Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

    saya mempunyai mslh kulit berjerawat...jerawat kecik2,,sy nk tanya pencuci muka yg paling sesuai utk mslah yg bjerawat...
    tolong bagi pendapat anda dan pengalaman anda...terima kasih!!

  • #2
    Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

    jangan banyak makan minyak...

    selalu lah buat facial muka

    Comment


    • #3
      Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

      pergi bodyshop, mungkin diorang boleh suggestkan mana yang sesuai.

      Comment


      • #4
        Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

        pegi je new york skin care...settle masalah...

        Comment


        • #5
          Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

          Originally posted by chinta_biru View Post
          saya mempunyai mslh kulit berjerawat...jerawat kecik2,,sy nk tanya pencuci muka yg paling sesuai utk mslah yg bjerawat...
          tolong bagi pendapat anda dan pengalaman anda...terima kasih!!
          utk jerawat kecil2 atau jerawat pasir, cuba guna produk yg ada kandungan utamanya ialah salicylic asid spt contoh: pencuci muka neutrogena deep clean. saya dah guna produk ni

          agak lama dan berkesan utk masalah jerawat kecil/pasir.

          Comment


          • #6
            Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

            ko gune T3 clindamycin
            yg dab, roll on
            rm28 saje kat farmasi
            ada lagi satu brand yg mahal, jangan beli yg tu

            sangat berkesan
            tak caye cobe try

            Comment


            • #7
              Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

              saya baru je pg beli kat guardian pencuci muka neutrogena deep clean nie smlm... pencuci nie berkesan dlam bape lame ek?

              Comment


              • #8
                Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

                Originally posted by chinta_biru View Post
                saya baru je pg beli kat guardian pencuci muka neutrogena deep clean nie smlm... pencuci nie berkesan dlam bape lame ek?
                tengok jenis kulit muka ko jugak
                n persekitaran ko berada
                kalo jenis berminyak n keje plak kat tempat terbuka n byk pencemaran
                sekejap je dah 'tercemar' balek

                lainlah nk tido

                owh aku silap paham
                kahkah

                soklan ko tahap efektif
                still tengok tahap keseriusan jerawat ko
                n
                tengok brand

                brand yg bagos patot tunjukkan kesan dalam penggunaan pertama, or two
                at least ko rase kurang

                sbb T3 yg aku pakai tu, immediate result
                jerawat nak naik je, aku letak teros dia tak keluar lagi dah
                Last edited by DatukM; 29-12-10, 09:57 AM.

                Comment


                • #9
                  Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

                  ko gune T3 clindamycin
                  yg dab, roll on
                  rm28 saje kat farmasi
                  ada lagi satu brand yg mahal, jangan beli yg tu
                  sangat berkesan
                  tak caye cobe try

                  nie pencuci ke ke ubat sapu?

                  ---------- kemaskini 29-12-10 09:58 AM ----------

                  aku keje kat ofiz..dlm ekon..tapi persekitaran..mmg kat kwsn industri la...kwsn kilang....

                  Comment


                  • #10
                    Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

                    T3 tu ubat sapu, roll on
                    ko pake je cleanser yg sesuai dgn muka ko
                    tp better pake brand dia jugak la, T3 cleanser yg kaler biru tu
                    kadang2 aku cilok gak skii wife aku
                    sbb ada jerawat tegar tak main cleanser2 nih

                    Comment


                    • #11
                      Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

                      aku try pakai neutrogena deep clean dulu la...try n error la...huhu..

                      Comment


                      • #12
                        Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

                        dah pakai cleanser, jgn lupa pakai penyegar/toner utk tutup pori2 kulit. kalau ikut masalah chinta_biru, iaitu jerawat kecil2, so nak nampak keberkesanannya dlm 1 minggu boleh

                        nampak sikit, bergantung pada jenis kulit, kalau berminyak, agak lambat sikit. ikut pengalaman saya, dulu banyak jerawat pasir di dahi, selepas pakai produk ni, semakin kurang

                        hingga sekarang dah masuk 2 botol pakai.


                        * kerja dlm opis berhawa dingin, jgn lupa pakai pelembap yg ringan/oil free

                        Comment


                        • #13
                          Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

                          aku pkai set produk Puteri Rembulan (PR)..
                          best. kurg chemical

                          kene pakai sabun yg utk berjerawat.
                          warna ape ntah.

                          bila jerawat dh ok tukar ke sabun itam mcm aku pakai skrg.

                          Comment


                          • #14
                            Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

                            thanks to all...aku pkai neutrogena deep clean nie dh msk 2hr la kan...jrwt aku yg kcik2 2 cm masak la plak...ada la 2-3 kot yg masak smlm..sblm tdo..aku sapu la krim safi tung hjau 2...yg kcik 2...so far..ok la..xde la jrwt 2 pecah...ish..mcm mn la nk hlangkan smua nie...rungsing2....nak masuk 2011 dh pn...bila la nak hlang smua jrwt nie...

                            ---------- kemaskini 30-12-10 10:37 AM ----------

                            maksud atmi..toner/penyegar brand ape ek?

                            Comment


                            • #15
                              Re: pencuci muka yg sesuai utk mslh jerawat.

                              1lg..aku nie ada mslh resdung sbnrnye...perlu ke aku g wt rwtan resdung 2?

                              Comment

                              Working...
                              X