Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

    Salam kawan-kawan bincang.net.

    Nak tanya & mintak pendapat korang sikit ni pasal bekas jerawat.
    Untuk makluman, aku lelaki kulit muka ada sikit bekas/ kesan jerawat. Tapi takdelah sampai berparut, cuma kesan-kesan hitam kat muka je.
    Masalahnya aku ni putih sikit. So, senanglah nak nampak kesan-kesan hitam jerawat ni.

    So, pada pendapat korang apa patut aku buat untuk at least kurangkan sikit bekas-bekas jerawat ni. Mungkin ada produk mcm krim ke atau pun apa-apa vitamin ke?
    Harap korang dapat bantu & bagi cadangan. Terima kasih.

  • #2
    Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

    ada 2 jenis bekas jerawat..
    satu yg tompok2 cam kau ckp tu..
    satu lagi jenis macam permukaan bulan..

    kalau jenis cam kau ckp tu..tompok2..
    senang skit nak ilang kan..berbanding yg mempunyai parut cam permukaan bulan..takes time..

    vitamin E ok kot.. vitamin C..
    hehehe....

    Comment


    • #3
      Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

      vitamin E definitely

      Comment


      • #4
        Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

        ok thanks guys! =)

        Comment


        • #5
          Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

          cube try bio-oil
          general purpose utk ilangkan parot

          stretchmark bersalin pon bole ilang pakai bio oil

          Comment


          • #6
            Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

            kalau lubang2 mcm bulan mmg tak dapat la nk ilang...amik masa bertahun2....senang, laser + surgery...

            kalau bintik2 itam tu, ko sapu bio oil je...

            Comment


            • #7
              Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

              ^ kita hampir serupa kan fazli?
              rupamu bak purnama merindu <---- betul2 kena batag idung

              dulu teruk.. kedalamannya..
              skang kurang skit..
              dulu taik lalat aku tak nampak beb..tenggelam ngan jerawat dan lubang yg dalam..
              skang dah nampak dah taik lalat kat pipi kanan aku ni...

              aku.. selalu facial muka..

              yg penting jaga la.. pemakanan pun..
              semiggu sekali scrub..
              mlm2 sblm tido sapu la bio oil tu ke.. vitamin E ke.. vitamin C ke..

              Comment


              • #8
                Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

                Don't put too much make up on you face. Ini akan menyebabkan jerawat maybe bertambah & make your skin punya condition lebih teruk.

                Comment


                • #9
                  Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

                  selalu la scrub muka tu. boleh buang sel2 kulit mati termasuk la parut2 itam tu. banyak produk scrub di pasaran tapi yg utk lightening tu lagi bagus.

                  Laki nak pakai krim2 ni mungkin rimas kot melainkan anda pakai waktu malam, nak tepek tebal2 pun takpa

                  Comment


                  • #10
                    Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

                    Originally posted by meor View Post
                    cube try bio-oil
                    general purpose utk ilangkan parot

                    stretchmark bersalin pon bole ilang pakai bio oil
                    erm muka aku takde le sampai ada parut sebab jerawat. cuma ada bintik2 hitam je.
                    sesuai jugak ke guna bio-oil tu?

                    Comment


                    • #11
                      Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

                      ^^ bio oil sangat bagus utk parut2 yg agak serius terutama kesan 'strech mark' di bdn, dan tentunya amat berkesan utk bintik2 bekas jerawat. try ler

                      tak rugi, selain dari itu ianya juga melembutkan kulit.
                      Last edited by Atmi_Raniya; 10-02-11, 06:58 PM.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

                        bio oil kecik punye rm35 tak silap...
                        try la...
                        aku pun pakai bio oil...
                        elok utk parut...
                        badan aku byk parut eksiden...
                        skrg ni dah kurang la kesan parut tu...
                        try la...

                        Comment


                        • #13
                          Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

                          tetiba je teringat satu kaedah tradisional turun temurun utk menghilangkan parut di badan dan muka iaitu guna bedak serbuk kulit rambai.

                          boleh didapati di kioks jamu/ubat tradisional di kompleks beli belah. memang murah sangat harga dia tapi kesan amat memberansangkan,

                          silap2 kulit anda mengalahkan kulit pompuan tau. cth produk spt dibawah; (tapi kalau muka tengah berjerawat, jgn la scrub/gosok muka tu, karang lagi serius)

                          0f90ffbc8d5e36402c9bd2be1891f6bb.jpg

                          Comment


                          • #14
                            Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

                            Originally posted by meor View Post
                            cube try bio-oil
                            general purpose utk ilangkan parot

                            stretchmark bersalin pon bole ilang pakai bio oil
                            jap nak tanya. bio oil tu boleh guna kat muka ke?
                            tak berminyak ke muka nanti?

                            Comment


                            • #15
                              Re: Tips nak hilangkan bekas jerawat? Tolong aku kawan-kawan.

                              ^

                              pakai sblm tido kot..

                              Comment

                              Working...
                              X