Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

nak kasi muka ber'glow'

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Re: nak kasi muka ber'glow'

    produk SK II macam kat gambar yang ibanez posting.....
    produknya yang penting pakai, essence tu laa....
    tapi memang lahh SK II ni mahal...tapi, cam berbaloi jugak....tak de la cepat sangat habis...
    pakai jimat2 tahan berbulan2 jugak...
    cuma yang cepat sikit habis essence tu je la kot.....
    satu lagi dia punya moisturizer tu yg buatkan muka glow, tp bkn berminyak....

    dalam fikiran sekarang ni rasa cam nak cuba collagen...
    tapi tengah nilai2 budget skrg ni...huhu

    Comment


    • #32
      Re: nak kasi muka ber'glow'

      siyesly, try SK II....

      mahal ke tak, belakang kira, yang penting mujarab....
      aku ni dah fedap pakai yg biasa2 tapi tak jadi mende....

      biasa la, mak ikan ramai leh sponsor....auw~

      Comment


      • #33
        Re: nak kasi muka ber'glow'

        orang rumah aku peminat tegar skII ni. itu yang aku memikirkan apa benda yang equivalent skII tapi masa membayar tu muka aku masih glowing juga la..
        haha.

        Comment


        • #34
          Re: nak kasi muka ber'glow'

          xsume org kot ok ngn skII ni sebab member aku sorg ni pakai kulit jadi kering... pastu husband die slalu perli die beli benda mahal2 je x ok pn kulit huahuahua

          Comment


          • #35
            Re: nak kasi muka ber'glow'

            Originally posted by z_far View Post
            xsume org kot ok ngn skII ni sebab member aku sorg ni pakai kulit jadi kering... pastu husband die slalu perli die beli benda mahal2 je x ok pn kulit huahuahua
            dia beli tiruan

            Comment


            • #36
              Re: nak kasi muka ber'glow'

              temulawak .

              Comment


              • #37
                Re: nak kasi muka ber'glow'

                ratu dara .

                Comment


                • #38
                  Re: nak kasi muka ber'glow'

                  Originally posted by z_far View Post
                  xsume org kot ok ngn skII ni sebab member aku sorg ni pakai kulit jadi kering... pastu husband die slalu perli die beli benda mahal2 je x ok pn kulit huahuahua
                  Originally posted by ibanez_712 View Post
                  dia beli tiruan
                  itu ler.. ada betul tu. slalu orang nak pakai branded.. tapi nak murah.. last2 terbeli SKII tiruan. slalu di jual di laman2 web (blog) atau kt LYN atau kt shopping2 mall terutama kt kiosk. diaorang akan cakap ini product reject laa..sbb packaging rosak laa.. macam2 kelentong.

                  cam mana aku tau? ex-aku pernah terbeli yg tiruan ni.. kawan dia jual.. mmg muka lingkup ler lepas tu. kesimpulan.. belilah di kaunter yg sah.. seperti di sogo atau mana2 tempat2 yg poplar.

                  Tapi selain SKII.., ada cara lain gak kalau nak muka licin dan gebu.. >> macam nk beli air collagen tu mahal woo.. 12botol konihimitsu tu seratus dua puluh x silap aku regenya.. , nak murah.. mintak kt klinik ler.. , biasa dalam pil kolagen. Harga benda ni mahal gak.. tapi kalau kau pandai cari klinik.. boleh laa kawtim.. . alasan senang utk dapat pil ni.. adalah cakap kau sakit belakang atau muka kau kering smpai merekah2.. .. , dalam keadaan tertentu mmg pil kolagen ni adalah rawatan yg di perlukan
                  Kadang kalau tak dapat pil kolagen saja.. boleh juga mintak pil yg ada campuran glucosamine + collagen.. >> selain bagus utk muka dan kulit.. ianya bagus utk replace collagen dalam badan serta kartilage.. (pelapik antara tulang belakang kau serta sendi-sendi serata badan. Benda ni ramai orang abaikan.. belum lagi nak tua badan dah sakit2 nanti.. kalau tka cukup bendalir kenyal ni.



                  nak lagi murah? free ?

                  kau makan sup gear box banyak2.. dlam sup gearbox tu.. kau potong segala sendi2 kt kaki lembu tu.. dan makan.! itu sangat bagus utk muka dansendi.

                  juga sup kaki ayam.. ! itu kaya dgn bahan collagen dan gantian cartilage.. aku skang suka makan sup kaki ayam sejak tau khasiatnya..! kalau beli mee sup.. mesti aku mintak kaki ayam lebih.!

                  Comment


                  • #39
                    Re: nak kasi muka ber'glow'

                    oh saya mmg suka sup kaki ayam..best gile..
                    arituh gi penang.. layan kat hameed's..

                    efek cepat SKII lah ye.. hrm..
                    nanti riki2 lah..

                    duit duit duit

                    Comment


                    • #40
                      Re: nak kasi muka ber'glow'

                      wuhuuu SKII mmg kena invest byk duik la wehhh

                      aku pon kusam jek muka
                      tak glow glow ni pon

                      ingat nak boh telo la bagi bekilat

                      Comment


                      • #41
                        Re: nak kasi muka ber'glow'

                        Kosmetik boleh membuat kulit nampak berseri tapi dari luar saja tidak memadai. Collagen tambahan juga baik utk kulit yg semakin berusia.

                        Kulit juga perlukan zat2 tertentu utk nampak 'berseri; atau biasa kita dengar 'food for skin' antaranya ialah;

                        1. Air (amat penting, kekurangan air boleh buat kulit kita nampak 'dull'
                        2. Vitamin A,C, E (mengandungi antioxsidant)
                        3. Essential fatty acids spt fish oil (ada omega 3)

                        Comment

                        Working...
                        X