Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

    boleh tak sarankan produk penjagaan muka yang sesuai. kulit muka tiada masalah, cuma stakat ni hanya pakai sabun susu kambing dan sun block Biore.. sbb tak jumpe lagi produk yang sesuai dan tidak mengandungi bahan yang merbahaya. ada sesiapa boleh membantu????

  • #2
    Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

    Originally posted by missAG View Post
    boleh tak sarankan produk penjagaan muka yang sesuai. kulit muka tiada masalah, cuma stakat ni hanya pakai sabun susu kambing dan sun block Biore.. sbb tak jumpe lagi produk yang sesuai dan tidak mengandungi bahan yang merbahaya. ada sesiapa boleh membantu????
    apakah sabun susu kambing dan sunblock tu sesuai dgn kulit missAG? kalau sesuai, elok diteruskn saja produk tu. Cuma memandangkan usia 25 keatas ni dah kira

    kulit dah nampak tanda2 awal early ageing, jadi waktu mlm, dah boleh mula gunakan krim mlm. Tak semua org gunakan set penjagaan kulit dari brand yg sama.

    Ada yg guna sabun muka tapi pelembab dari brand lain, apa pun mengikut kesesuaian kulit kita.

    pandangan saya utk produk yg agak 'mild' utk kulit normal ialah

    1) Simple Skincare(bahan kandungannya natural w/pun utk kulit sensitif kpd bahan2 kimia)
    2)Himalaya skincare (produk herba)
    3. Olay Skincare( night krim dia bagus)

    produk2 ni boleh dpt di Watson/Guardian.

    Produk2 tempatan tak dpt saya syorkan krn saya sendiri tak sesuai menggunakan produk2 tsb, sekian, tq

    Comment


    • #3
      Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

      tq. sy pun tak pernah cuba pakai produk tempatan selain dri sabun susu kambing tu. sbb byk produk tu tak lampirkan bahan2 kimia nye. akn sy check bahan kimia utk produk yang cik atmi sarankan tu..kalau ok..sy try.untuk usia ini dah boleh ke kita start pakai serum?apa fungsi serum tu sebenarnya?

      Comment


      • #4
        Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

        Originally posted by Atmi_Raniya View Post
        Cuma memandangkan usia 25 keatas ni dah kira kulit dah nampak tanda2 awal early ageing
        fuhhhhh

        ada harapan jadi next signature nih ><


        saye plak

        tak pakai produk penjagaan kulit yang tetap..

        pakai scrub / bunga tanjung ngan sabun papaya

        tapi papaya plak skrg mcm dah tak best je..

        betul tu; ikut kulit muka org gak

        ada org kulet dah sedia cantek

        ada org kulet mmg sensitip

        nk wat camane >< .. iklan tv smua tpo

        .

        Comment


        • #5
          Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

          Originally posted by chunli View Post
          fuhhhhh

          ada harapan jadi next signature nih ><

          .
          ala cik chunli, jgn le, kita typo je (awal &early tu sama la kan).
          -------------------------------------------------------------

          cik missAg, saya tdk la pakar bab2 kecantikan tapi setahu saya serum tu biasanya lebih pekat/tinggi dgn bahan2 utk

          merawat kulit dan texturenya lebih ringan(atau sebaliknya) dan lebih cepat menyerap ke dlm

          kulit berbanding krim2 biasa(harga juga lebih mahal).

          Jadi kalau kulit perlukan rawatan awal/segera krn kedut dah mula nampak ketara

          tentunya serum jadi pilihan, tapi kalau kulit takde masalah lagi, kedut2 tak berapa nampak

          sangat, pakai saja lah krim/lotion yg biasa utk maintain kulit yg sihat.

          Kadang2 kita ni mudah sangat nak ikut org. org pakai krim ni serum tu, kita pun nak cuba juga,

          padahal kita takde pun masalah kulit, hanya krn terpengaruh dgn org/iklan.

          Comment


          • #6
            Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

            pakai moisturizer body shop. spf 30 ..

            hmmmm..

            Comment


            • #7
              Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

              Tak putus air smayang ....

              Pastu senyum sokmo ( pada Muhrim sajer deh )

              Comment


              • #8
                Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

                Originally posted by Atmi_Raniya View Post
                ala cik chunli, jgn le, kita typo je (awal &early tu sama la kan).
                -------------------------------------------------------------

                cik missAg, saya tdk la pakar bab2 kecantikan tapi setahu saya serum tu biasanya lebih pekat/tinggi dgn bahan2 utk

                merawat kulit dan texturenya lebih ringan(atau sebaliknya) dan lebih cepat menyerap ke dlm

                kulit berbanding krim2 biasa(harga juga lebih mahal).

                Jadi kalau kulit perlukan rawatan awal/segera krn kedut dah mula nampak ketara

                tentunya serum jadi pilihan, tapi kalau kulit takde masalah lagi, kedut2 tak berapa nampak

                sangat, pakai saja lah krim/lotion yg biasa utk maintain kulit yg sihat.

                Kadang2 kita ni mudah sangat nak ikut org. org pakai krim ni serum tu, kita pun nak cuba juga,

                padahal kita takde pun masalah kulit, hanya krn terpengaruh dgn org/iklan.
                ooo..itu rupanya serum..sy tertanya2..apa bende lah..kulit sy mmg takde jerawat,kedut pun takde lg..cuma skrg tgh cari utk maintain kan lah....tq

                ---------- kemaskini 15-12-11 01:58 AM ----------

                Originally posted by akutusakning View Post
                Tak putus air smayang ....

                Pastu senyum sokmo ( pada Muhrim sajer deh )
                huhu tu rahsia awek muda..mmg amal sokmo..hehe

                ---------- kemaskini 15-12-11 02:03 AM ----------

                Originally posted by chunli View Post
                fuhhhhh

                ada harapan jadi next signature nih ><


                saye plak

                tak pakai produk penjagaan kulit yang tetap..

                pakai scrub / bunga tanjung ngan sabun papaya

                tapi papaya plak skrg mcm dah tak best je..

                betul tu; ikut kulit muka org gak

                ada org kulet dah sedia cantek

                ada org kulet mmg sensitip

                nk wat camane >< .. iklan tv smua tpo

                .
                zaman remaja2 dlu mak tak bg pakai apa2..tu yg takut nk pakai yg ntah apa2..psikonya.. dia kata nt muka cepat tua..siap bg contoh lg..jd sampailah skrg mmg fobia dgn apa2 produk..tp mmg nk kna cr yg terbaik utk kulit sbagai tambahan..

                ---------- kemaskini 15-12-11 02:07 AM ----------

                oo kuro-obi pakai yg tu ek..stakat ni kesan dia mcm mana?ok tak?kulit kuro-obi mcm mana texturenye?

                Comment


                • #9
                  Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

                  guna la loreal

                  Pablo melaporkn untuk bdn, damansara, selangor

                  Comment


                  • #10
                    Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

                    loreal toner
                    loreal day cream
                    loreal night cream

                    aku sendiri pon jarang apply ekceli.. kekeke
                    malas

                    Comment


                    • #11
                      Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

                      Originally posted by missAG View Post
                      boleh tak sarankan produk penjagaan muka yang sesuai. kulit muka tiada masalah, cuma stakat ni hanya pakai sabun susu kambing dan sun block Biore.. sbb tak jumpe lagi produk yang sesuai dan tidak mengandungi bahan yang merbahaya. ada sesiapa boleh membantu????
                      kalau umur 25 keatas dh bleh pakai skin care utk anti aging. sbb keadaan kulit dah tak sama masa kita remaja.dh try safi rania yg rozita che wan modelnya tu.ramai kata bagus.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

                        Originally posted by Atmi_Raniya View Post
                        ala cik chunli, jgn le, kita typo je (awal &early tu sama la kan).
                        hehe.. kak atmi.. tade la. sbb kte dah mencecah 25 kot..

                        bleh jd peringatan tuh ayat k atmi tuh ;D

                        dah nampak tanda2 ageing dah btw..

                        same la kite missAG .. tak pakai produk2 nih.. kunun2 nak guna bahan semulajadi gitu kan

                        pastu kalu dok ostel nak cari mana buat tepek2 muka ni -.-

                        kulet missAG msti cantek..

                        mgkin salah satunye; lepas basuh muka biar kering sniri kot?

                        serum tu yg camne ekk

                        .

                        Comment


                        • #13
                          Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

                          lepas basuh muka mmg biar kering sendiri ja... tu la kalau rajin solat muka bersih ja... kedut2 skit tu normallah tu.

                          tapi kata sis atmi tu betul la ..kalau sabun susu kambin tu ok..... baik kekalkan guna sabun tu... kalau sehari x sabun just basuh dgn air je sila tgk ada x kulit mengelupas.. kalau de kira kulit muka tu masih ok la tu. terus basuh cam biasa je...... toner? bukan senang nk cari yg sesuai..

                          nk wat camane >< .. iklan tv smua tpo < lu pakai sabun fab yg jenis kaler punya ganti scrub. bunga tanjung dgn papaya tu ganti dengan dynamo. kalau nak guna remover tu guna clorox/ajax cubalah ..kalau x lembut kulit tu mesti cair. baru la cun leeeeeeeee.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

                            ada sorang budak opis aku dah 26 tapi aku tgk dia tido tak basuh muka, pastu lepas mandi siap2 tros tepek bedak je
                            horrified aku tengok
                            kulit tu nak pakai lama, ko jaga camtu je ke
                            of kos la muka dia bersinar cahaya keimanan solat tak tinggal kan
                            tapi pompuan stended lah kene jaga la kang kawen utuk laki tengok sedap je binikku pandai menjaga badan

                            cadangan aku, step yg 3 tu jgn tinggal; cuci, toner, pelembab
                            pastu kene tambah sikit, paling busuk malam ko pakai eyecream
                            pelembab tu tuka la yg anti-aging ke agelift ke yg ada SPF blabla ada PA++
                            sebab masuk umo 30an, dah setat ada wrinkles kat area mata atau org panggil crows feet
                            seminggu sekali pakai masker yg agelift ke Q10 ke

                            kdg2 makin nek umo, sama ada kulit ko jadi extra kering atau extra lembab
                            mcm aku masa muda2 dulu kulit kering
                            skang jadi beminyak lak

                            brand chap apa tu aku taleh nak sajes
                            sebab kulit ko ngan kulit aku lain genetik
                            kang aku kata olay bagus, ko pakai kulit jadik mcm jenglot ke aku gak yg kene

                            Comment


                            • #15
                              Re: Apakah produk penjagaan muka wanita yang sesuai untuk usia 25tahun keatas

                              oh lupe..
                              yg aku sebut loreal aku guna tu.. semua yg revitalift, bukan yg biasa
                              sbb age dah menuju ke arah kekedotan kulit

                              yg aku notis, kulit lebih anjal

                              itam tetap itam takdenye nak putey just because aku applied semua2 tu

                              Comment

                              Working...
                              X