat kilang kosmetik...
                              aku leh kasi diskaun 40%....
                              nak pelembap jenis kulit minyak atau normal atau menggerutu pom ada...
                              ada day cream yang sesuai ke pejabat....dan ada nite cream utk malam....

                              yupi...
                              ko nak pm aku....

                              ok

                              Comment

                              Working...
                              X